Προς το περιεχόμενο

Εχω ISDN και NETMOD... ε και?

InsertCoinToJoi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια μετα απο καποια χρονια που εχω ISDN εκατσα και σκεφτηκα

εκτος απο την δωρεαν αναγνωριση κλησεων

και 2 γραμμες...

(δεν υπολογιζω το ιντερνετ στα 64kb γιατι εχω DSL)

τι αλλες υπηρεσιες προσφερει η ISDN?

δεν μιλαω για επιλογες του στυλ MSN για προσθετους αριθμους...

καποια υπηρεσια... κατι της?

ξερετε καμμια?

Δημοσ.

σαν τι θες φιλε μου, το πλεονεκτημα της ηταν που ειχες δυο καναλια και ψηφιακη μεταδοση φωνης και δεδομενων, για τοτε που βγηκε και παιζαμε μονο με pstn ηταν πολυ χρησιμη

Δημοσ.

Γενικά πλέον η isdn δεν χρειάζεται σε οικίες, αφού ο κύριος λόγος υπάρξής της ήταν η ταυτόχρονη λειτουργία τηλεφώνου και σύνδεσης στο internet. Επίσης οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν περάσει και στην pstn.

Σε επιχειρήσεις τα πράγματα αλλάζουν. Συνήθως όσες περισσότερες γραμμές τόσο το καλύτερο. Είναι τεράστιος ο αριθμός εγκατεστημένων isdn τηλεφωνικών κέντρων ενώ πάρα πολλές συσκευές (backup router/ραδιοφωνικά τερματικά/POS...) απαιτούν isdn.

Δημοσ.

δεν αντιλεγω οτι μπορει να ειναι χρησιμο για επιχειρησεις αλλα στο σπιτι μου ειναι τελικα αχρηστο αφου εχω dsl.

ευχαριστω πολυ για την ενημερωση

Δημοσ.

Αν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι (σύζυγος, κόρη, μάνα, κτλ) είναι πολύ χρήσιμη η δεύτερη γραμμή.

Επιπλέον αν έχεις XP μπορείς να εγκαταστήσεις προγράμματα αναγνώρισης κλήσης και θα σου εμφανίζουν κατευθείαν το όνομα αυτού που σου τηλεφώνησε (αρκεί να το έχεις περάσει ή να έχεις εγκαταστήσει την database του τηλεφωνικού καταλόγου του ΟΤΕ).

Τέλος, με το RVS-COM μπορείς να χρησιμοποιήσεις το netmod και ως FAΧ ή αυτόματο τηλεφωνητή.

Δημοσ.
Αν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι (σύζυγος, κόρη, μάνα, κτλ) είναι πολύ χρήσιμη η δεύτερη γραμμή.

Επιπλέον αν έχεις XP μπορείς να εγκαταστήσεις προγράμματα αναγνώρισης κλήσης και θα σου εμφανίζουν κατευθείαν το όνομα αυτού που σου τηλεφώνησε (αρκεί να το έχεις περάσει ή να έχεις εγκαταστήσει την database του τηλεφωνικού καταλόγου του ΟΤΕ).

Τέλος, με το RVS-COM μπορείς να χρησιμοποιήσεις το netmod και ως FAΧ ή αυτόματο τηλεφωνητή.

το οποιο προυποθετει μονο ΧΡ και οχι Vista?

και λογικα modemaki απλο κλασσικο?

Δημοσ.
το οποιο προυποθετει μονο ΧΡ και οχι Vista?

και λογικα modemaki απλο κλασσικο?

Ναι, προϋποθέτει XP.

Όχι! Δεν απαιτείται κλασικό modem. Με το netmod γίνεται η δουλειά.

Απλά δεν είχε κυκλοφορήσει πολύ επειδή όταν λειτουργεί το RVS-COM 3 ή κάποιο πρόγραμμα για αναγνώριση κλήσης, δεν μπορεί παράλληλα το netmod να συνδεθεί στο internet.

Δημοσ.

Πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 κινητά σε κάθε σπίτι οπότε δεύτερη γρaμμή βρίσκεται. Αν μιλάνε με τις ώρες και δεν έχουν conn-x talk (αφήνω απέξω τα ιδιόκτητα αφού μιλάμε για pstn-isdn), τότε υστερούν στην αριθμητική. Αναγνώριση κλήσεων, fax και αυτόματο τηλεφωνητή μέσω Η/Υ μπορείς να έχεις και με την pstn. Μέχρι και sms μπορείς να στείλεις.

Περισσότερες οι δυνατότητες της isdn, δεν λέω, αλλά σήμερα το pstn έχει ξεφύγει από το pots.

Δημοσ.

Καλύτερη ποιότητα γραμμής...

Η οικονομικη επιβαρυνση ειναι παρα πολυ μικρη για να ασχολείσαι, αν θες το καλυτερο...

ISDN αξιζει...

P.S. Τωρα δεν σου δίνουν NETMOD αλλα ενα απλο Network Terminal Siemens, γιατι διωξαν τον OTE για αθέμιτο ανταγωνισμό, επειδη πουλανε και αλλοι ISDN modems... Τις λαλακιες που κάναν στην microsoft με windows media player, One_care κ.ο.κ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Καλύτερη ποιότητα γραμμής...

Η οικονομικη επιβαρυνση ειναι παρα πολυ μικρη για να ασχολείσαι, αν θες το καλυτερο...

ISDN αξιζει...

Πάντως από τον ΟΤΕ μου έχουν πεί πως το DSL κάθεται καλύτερα στις PSTN σε σχέση με τις ISDN γραμμές (που έχω και εγώ) και πως το DSL@ISDN είναι πολύ ευαίσθητο και θέλει πεντακάθαρη γραμμή για να δουλέψει σωστά. Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που συγχρονίζω μόνο στα 5,5Mbps στο MAX10 της Vivodi.

Ποιός ξέρει... Πάντως στα μελλοντικά σχέδια (σε συνδυασμό με ενδεχόμενη αλλαγή provider) θα αλλάξω σίγουρα την γραμμή σε PSTN και εγώ!

Δημοσ.

Σε πληροφορώ στο σπιτι που νοικιαζω τωρα που ειναι ποσες δεκαετιες εχουν σαπισει τα καλωδια στην κυριολεξια, εχω ISDN και το aDSL πεταει χωρις κανενα προβλημα αντιθέτως με πολους φιλους μου που εχουν PSTN γραμμες, plus οτι περαν του ΟΤΕ οι περισσότεροι ISP δεν έχουν υποδομη να σου δωσουν ISDN... Οπότε και αναγκαστικα πας σε PSTN και τρεχεις και δεν φτανεις ( κατα την γνωμη μου παντα).

Για ρώτα απο περιεργεια αν έχουν ISDN στην tellas ή στην ΟΝ?

Εχω ακουσει τεχνικους του ΟΤΕ να μου λενε τα απιστευτα για να δικαιολογηθουν, και τι να σου πουν δηλ.

Δημοσ.

Να προσθέσω και 2 πραγματάκια σε προηγούμενο post

- Σε δύσκολες περιοχές, ιδιαίτερα στην επαρχία, βάζουν στο PSTN ειδικές συσκευές οι οποίες ενώνουν πολλές γραμμές σε μία, με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα του σήματος. Αν έχεις ISDN δεν γίνεται με τίποτα, οπότε έχεις πάντα άψογη ποιότητα.

- Αν έχεις ISDN fax και έχει και ο άλλος, στέλνεις το FAX σε ελάχιστο χρόνο και με απίστευτη ποιότητα.

- Παλιότερα με τα πιταρισμένα DSLAM, η 128K ISDN ήταν πιο γρήγορη από την 512 ADSL

ΚΟΣΤΟΣ

ISDN blank.gif?18,921

PSTN ?14,756 +?1,19 (αναγνώριση κλήσης)=15,946

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποια ειναι αυτά τα προγράμματα που λες; Ποια δέχονται την database του τηλεφωνικού καταλόγου του ΟΤΕ;

Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...