bmetzelos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι να αποκτήσω το M1330 από την Dell, αλλά προβληματίζομαι για το εξής: Ανάμεσα στις πολύ καλές κριτικές που διαβάζω σε ξένα fora για τις επιδόσεις, την εμφάνιση και τη φορητότητά του, υπάρχουν και αρκετοί που εκφράζουν έντονα παράπονα για την ποιότητα κατασκευής του και για ένα μόνιμο βουητό που ακούγεται από το εσωτερικό του μηχανήματος (από την CPU κατά πως φαίνεται). Και το ερώτημα - κυρίως προς τους κατόχους του μηχανήματος - είναι: Προφανώς για να υπάρχουν αυτές οι αναφορές, ισχύουν και είναι δεδομένες. Είναι όμως τόσο έντονα τα προβλήματα; Είναι πράγματι ενοχλητικά; Καθιστούν τελικά το M1330 σε ένα μηχάνημα που θα πρέπει να αποφευχθεί η αγορά του; Κάθε απάντηση, δεκτή.
nikosl Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Είναι υψήσυχνος ήχος, τον παράγουν σχεδόν όλοι οι c2d ανεξαρτήτως μάρκας φορητου. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσεις αρκετά για να τον ακούσεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δημιουργείται από την διαχείριση ενέργειας από τους c2d και είχε βγεί και ένα πρόγραμμα που διόρθωνε το "πρόβλημα" αλλά μειώνει την αυτονομία.
Ros_Original Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες θα τον έχω στα χέρια μου και θα σου πω αν είναι καλή αγορά
avpap75 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι να αποκτήσω το M1330 από την Dell, αλλά προβληματίζομαι για το εξής: Ανάμεσα στις πολύ καλές κριτικές που διαβάζω σε ξένα fora για τις επιδόσεις, την εμφάνιση και τη φορητότητά του, υπάρχουν και αρκετοί που εκφράζουν έντονα παράπονα για την ποιότητα κατασκευής του και για ένα μόνιμο βουητό που ακούγεται από το εσωτερικό του μηχανήματος (από την CPU κατά πως φαίνεται). Και το ερώτημα - κυρίως προς τους κατόχους του μηχανήματος - είναι: Προφανώς για να υπάρχουν αυτές οι αναφορές, ισχύουν και είναι δεδομένες. Είναι όμως τόσο έντονα τα προβλήματα; Είναι πράγματι ενοχλητικά; Καθιστούν τελικά το M1330 σε ένα μηχάνημα που θα πρέπει να αποφευχθεί η αγορά του; Κάθε απάντηση, δεκτή. Τον έχω εδώ και δύο μήνες περίπου και μπορώ να πώ πώς είναι καταπληκτικό μηχανάκι. Ο θόρυβος απλά σχεδόν δεν υπάρχει και το λέω μιάς και βλέπω σειρές αγκαλιά πρίν κοιμηθώ με απόλυτη ησυχία. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, ειδικά του πληκτρολογίου και το βάρος του με την Νορμάλ μπαταρία σούπερ. Εγώ πήρα την πιό μεγάλη μπαταρία, πράγμα που τον κάνει πιο βαρύ αλλά με αυτονομία κοντά στις 3.40 'ωρες. Ταχύτατος με τον Τ7500 τον οποίο και συστήνω όπως και τον σκληρό 7200 στροφών, αν και είναι λίγο πιιο θορυβώδης αλλά φυσάει από ταχύτητα και χωρητικότητα (200gb). ΣΤο μαύρο αφήνει δακτυλιές που αφαιρούνται εύκολα. Τέλος η Dell είναι μακράν στην υπόστηριξη η πρώτη εταιρεία απ' όλες έχω συνεργαστεί. (HP, Siemens, Plaisio).
bmetzelos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Απ'ότι φαίνεται τα θέματα που αναφέρονται στα fora είναι υπαρκτά αλλά όχι σημαντικά. Μάλλον λοιπόν θα προχωρήσω στην παραγγελία του και εύχομαι να πάνε όλα καλά. nikosl, πράγματι απ'ότι λέγεται είναι θέμα των C2D και όχι της Dell. Μάλιστα διάβασα σήμερα πως παρόμοιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και HP και Sony μηχανάκια! Ros_Original, θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου μόλις το παραλάβεις! avpap75, χαίρομαι που το κρίνεις ως καταπληκτικό μηχάνημα. Το configuration που παραθέτεις είναι σίγουρα εξαιρετικό, αλλά σκέφτομαι να μην πάω τόσο... ψηλά μιας και ούτε τον 7500 χρειάζομαι - το θέλω για βοηθητικό μηχάνημα σε ταξίδια και εξωτερικές δουλειές - αλλά ούτε τον 7200αρη δίσκο μιας και μάλλον θα προτιμήσω τον πιο αργό αλλά λιγότερο ενεργοβόρο 5400. Ξέρω ότι θα έχει σημαντική διαφορά στις επιδόσεις, αλλά θα πάρω την 6αρα μπαταρία... ας όψεται η αυτονομία και η φορητότητα!
haHa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 αλλά ούτε τον 7200αρη δίσκο μιας και μάλλον θα προτιμήσω τον πιο αργό αλλά λιγότερο ενεργοβόρο 5400. Ξέρω ότι θα έχει σημαντική διαφορά στις επιδόσεις, αλλά θα πάρω την 6αρα μπαταρία... ας όψεται η αυτονομία και η φορητότητα! Σημειωτεον οτι ενας σκληρος δισκος στις 7200 στροφες εχει ελαχιστη (ουσιαστικα μη μετρησιμη) διαφορα στην καταναλωση απο εναν 5400.. Ειναι απλα ενας μεγαααααλος μυθος!!! (που δυστυχως και μερικα reviews τον συνεχιζουν χωρις να παραθετουν στοιχεια) Αλλα η πραγματικοτητα δεν εχει καμμια σχεση!! Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια (δεν παρατηρησα καμμια διαφορα σε αυτονομια σε αρκετες αλλαγες σκληρων),αλλα και απο τα specs και reviews: http://www.sysopt.com/features/storage/article.php/12033_3674161_2 Power consumption would normally be the best reason not to buy a faster hard drive for your notebook, but the 7200.2 consumes only 2.3 watts in seek mode and 0.8W while idle, dropping to a barely-noticeable 0.25W in standby. This compares favorably to the 2.0W seek and identical 0.8W idle power of the Momentus 5400.3, where laptop uptime should be reduced by a couple minutes at most given the greater power bias towards a notebook computer's display. Με απλα λογια, ο σκληρος καταναλωνει ελαχιστο ρευμα σε σχεση με την οθονη και τη cpu. Ετσι μια διαφορα της ταξης των 0.3 watt(το μεγιστο) μεταξυ καταναλωσης 5400 και 7200 σκληρων δεν ειναι ικανη για να επηρεασει ουσιαστικα την αυτονομια ενος φορητου. Μαλιστα λενε οτι μπορει ο 7200 σκληρος να εχει μικροτερη καταναλωση στην ουσια, γιατι λογω ταχυτητας δουλευει λιγοτερη ωρα σε seek/write/read(οπου τοτε οι σκληροι καινε πολυ ρευμα) οποτε ειναι περισσοτερη ωρα idle(που καινε οι σκληροι αισθητα λιγοτερο ρευμα) απο εναν 4200rpm/5400 και ετσι μπορει να καει λιγοτερο. http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2840 An important thing to note is that even though a 7200rpm drive should theoretically consume more power than a 4200rpm drive, the 7200rpm drive doesn't have to work nearly as long as the 4200rpm drive does, so one pretty much cancels the other out. Ουσιαστικη , μετρησιμη διαφορα μεταξυ 5400 και 7200 σκληρων στην αυτονομια δεν προκειται να δεις!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.