Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom

borror

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Είδα προχθές στο eshop ότι ήρθαν η phenom που αν θυμάμαι καλά από οτι είχα διαβάσει είναι 4πύρηνος καθαρός επεξεργαστής. Όχι 2 2πύρινοι. έψαξα λίγο στο google για κάνα review αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ξέρει κανείς τι παίζει? Πως αποδίδουν σε σχέση με τους athlon και σε σχέση με τους core duo/core2duo????

Thanks

Δημοσ.

Για την ώρα οι Phenom έχουν μερικά προβλήματα.

Όλα τα τεστ που έχουν βγει δείχνουν ότι υστερούν έναντι του AMD Χ2 6000 και του Intel Q6600.

Σε αυτό συμβάλουν το λογισμικό που δεν είναι έτοιμο να δουλέψει σε πραγματικό multithreading. Όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν ο Phenom είναι μπροστά.

Επίσης υπάρχει ένα bug στους υπάρχοντες επεξεργαστές που αν το βελτιώσετε με νέο BIOS patch χάνουν 15% των επιδόσεών τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δεν υπάρχουν πολλές μητρικές που υποστηρίζουν ΑΜ2+ τεχνολογία, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλεύονται τους επεξεργαστές ανάλογα. Στα περισσότερα τεστ χρησιμοποιούν patched ΑΜ2 μητρικές.

Συμβουλή μου; Αν θες AMD περίμενε μέχρι την άνοιξη που η B3 σειρά τον Phenom θα βγει. Διαφορετικά πάρε έναν Χ2 6400

Δημοσ.

H ΑΜΔ είναι απαραδεκτη, εκτός του οτι έχει πιο αργες cpu εχουν διπλάσια κατανάλωση

σε σχέση με τους INTEL.

power.png

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτα ποσο ειναι αξιοπιστα?

το xbitlabs απόλυτα...το tomshardware "αρκετά"...το προσπαθεί μπορώ να πω :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Καλα με τον Tom γελαει το μισο ιντερνετ.

Με AMD έχει κλάψει το άλλο μισό ...

Σε αυτό το μισό ανήκω κι εγώ ...

Δημοσ.

μακριά απο phenom φίλε....έαν θες οπωσδήποτε amd πρώτη επιλογή ο 6400 και μετά ποιο οικονομικός ο 6000 αλλά νομίζω ότι αυτός δεν έχει ξεκλείδωτο multiplier χωρίς όμως να είμαι σίγουρος....

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο οι Black Edition έχουν ξεκλείδωτο multiplier και οι FX ασφαλώς...

αλλά δεν είναι σημαντικό αφού κανένας AMD δεν ανεβαίνει ίδιαιτερα ψηλά (σε σύγκριση με τους cpu της Intel)

πχ ο Phenom Black Edition πάει από 2.3ghz, 2.5-2.6ghz...yay :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...