axaxouxas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Θελω να φτιαξω για να πουλησω ενα διαμερισμα 45-50 ετων 48 τ.μ 2ου οροφου . Δεν εχει θερμανση - ασανσερ - καταστατικο πολυκατοικιας - ενω εχει πολυ λιγα κοινοχρηστα . Εχω βαλει μεχρι στιγμης (Νεα κουζινα , ντουλαπα , αλουμινια , 2 κλιματιστικα , και τωρα θελω να ξηλωσω το μπανιο και να βαλω πλακακι σε ολο το σπιτι) να σημειωσω οτι εχει Μωσα'ι'κα. Θα ηθελα να μαθω λοιπον.... 1ον . Ποσο παει η τοποθετηση πλακιδιων το τ.μ. (ακουω για 12-15 ευρω και μου φαινονται πολλα) 2ον . Πως μπαινει του δαπεδου ? (τριβουμε με μηχανημα το μωσα'ι'κο η κατευθειαν απο πανω με διαβρωτικο υγρο) 3ον . αν υποθεσουμε πως ενα ακινητο 50 τ.μ. εχει εμπορικη αξια λογω παλαιοτητας 55.000 ευρω μετα την ανακατασκευη ανεβαινει και η αξια του η τζαμπα κανω οτι κανω ? δηλ. θα μπορουσε θεωρητικα παντα να πιασει 65-70 χιλιαδες ευρω . χωρις να με χαλαει αν φυγει πιο ευκολα με 62.000 ευρω . Παρακαλω την γνωμη σας οσο πιο γρηγορα ωστε να αποφασισω τι θα κανω ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
engant Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Θελω να φτιαξω για να πουλησω ενα διαμερισμα 45-50 ετων 48 τ.μ 2ου οροφου .Δεν εχει θερμανση - ασανσερ - καταστατικο πολυκατοικιας - ενω εχει πολυ λιγα κοινοχρηστα . Εχω βαλει μεχρι στιγμης (Νεα κουζινα , ντουλαπα , αλουμινια , 2 κλιματιστικα , και τωρα θελω να ξηλωσω το μπανιο και να βαλω πλακακι σε ολο το σπιτι) να σημειωσω οτι εχει Μωσα'ι'κα. Θα ηθελα να μαθω λοιπον.... 1ον . Ποσο παει η τοποθετηση πλακιδιων το τ.μ. (ακουω για 12-15 ευρω και μου φαινονται πολλα) Εξαρταται τι δουλεια θελεις να κανεις και στην πολη που μενεις ποσο παιρνουν τα μαστορια. Γενικα γυρω στα 10-13 ευρω με την τελευταια για πολυ καλη δουλεια 2ον . Πως μπαινει του δαπεδου ? (τριβουμε με μηχανημα το μωσα'ι'κο η κατευθειαν απο πανω με διαβρωτικο υγρο) Θα σκαψεις με σκεπαρνι το μωσαικο σε αρκετα σημεια για να δημιουργηθει αγριαδα και θα χρησιμοποιησεις μια καλη κολλα για προσφυση(sand, kerakoll κλπ). Αυτο με το διαβρωτικο υγρο δε το ξερω 3ον . αν υποθεσουμε πως ενα ακινητο 50 τ.μ. εχει εμπορικη αξια λογω παλαιοτητας 55.000 ευρω μετα την ανακατασκευη ανεβαινει και η αξια του η τζαμπα κανω οτι κανω ? δηλ. θα μπορουσε θεωρητικα παντα να πιασει 65-70 χιλιαδες ευρω . χωρις να με χαλαει αν φυγει πιο ευκολα με 62.000 ευρω . θα το βαλεις σε τιμη παραπανω απο 55000 απο οτι ισχυε οταν ειχε παλιες εγκαταστασεις αλλα να ξερεις οτι η ανακαινιση παιζει και ενα ρολο να το πουλησεις πολυ πιο ευκολα. Δες το κοστολογιο αυτων που τοποθετησες και απλα συμπληρωσε στην παλαιοτητα του ακινητου σου για να βγαλεις τελικη τιμη. Αν εισαι τυχερος και το δωσεις και σε παραπανω τιμη για να βγαλεις και κανα φραγκο απο τον κοπο σου τοτε ακομη καλυτερα. Και καλυτερα να ξεκινησεις τα παζαρια απο την πιο υωηλη τιμη που νομιζεις οτι αξιζει Παρακαλω την γνωμη σας οσο πιο γρηγορα ωστε να αποφασισω τι θα κανω ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα.
sakaflias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 1. Η τιμη 10-15 ειναι εκει που παιζει. Πολλοι παίρνουν και 2ο για τον τοιχο. Καποιοι αλλοδαποι παιρνουν 8-10ε. Αρα 10-12 ειναι αρκετα καλη τιμη. 2. Υπαρχει μηχανιμα που τριβη το μωσαικο αλλα πιστευω οτι για το μπανιο ισως δεν πρεπι να το κανει μπορεις και απο πανω να το βαλει και ας σηκωθει λιγο πιο πανω απο το αλλο δαπεδο. 3. Δεν ξερω για τις τιμες αλλα ενα καινουργιο σπιτι-διαμερισμα εχει φυσικα αναλογα με την περιοχη τιμη περιπου σημερα 1500-1800 το τ.μ.(καινουργιο κομπλε). Αρα ενα παλιο (ανακαινισμενο) θα έλεγα 1000-1200ε.Οποτε την τιμη την καθορίζει εσυ.
nikpony Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Aν και μετά από ένα χρόνο, βρήκα το θέμα στο google γιατί κάποτε έψαχνα και εγώ. Για δείτε και εδώ όσοι τώρα ενδιαφέρεστε. Εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Τοποθέτηση πλακιδίων http://www.plakakia-moutafis.gr
overnontas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Για το 2ο ερωτημα...Το μωσαϊκο στο δαπεδο δε τριβεται ουτε σπαει να βγει,ειναι και πολυ δυσκολο(ισως κι ακατορθωτο) και μεγαλη ανωφελη φασαρια..Ολοι βαζουν τα πλακαλια κανονικα απο πανω...να πας μετα σε μαραγκο τη πορτα να σου τη κοντινει λιγο απο κατω για να ανοιγοκλεινει και να μη βρισκει στο νεο ψηλοτερο δαπεδο..
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 κι αν σε ένα σημείο δεν έχει πλακάκια το σπίτι αφήνεις σκαλοπατάκι δηλαδή στην πόρτα για να βρίσκει ο άλλος κάθε φορά που περνάει;
peravrexei Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Για το 2ο ερωτημα...Το μωσαϊκο στο δαπεδο δε τριβεται ουτε σπαει να βγει,ειναι και πολυ δυσκολο(ισως κι ακατορθωτο) και μεγαλη ανωφελη φασαρια..Ολοι βαζουν τα πλακαλια κανονικα απο πανω...να πας μετα σε μαραγκο τη πορτα να σου τη κοντινει λιγο απο κατω για να ανοιγοκλεινει και να μη βρισκει στο νεο ψηλοτερο δαπεδο.. Τα μωσαϊκά τρίβονται υπάρχει μηχάνημα όπως έχει προαναφερθεί και βγαίνουν εύκολα αν κάνεις αρχή και ξεκολλήσεις ένα σημείο. Το να κολληθούν πλακάκια πάνω από μωσαϊκό δεν το προτείνω γιατί-το ξέρω από δική μου περίπτωση- τα μωσαϊκά δεν είναι αλφαδιασμένα και τα πλακάκια που θα μπουν θα είναι σαν σκ@@@ά.
antoni18s Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 τα μωσαικα μπορουν να τριφτουν,και κανονικα πρεπει για να πιασει η κολλα καλυτερα και να μην "γλυστρανε" κατα την τοποθετιση. επισης τα μωσαικα ειναι αλφαδιασμενα οποτε θα ειναι καλυτερα να βαλεις τα πλακακια απο πανω και να κοψεις τις πορτες. Αλλα αν θες την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερα να φωναξεις εναν καλο μαρμαρα και να σου κανει ενα λουστραρισμα,οχι γυαλισμα αλλα λουστραρισμα,οπου 3 χερια πριν το τελειωμα θα σου στοκαρει οποιες τρυπες υπαρχουν στο μωσαικο,με το χρωμα του μωσαικου και ρυτινη για διογκωση υλικου,και ετσι θα αποκτισεις καινουργιο μωσαικο με συνολικα λιγοτερα εξοδα και(παλι κατα την γνωμη μου) καλυτερο αποτελεσμα. γιατι και σε 2 μερες εχεις τελειωσει και θα δωσεις μονο για την δουλεια στο μωσαικο(περιπου 15 Ε για καλη δουλεια μιας και εχουν πεσει οι τιμες) και θα εχεις μωσαικο στο σπιτι σου,που σε συγκριση με αλλα υλικα ειναι κατω απο το μαρμαρο και πανω απο το πλακακι
thanocaster Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 κι αν σε ένα σημείο δεν έχει πλακάκια το σπίτι αφήνεις σκαλοπατάκι δηλαδή στην πόρτα για να βρίσκει ο άλλος κάθε φορά που περνάει; Μεγάλο κεκλιμένο αρμοκάλυπτρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.