Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή βαριέμαι τέτοια ώρα να κάθομαι και να κάνω τα άπειρα σχόλια για τον κάθε έναν έχω να πω δύο πραγματάκια απλά.

Ο τυπάκος που μίλησε για τις γιαγιάδες τις κολλημένες, μάλλον δεν είδε ποτέ τη σημερινή μορφή των linux στη ζωή εκτός και αν τα μπερδεύει με τα UNIX, λόγο του ότι η εκπαίδευση του ή μπορεί και το κόλλημα του της φάσης "Βαριέμαι να μάθω" δε του το επέτρεψαν.

Φίλε μου καλέ τα UBUNTU έχουν:

1) installer που με μια αναζήτηση κάνεις εγκατάσταση απλά προγραματάκια που κάνουν τη δουλειά σου.

2) Έχουν περιβάλλον όπως τα windows που σημαίνει ότι άμα ο δημόσιος υπάλληλος θέλει να τρέχει κάτι, μπορεί να έχει τις συντομεύσεις στο desktop του και το κεφάλι του ήσυχο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ποτέ δε θα χαθεί καμιά εργασία "κατά λάθος" γιατί δεν crash-άρουν.

Όσο για την εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε χρήστης. Μια φορά εγκατάσταση και λειτουργούν σταθερά. Ποτέ restart ή format.

Για τον άλλο τον τυπάκο (εκτός κι αν είναι ο ίδιος) που είπε να βάλουμε κάτω τα έξοδα να δούμε πια βγαίνουν πιο πολλά έχω να του πω το εξής:

Ρε φίλε απλά αυτό που είπες δε στέκει καθόλου. Για να βάλεις "σβήστα" χρειάζεσαι και υπολογιστές με καλή VGA και μερικά παραπάμω RAM, ως συνήθως.

Όσα pc είναι παλιά...απλά ξέχασε το. Υπολόγισε το κόστος σε pc που θα χρειαστεί το κράτος και μετά έλα να μας πεις τα κάλαντα. Με λίγα λόγια έλα του χρόνου που θα ρωτάς γιατί αυξήθηκε πάλι το ΦΠΑ να δούμε τη άποψη έχεις. Επίσης τα windows αγοράζεις άδειες ενώ το linux είναι free.

Όσο για το τεχνικό προσωπικό που αναφέρθηκε....

Πάτε καλα; Ένα γυμνασιόπαιδο μπορεί να υποστηρίξει το απλό service. Και δε μιλάω για τους servers.

Άρα με τα linux σαν κόστος έμεινε το μόνο το service σαν κόστος και όχι όσα προ ανέφερα.

Επίσης μη ξεχνάς ότι ο δημόσιος υπάλληλος (και κυρίως οι ματάκηδες) έχουν την τάση να γεμίζουν ιούς τα pc. Στo linux όμως τι ιός θα μπει και απο πού. Δύσκολα βρίσκεις κακόβουλο πρόγραμμα στα linux.

Αυτά τα λίγα. Θα τα ξαναπούμε στο επόμενο ποστ που θα με βγάλει έξω από τα ρούχα μου.

Edit: Επίσης ο φίλος billdanos έδωσε ένα πολύ ωραίο λινκ. Καλό είναι να το διαβάσετε!!!

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
Επειδή βαριέμαι τέτοια ώρα να κάθομαι και να κάνω τα άπειρα σχόλια για τον κάθε έναν έχω να πω δύο πραγματάκια απλά.

Ο τυπάκος που μίλησε για τις γιαγιάδες τις κολλημένες, μάλλον δεν είδε ποτέ τη σημερινή μορφή των linux στη ζωή εκτός και αν τα μπερδεύει με τα UNIX, λόγο του ότι η εκπαίδευση του ή μπορεί και το κόλλημα του της φάσης "Βαριέμαι να μάθω" δε του το επέτρεψαν.

Φίλε μου καλέ τα UBUNTU έχουν:

1) installer που με μια αναζήτηση κάνεις εγκατάσταση απλά προγραματάκια που κάνουν τη δουλειά σου.

2) Έχουν περιβάλλον όπως τα windows που σημαίνει ότι άμα ο δημόσιος υπάλληλος θέλει να τρέχει κάτι, μπορεί να έχει τις συντομεύσεις στο desktop του και το κεφάλι του ήσυχο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ποτέ δε θα χαθεί καμιά εργασία "κατά λάθος" γιατί δεν crash-άρουν.

Όσο για την εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε χρήστης. Μια φορά εγκατάσταση και λειτουργούν σταθερά. Ποτέ restart ή format.

Για τον άλλο τον τυπάκο (εκτός κι αν είναι ο ίδιος) που είπε να βάλουμε κάτω τα έξοδα να δούμε πια βγαίνουν πιο πολλά έχω να του πω το εξής:

Ρε φίλε απλά αυτό που είπες δε στέκει καθόλου. Για να βάλεις "σβήστα" χρειάζεσαι και υπολογιστές με καλή VGA και μερικά παραπάμω RAM, ως συνήθως.

Όσα pc είναι παλιά...απλά ξέχασε το. Υπολόγισε το κόστος σε pc που θα χρειαστεί το κράτος και μετά έλα να μας πεις τα κάλαντα. Με λίγα λόγια έλα του χρόνου που θα ρωτάς γιατί αυξήθηκε πάλι το ΦΠΑ να δούμε τη άποψη έχεις. Επίσης τα windows αγοράζεις άδειες ενώ το linux είναι free.

Όσο για το τεχνικό προσωπικό που αναφέρθηκε....

Πάτε καλα; Ένα γυμνασιόπαιδο μπορεί να υποστηρίξει το απλό service. Και δε μιλάω για τους servers.

Άρα με τα linux σαν κόστος έμεινε το μόνο το service σαν κόστος και όχι όσα προ ανέφερα.

Επίσης μη ξεχνάς ότι ο δημόσιος υπάλληλος (και κυρίως οι ματάκηδες) έχουν την τάση να γεμίζουν ιούς τα pc. Στo linux όμως τι ιός θα μπει και απο πού. Δύσκολα βρίσκεις κακόβουλο πρόγραμμα στα linux.

Αυτά τα λίγα. Θα τα ξαναπούμε στο επόμενο ποστ που θα με βγάλει έξω από τα ρούχα μου.

Edit: Επίσης ο φίλος billdanos έδωσε ένα πολύ ωραίο λινκ. Καλό είναι να το διαβάσετε!!!

Έχω και πιο χειροπιαστό παράδειγμα για τη σύγκριση κόστους κλπ. Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που έγιναν στο κόμμα που εργάζομαι (μην πέσετε να με φάτε, δεν είναι πολιτική συζήτηση αυτό), οργανώσαμε ως τμήμα πληροφορικής όλο το online σύστημα που θα υποστήριζε την εκλογική διαδικασία στο κομμάτι της διαπίστευσης. Το στοίχημα ήταν να μπορέσουμε να βρούμε 3.500 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα πήγαιναν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος σε κάθε εκλογικό κέντρο, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι (υπάρχει και αναλυτική περιγραφή του έργου για όποιον ενδιαφέρεται) πήραμε 3.300 περίπου μεταχειρισμένους υπολογιστές από τη Γερμανία (τους χρησιμοποιούσαν σε τράπεζες, οργανισμούς κλπ) με p3@1Ghz, 512ram και 20GB HDD και μαζί 17" crt oθόνες προς: 85ευρώ ο ένας μαζί με το κόστος των μεταφορικών προς κάθε πόλη!

Φορτώσαμε σε κάθε έναν από αυτούς την έκδοση 7,04 του xubuntu και "έπαιζαν" μια χαρα! Φτιάξαμε και αντίστοιχα scriptakia για να μπορεί το κάθε ένα από αυτά να συνδέεται στο VPN που στήθηκε για τις ανάγκες των εκλογών (σύνδεση μέσω adsl, psnt, isnd, 3g/gprs usb modem).

Αν αντίστοιχα επιλέγαμε λειτουργικό της MS ξέρετε πόσες φορές μεγαλύτερο θα ήταν το συνολικό κόστος? Πέρα από το κόστος του λειτουργικού, θα χρειαζόμασταν και καλύτερο hardware Κλπ κλπ.

Και αφού τελείωσαν όλα αυτά τώρα τους στέλνουμε νεότερο usb stick ώστε να αναβαθμίσουν τα μηχανήματα στην τελευταία έκδοση του xubuntu 7.10 ώστε να μπορέσουν να αξιoποιηθούν τα μηχανήματα αυτά σε διάφορους χώρους που μέχρι τώρα δεν είχαν pc (λειτουργούν μια χαρά για επεξεργασία κειμένου, λογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων, web, mail, skype κλπ).

Αυτά! B)

Δημοσ.
Έχω και πιο χειροπιαστό παράδειγμα για τη σύγκριση κόστους κλπ. Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που έγιναν στο κόμμα που εργάζομαι (μην πέσετε να με φάτε, δεν είναι πολιτική συζήτηση αυτό), οργανώσαμε ως τμήμα πληροφορικής όλο το online σύστημα που θα υποστήριζε την εκλογική διαδικασία στο κομμάτι της διαπίστευσης. Το στοίχημα ήταν να μπορέσουμε να βρούμε 3.500 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα πήγαιναν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος σε κάθε εκλογικό κέντρο, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι (υπάρχει και αναλυτική περιγραφή του έργου για όποιον ενδιαφέρεται) πήραμε 3.300 περίπου μεταχειρισμένους υπολογιστές από τη Γερμανία (τους χρησιμοποιούσαν σε τράπεζες, οργανισμούς κλπ) με p3@1Ghz, 512ram και 20GB HDD και μαζί 17" crt oθόνες προς: 85ευρώ ο ένας μαζί με το κόστος των μεταφορικών προς κάθε πόλη!

Φορτώσαμε σε κάθε έναν από αυτούς την έκδοση 7,04 του xubuntu και "έπαιζαν" μια χαρα! Φτιάξαμε και αντίστοιχα scriptakia για να μπορεί το κάθε ένα από αυτά να συνδέεται στο VPN που στήθηκε για τις ανάγκες των εκλογών (σύνδεση μέσω adsl, psnt, isnd, 3g/gprs usb modem).

Αν αντίστοιχα επιλέγαμε λειτουργικό της MS ξέρετε πόσες φορές μεγαλύτερο θα ήταν το συνολικό κόστος? Πέρα από το κόστος του λειτουργικού, θα χρειαζόμασταν και καλύτερο hardware Κλπ κλπ.

Και αφού τελείωσαν όλα αυτά τώρα τους στέλνουμε νεότερο usb stick ώστε να αναβαθμίσουν τα μηχανήματα στην τελευταία έκδοση του xubuntu 7.10 ώστε να μπορέσουν να αξιoποιηθούν τα μηχανήματα αυτά σε διάφορους χώρους που μέχρι τώρα δεν είχαν pc (λειτουργούν μια χαρά για επεξεργασία κειμένου, λογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων, web, mail, skype κλπ).

Αυτά! B)

Και ως συνέχεια της περιγραφής σου αυτής να πω ότι εγώ ως χειριστής της άνωθεν υλοποίησης, δεν βρήκα κανένα πρόβλημα!Τα όποια προβλήματα ωφείλονταν καθαρά στην διασύνδεση (δηλαδή στην ποιότητα της DSL σύνδεσης).

Κάποιοι δίνουν το παράδειγμα!Γιατί δεν μπορεί πολύ απλά αυτή η Κυβέρνηση να το ακολουθήσει?

Και για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με πώληση και υποστήριξη λογισμικού θα ξέρουν ότι τα "φράγκα" βγαίνουν από τα Service!!!

Δημοσ.

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ορθολογικό.

Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι.

Οι (εκάστοτε) κυβερνόντες σκέφτονται με βάση την "κονόμα".

"Απο ποιόν θα βγάλουμε τα περισσότερα;" είναι το μόνο πρόβλημά τους.

Και έτσι κάνουν τις επιλογές τους.

Το "τι" πραγματικά χρειάζεται, ΔΕΝ τους νοιάζει.

(Στην σχολή μου πριν πολλά χρόνια έγινε διαγωνισμός για αντικατάσταση ενός κεντρικού υπολογιστή με αρκετά τερματικά. Η μία εταιρία θα χρησιμοποιούσε οπτικές ινες. Η άλλη ήταν αυτή που κέρδισε....)

Δημοσ.

http://slashdot.org/articles/08/01/16/1427242.shtml

http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article3193480.ece

Αυτές τις καινοτομίες θέλει να μας φέρει ο κ. Αλογοσκούφης?

Αν είναι να τις εφαρμόσουμε στους Γ.Γ. των Υπουργείων για να ξέρουμε τι μίζες παίρνουν!!!

Δημοσ.

Έλεος με τη Microsoft.

Αρχικά μας παρακολούθησε με το Media Player 11 και τώρα πάει να βάλει χέρι και στο κρεβάτι μας; (LOL)

Ε δε πάμε καλά. Καθόλου καλά!!!

"Ζητώ άδεια από τη Microsoft να αναπνέω και να πίνω νερό", γίνεται;;;;

Βρε ούστ από δω! Μακρία απο μας. Ουστ ουστ... τσα πρρρρρρρρρρρρρρ!

Δημοσ.

http://www.linuxformat.gr/?q=content/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-microsoft

Δείτε εδώ το θράσος του Αλογοσκούφη μέσα στην Βουλή!!!

Γ@#&^$# το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας μου μέσα...Έπρεπε να κατέβει με κανονικό ψηφοδέλτιο να τον μαυρίζαμε!!!

Δημοσ.

σε εκπομπη του ΣΚΑΙ 100,3 ειχε συζητηση επι του θεματος και ενας εκπροσωπος του δημοσιου ελεγε οτι ο διαγωνισμος ηταν ανοιχτος και δεν υπαρχει καμια δεσμευση με την microsoft και αν ενα υπουργειο θελησει να βαλει ανοιχτο λογισμικο δεν δεσμευεται απο την microsoft.

Σαν φτηνες δικαιολογιες μου ακουγονται αλλα πχ στη γαλλια δεν ειναι ολα τα υπουργια που εχουν linux . Το υπουργείο γεωργίας (ministère de l'agriculture et de la pêche)εχει ήδη περάσει σε mandriva linux και καποιο αλλο υπουργείο δεν θυμαμαι πιο ή εχει βάλει ή θα βαλει

Δημοσ.
σε εκπομπη του ΣΚΑΙ 100,3 ειχε συζητηση επι του θεματος και ενας εκπροσωπος του δημοσιου ελεγε οτι ο διαγωνισμος ηταν ανοιχτος και δεν υπαρχει καμια δεσμευση με την microsoft και αν ενα υπουργειο θελησει να βαλει ανοιχτο λογισμικο δεν δεσμευεται απο την microsoft.

Σαν φτηνες δικαιολογιες μου ακουγονται αλλα πχ στη γαλλια δεν ειναι ολα τα υπουργια που εχουν linux . Το υπουργείο γεωργίας (ministère de l'agriculture et de la pêche)εχει ήδη περάσει σε mandriva linux και καποιο αλλο υπουργείο δεν θυμαμαι πιο ή εχει βάλει ή θα βαλει

Το θέμα είναι να μπει σε ΟΛΑ!!!

Μόνο τότε το σύστημα θα είναι αξιόπιστο και πάνω απ'όλα ασφαλές (βέβαια αρκεί πάντα να έχει καλό config οπότε χρειάζεται και ένας καλός admin...αλλά εκεί έχεις μόνο αυτή τη παράμετρο για να στήσεις ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα!Στα MS products θέλεις αυτό + πολλά λεφτά + τρόπους να "βουλώσεις" τις άπειρες τρύπες(και από αυτές δεν θα τις ξέρουμε όλες προφανώς))....

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κακία για την Microsoft ? ΤΙ θέλατε δλδ να βάλουμε αυτά τα linux πως τα λέτε;

Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να ξέρει από Linux ? Τι επειδή μου βάλατε ένα ubutnu σηματάκι στο avatar μου γίνατε admin... πάω στοίχημα ότι αυτό το linux είναι γεμάτο τρύπες αλλά όταν το χρησιμοποιεί μόνο το 2% σιγά μη να ασχοληθούν να τις εκμεταλλευτούν.

MIcrosoft forever και τo Vista είναι το καλύτερο λειτουργικό, να ζήσει αυτή η εταιρία που μας έμαθε πως με λίγο κόπο μπορείς να ικανοποιήσεις όλους τους συνεργάτες σου παραγωγούς hardware χωρίς να κάνεις τίποτα επί 5 χρόνια! Η Dell που έκανε το λάθος να πουλήσει και Linux μηχανήματα είναι ένα βήμα από την καταστροφή τώρα, την καλούν οι πελάτες συνεχώς και καταργιούνται την ώρα και τη στιγμή που δεν προτίμησαν μια σοβαρή windows only εταιρία (π.χ. το ταχύτερο PC του κόσμου, TurboX)

Και τέλος να μην ξεχάσω να πω ότι αυτά που λέτε για πασιέντζες και οι λοιπές ασυναρτησίες είναι προπαγάνδα του παρακράτους για να απαξιωθεί το υπερσύγχρονο κράτος που δημιουργούμε!

ΥΓ: Κάτι τέτοιοι διεφθαρμένοι χαλάνε την πιάτσα και μάθατε όλοι να μιλάτε για άλλα λειτουργικά, ουστ ρε εγώ ένα έμαθα να λειτουργώ δεν μπορεί να έχω άδικο Ε Γ Ω !!!!

Δημοσ.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=866969&lngDtrID=252

Κρίμα, μόνο αυτό. Όταν τα Σκόπια και η Ρωσία εξοπλίζουν τα σχολεία με ανοικτό λογισμικό και λειτουργικό linux εμείς κλείνουμε συμφωνίες - μαμούθ με την Microsoft. Λες και περισσεύουν τα χρήματα....

Δημοσ.

Σαν δεν ντρέπεται η κυβέρνηση να συνάπτει δουλειές με την Microsoft αυτή θα της χρεώσει και τον <<αέρα που αναπνέει>>!!! Μα μιλάμε για τον μεγαλύτερο απατεώνα που έχει περάσει απότην Γη.Αν ζούσε στην επανάσταση ,θα ήταν ο λήσταρχος Νταβέλης. :lol: Δεν θα μπορούσαν να βάλουν linux συστήματα και προγράμματα που είναι πολύ πιο οικονομικά και θέλουν να βάλουν τα sVISTA που είναι θεόβαρα και καθόλου εργονομικά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...