privateer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο νόμου που κυρώνει τη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft. Η συμφωνία αφορά την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft για την κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την ανάπτυξη υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Προβλέπει επίσης την ίδρυση στην Ελλάδα Κέντρου Καινοτομίας Microsoft (υπάρχουν πολλά ακόμα σε διάφορες χώρες), το οποίο θα προσφέρει δυνατότητες επιμόρφωσης και θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικών τεχνολογιών. Μέσω του κέντρου θα δίνεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των πολιτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών γνώσεων και θα παρέχεται υποστήριξη από τη Microsoft για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το ελληνικό δημόσιο. Η συμφωνία συνεργασίας είχε υπογραφεί το 2006 από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και τον επικεφαλής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια φόρουμ στη Λισαβόνα Πηγή: lawnet.gr
chek2fire Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μεγάλη επιτυχία η κατασπατάληση πόρων του ελληνικού δημοσίου στην microsoft την ώρα που οι περισσότερες κυβερνήσεις στο εξωτερικό περνάνε σιγά σιγά στο ελεύθερο λογισμικο για μείωση εξόδων.Για άλλη μια φορά η ελλάδα πρωτοπορεί και έχει μπεί στο τεχνολογικό τραίνο.Ευγε!!
S.M.Greek Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 πσσσσσ χίλια μπράβο Ω πατρίδα μου Ελλάδα!!
LuxJaja Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 πραγματικά είναι απαράδεκτοι μιλάμε... και εμείς χειρότεροι που ψηφίζουμε τέτοια ζώα!
21century Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Παρότι η ανακοίνωση είναι αόριστη και αναφέρεται στους πολίτες δεν αποσαφηνίστηκε ποιό είναι το ύψος της επένδυσης και πόσα χρόνια το Δημόσιο θα πληρώνει την ΜΣ, αλλά και με ποιούς όρους θα παρέχεται το λογισμικό. Ερωτηματικά υπάρχουν και για το ποιοί ασχολήθηκαν με την υπόθεση την ώρα που στην Ευρώπη τα κράτη μέλη μειώνουν τα έξοδά του με ανοικτό λογισμικό!
dimart1979 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μάλiστα.. το τσίρκο και στην Ελλάδα, έχει τα πάντα (Vista - Svista, φακέλωμα, νταβατζιλίκι, οπισοδρομισμός κ.α.). Άλλο ένα κωμικοτραγικό των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Directx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 πραγματικά είναι απαράδεκτοι μιλάμε... Ειδικά όταν στην Ε.Ε. κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος οι λύσεις "Ανοιχτού Λογισμικού". εμείς χειρότεροι που ψηφίζουμε τέτοια ζώα!
PETROS13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Ειδικά όταν στην Ε.Ε. κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος οι λύσεις "Ανοιχτού Λογισμικού". εμείς συνεχίζουμε πιστά την πορεία μας...
manosone Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Κέντρο Καινοτομίας Microsoft.Εχουμε να δουμε ακομα...
christos.p25 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 εγώ την βλέπω θετικά πάντως την συμφωνία, καλή δουλειά να γίνει και ας την πληρώσουμε την Microsoft. Μόνο οι κατασκευαστικές δλδ θα μας τα παίρνουν; μπράβο στον Αλογοσκούφη (δεν είμαι Ν.Δ.)
liopyr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 πσσσσσχίλια μπράβο Ω πατρίδα μου Ελλάδα!! γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν μιλάς ειρωνικά? εγώ την βλέπω θετικά πάντως την συμφωνία, καλή δουλειά να γίνει και ας την πληρώσουμε την Microsoft. καλή δουλειά με την λέξη Microsoft στην πρόταση είναι λίγο οξύμωρο... Μόνο οι κατασκευαστικές δλδ θα μας τα παίρνουν; μπράβο στον Αλογοσκούφη (δεν είμαι Ν.Δ.) φοβερή λογική! μπράβο στον Αλογοσκούφη που βρήκε ένα ακόμη τρόπο να αδειάσει τις ''απύθμενες'' τσέπες μας, και να δώσει μία οικονομική ανάσα σε αυτήν την καημένη την... -πως την είπαμε? α, ναι, micro$oft...
fabiawrc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 ε βεβαια αφου θα πεσουν λεφτα προς την mitsosoft θα υπαρχουν και πολλα "bonus"στα τομαρια. ενω με ενα ανοιχτο λογισμικο πως να φανε τα κορακια...
liopyr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 απ'την άλλη αμα το δούμε και λίγο πρακτικά, θα έχει πολύ πλάκα... αν δουλεύουν Vista οι δημόσιες υπηρεσίες θα διπλασιαστούν οι ουρές για πλάκα... θα γρινιάζουν τα καημένα τα γεροντάκια, θα βρίσκουν θέματα τα κανάλια, και πάει λέγοντας .... θα ακούμε και ατάκες τύπου: -Δεν φταίμε εμείς γέρο, κολλάει το aero!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα