sa3rdna Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα, ψάχνομαι για οθόνη αυτόν τον καιρό και είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα εκ των οποίων το ένα έχει και hdmi είσοδο. Το ερώτημα λοιπόν είναι αξίζει η αγορά της οθόνης με το hdmi ή όχι? Οι οθόνες είναι η Samsung 2232BW και η HP W2207H.
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δεν είμαι απόλυτα σχετικός με το θέμα αλλά από όσο γνωρίζω η διαφορά του HDMI από το DVI είναι ότι με το πρώτο μπορεί να μεταφερθεί και ήχος. Δηλ. από άποψη ποιότητας δε νομίζω να δεις διαφορά (καλά εγώ δεν είδα διαφορά από d-Sub -> DVI αλλά είμαι και ολίγον γκαβός μάλλον ).
sa3rdna Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 εδώ που τα λέμε όποιος πεί ότι όντως έχει δει διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε d-sub και dvi μάλλον ψέμα θα πεί. πάντως ρωτάω γιατί έχω και την hd3870 κι έλεγα να αξιοποιήσω το hdmi της. αλλά αξίζει ή τζάμπα θα περιμένω? (η HP δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη αυτή τη στγμή στον Κωτσόβολο που την είδα).
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 There are two important differences between DVI and HDMI. The first difference is that HDMI technology incorporates content security that is called High Definition Content Protection, also known as HDCP. The other huge difference between Digital Video Interface and High Definition Multimedia Interface is that DVI can only support digital video, and HDMI can support audio and video on the same cable. source Οπότε όχι δεν αξίζει τον κόπο για μια οθόνη pc. Το μόνο κέρδος που βλέπω εγώ να σου προσφέρει μια VGA με HDMI είναι ότι μπορείς να τη συνδέσεις με μια TV χωρίς επιπλέον καλώδια για ήχο.
sa3rdna Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 οκ, thanks. οπότε πάμε για την samsung.
makellarispn Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Για δες κια αυτή εδώ...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=984876 Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω κολλήσει και μ' αρέσει τόσο πολύ....
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 έχει ενσωματωμένο tv tuner, το οποίο δεν μου χρειάζεται καθώς έχω κάρτα tv. άσε που δεν μου αρέσει καθόλου, έτσι όπως τη βλέπω.
Poison6 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 καλησπέρα σας,να ρωτήσω και εγω κάτι .. έχω την geforce 8400gs οπού έχει vga και dvi(με υποστήριξη hdcp). ειμαι μεταξύ της hp2408 και hp2408h οπού η διαφορά τους είναι πως στην μία εχει dvi ενω η αλλη hdmi.. ποια είναι η ουστιαστική διαφορά? ξέρω πως περνάει ψηφιακός ήχος απο το hdmi αλλα πρακτικά πως θα δω διαφορα με ηχεία t6060 5.1 ? ευχαριστώ! Eκανα αυτο το ποστ χτες σε αλλο threat αλλα επειδη δεν πήρα απάντηση το ξαναποστάρω μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε.. ο ψηφιακός ήχος αφορά μόνο την οθόνη ε?οχι τα ηχεια που εχώ στο pc..?
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος θα σου πώ ότι ο ψηφιακός ήχος δεν έχει σχεση με τα ηχεία που έχεις στο pc. η έκδοση με το hdmi της οθόνης έχει και ηχεία, στερεοφωνικά βέβαια για να μη χρειάζεσαι έξτρα ηχεία. οπότε θα ακούς στερεοφωνικά απο τα ηχεία της οθόνης κι όχι από την κάρτα ήχου. και στο αρχικό σου ερώτημα, η μόνη διαφορά ανάμεσα στις 2 είναι η hdmi υποδοχή. και διαφορά θα δεις, προς το χειρότερο.
Poison6 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος θα σου πώ ότι ο ψηφιακός ήχος δεν έχει σχεση με τα ηχεία που έχεις στο pc. η έκδοση με το hdmi της οθόνης έχει και ηχεία, στερεοφωνικά βέβαια για να μη χρειάζεσαι έξτρα ηχεία. οπότε θα ακούς στερεοφωνικά απο τα ηχεία της οθόνης κι όχι από την κάρτα ήχου. και στο αρχικό σου ερώτημα, η μόνη διαφορά ανάμεσα στις 2 είναι η hdmi υποδοχή. και διαφορά θα δεις, προς το χειρότερο. μα και οι δυο συνδέσεις είναι ψηφιακές.. γιατι να υπάρχει διαφορά?(dvi, hdmi)
disqualified Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 και τα δυο πρωτοκολλα usb και firewire ψηφιακα ειναι αλλα αν δεις μεταφορα video απο camera mini dv ειναι η μερα με τη νυχτα
sa3rdna Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 μα και οι δυο συνδέσεις είναι ψηφιακές.. γιατι να υπάρχει διαφορά?(dvi, hdmi) αναφορικά με τον ήχο όχι με την εικόνα. άλλο να ακούς από 5.1 ηχεία κι άλλο από στερεοφωνικά.
GIANNISPATRA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 με την υποδοχή hdmi μπορούμε να συνδέσουμε και dvd players που έχουν έξοδο hdmi ? και κάτι άλλο καλύτερα δεν είναι να έχουμε hdmi ?η οποία υποστηρίζει πιο γρήγορη μεταφορά για HD εικόνα ?
sa3rdna Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 φυσικά και μπορείς να συνδέσεις dvd players, εξάλλου γι' αυτό βγήκε το hdmi για να γλυτώνουμε από τα καλώδια και να έχουμε υψηλό bandwidth που απαιτεί η HD εικόνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.