Προς το περιεχόμενο

Είναι ασφαλές να μπω στο ιντερνετ από ανοικτό wifi?


Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη δουλειά, οι υπολογιστές συνδέονται με wifi, απο ενα απλο ρουτερ της linksys, χωρις ασφαλειες τίποτα. Το ερώτημα μου είναι, αν κατεβασω προσωπικά email υπάρχει κάποια πιθανότητα να μπουν τριτοι στο λογαριασμο μου ή τίποτα τέτοιο;

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :-)

Δημοσ.

Αν θεωρήσεις το worst-case scenario -ότι ο διαχειριστής του router ασχολείται αρκετά με τις σχετικές τεχνολογίες και θέλει να σε κατασκοπεύσει-, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει.

 

Η χρήση SSL encryption στις συνδέσεις (π.χ. με τον mailserver σου, εφόσον το υποστηρίζει) θα τον απέτρεπε από το να πάρει απευθείας τα στοιχεία του λογαριασμού ή να διαβάσει τα email σου, όμως και πάλι θα μπορούσε να σε ξεγελάσει και να τα πάρει έμμεσα, π.χ. μέσω τεχνικών phishing (DNS poisoning, IP redirecting κ.α.).

 

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το σύστημα ανωνυμίας TOR, όμως κι εκεί τίθεται το θέμα κατά πόσο θα εμπιστευτείς ένα τυχαίο αγνώστο -διαφορετικόν κάθε λίγα λεπτά- που διαχειρίζεται τον TOR exit node από τον οποίον θα βγεις.

 

Αν διαθέτεις κάποιο δικό σου PC που είναι συνέχεια online με αρκετή ταχύτητα και το οποίο θεωρείς ασφαλές, θα μπορούσες να φτιάξεις ένα encrypted tunel προς αυτό (π.χ. μέσω του OpenSSH ή του OpenVPN) και να το χρησιμοποιείς σαν proxy.

 

Αυτό θα εξανέμιζε πρακτικά τελείως τη δυνατότητα κάποιου που έχει πρόσβαση στον linksys να σε κατασκοπεύσει.

Δημοσ.

Eυχαριστώ πολύ nske για την μελετημένη απάντηση σου. Ήδη εξετάζω τη λύση του openvpn που προτείνεις.

 

Δεν είναι και κρατικά μυστικά (lol) , αλλά υπάρχουν πολλά σε ενα inbox, online αγορές, κάρτες, συζητήσεις, πολλά και δε θα ήθελα να πέσουν σε λάθος χέρια, όχι απαραίτητα άτομα της δουλειάς αλλά ακόμα και του παιδιο'υ απο την απέναντι πολυκατοικία που έχει και αυτό πρόσβαση στο ρουτερ. :s

  • Moderators
Δημοσ.
ακόμα και του παιδιο'υ απο την απέναντι πολυκατοικία που έχει και αυτό πρόσβαση στο ρουτερ. :s

Tοσο χαλαρα ειναι τα πραγματα?Οποιος θελει μπαινει στο ρουτερ?:-)

(Εκτος κ αν εννοουσες στο δικτυο)

Δημοσ.

Με το ρουτερ ετσι, οσοι συνδεθουν και ανοιξουν το web interface θα μπουν κανονικότατα.

 

Είναι χαλαρά τα πράγματα δυστυχώς και δεν παίρνουν και απο υποδείξεις! :(

Δημοσ.

admin admin?? Μπα.. Τεσπα, αφήστε τους ξεροκέφαλους στη δουλεια, εγω πηρα το μαθημα μου, αν καταφερω το openvpn, θα κοιταω που και που το inbox μου, αλλιως google.com και πολυ μου ειναι.

Δημοσ.

καλα τα θελει ο κ... τους εκει, αν εχουν κανει τετοιο σιγουρα δεν κινδυνευεις απο τα ατομα στη δουλεια σου αλλα οποιος θελει μπορει να κανει παρτυ με το router

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...