Προς το περιεχόμενο

Περι στησιματος δικτυου ερωτηση

dtasop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να στησω ενα δικτιακι με 2 pc και εχω την εξης απορια.

Αυτη τη στιγμη μοιραζομαι adsl με αλλα 2 ατομα απο adsl modem - router ( συγκεκριμενα ενα Linksys) μεσω μιας wifi καρτουλας σε ΕΝΑ μονο υπολογιστη.

ΜΕχρι τωρα το αλλο pc το εχω δικτυωμενο ΜΟΝΟ με τον υπολογιστη του Internet με ενα crossover utp MONO σε τοπικο επιπεδο. Επισης αυτο δεν εχει wifi.

Αγορασα ενα hub 5αρι της linksys και θελω τωρα :

1. Και οι δυο να εχουν internet

2. Και οι δυο να ειναι συνδεδεμενοι σε τοπικο επιπεδο.

Σκεφτηκα να κανω το εξης.

1. Το ενα pc μεσω της wifi να εχει ι-net

2. Συνδεω την lan card του pc με το ιντερνετ στο input του hub

3. Συνδεω την lan card απο το pc που δεν εχει wifi στο hub ωστε να εχει lan & I-net.

Ολα τα παραπανω στεκουν Η οχι?

Θα πρεπει να παρω και 2η wifi?

Με ποiον τροπο μπορω να αξιοποιησω το hub?

Και αν ολα τα παραπανω λυθουν , απο οτι διαβασα στο οδηγο , πως πρεπει να στηθει το δικτυο ? ( η περιπτωση μου ΔΕΝ περιγραφεται στο οδηγο :-D:-D:-D)

Thanx in advance....

Δημοσ.

Χμμμ.Ομολογω οτι δεν καταλαβα ακριβως.Με ποιο απλα λογια?2 pc ειναι τελικα που θελεις να συνδεσεις μεταξυ τους?Εξοπλισμος?Ena Ηub,ενα router?Lan θα κανεις με ασυρματο η ethernet? :shock:

Δημοσ.

- Λογικά εννοείς Switch και όχι Hub

- Από τη στιγμή που έχεις μόνο 2 συσκευές που θέλεις να συνδέσεις μέσω ethernet, το switch ή το hub σου είναι άχρηστο. Δεν κερδίζεις τίποτα από ότι αν τις συνέδεες απευθείας κάρτα-με-κάρτα μέσω ενός cross-over καλωδίου. Θα είχε νόημα μόνο αν αποφάσιζες να συνδέσεις και τον adsl router με ethernet, οπότε θα είχες 3 συσκευές.

- Αν δε μπορείς να συνδέσεις και τα 2 PC απευθείας στο router (ασύρματα ή ενσύρματα), αναγκαστικά θα πρέπει να εξαρτίσεις το ένα PC από το άλλο, κάτι πολύ λιγότερο από ιδανικό από άποψη αξιοπιστίας και ευελιξίας. Το ιδανικό σχεδιαστικά θα ήταν είτε να συνδέσεις τον router και τα PCs ενσύρματα στο switch, είτε να συνδέσεις και τα 2 PCs ασύρματα με τον router, αγοράζοντας μια δεύτερη ασύρματη κάρτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...