Προς το περιεχόμενο

ASUS EePC

digitalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ASUS_Eee_White_Alt.jpg

Manufacturer ASUSTeK Computer Inc.

Type Subnotebook

Connectivity 10/100 Mbit Ethernet

802.11b/g wireless LAN

3 USB 2.0 ports

MMC/SD card reader

Media 2/4/8 GB flash memory

Operating system A customized version of Xandros

(other operating systems can be installed—see article)

Input Keyboard

Touchpad

Camera (Optional)

Microphone

Camera built-in 0.3 megapixel video camera (4G and 8G models)

Power 4 cell 4400 or 5200 mAh battery

CPU 900 MHz Intel Celeron-M ULV 353, fan

Memory 512 MB/512 MB/1 GB DDR2-667 RAM (2G/4G/8G)

Display 7 inch (diagonal) TFT LCD with LED backlight; 800×480 pixels (pels)

Το EeePC είναι η απάντηση της ASUS στο OLPC. Το λειτουργικό του είναι μία έκδοση του Linux (xandros)

αλλά μπορεί κάλλιστα να τρέξει ταχύτατα windows XP SP2.

Στο internet κυκλοφορούν διάφορα video με mods όπως τοποθέτηση touch screen panels και intenal 3G mobile adapters

μετατρέποντας το απλό φορητό PC σε ένα επαγγελματικό εργαλείο

Έχει καλή αυτονομία και οι χρόνοι εκκίνησής των windows xp είναι πραγματικά εξαιρετικοί.

Το δυνατό του σημείο όμως είναι η πολύ καλή φορητότητα που έχει μιας και το μέγεθος του δεν ξεπερνά

και πολύ αυτό ενός DVD case , το δε βάρος του είναι περίπου 900γρ.

http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC

Ενδιαφέρετε κανένας να το αγοράσει ????

Δημοσ.

Υπομονή για την έκδοση με την 10' οθόνη (όταν και αν με το καλό βγεί).

Το συγκεκριμμένο το δούλεψα λίγο και δυστυχώς η οθόνη δεν είναι βολική. Το ίδιο ισχύει και για το πληκτρολόγιο. Μικρό κι στιμωγμένο.

Οπότε υπομονή, διότι αν η μεγαλύτερη έκδοση όπως φημολογείται έχει καλύτερα χαρακτηριστικά στην ίδια τμή περίπου πραγματκά αξίζει.

Δημοσ.

Δε νομίζω να βγεί τώρα σύντομα η 10αρα έκδοση καθώς στην ces διάβαζα ότι είχαν ένα πρωτότυπο eeepc με 9 ιντσες οθόνη και διατηρούσε την 800χ640 ανάλυση που έχει.. Αρα μάλλον θα αργήσει. Εγώ αυτό που θέλω είναι 8άρης δισκος ή 16άρης και i'm sold :)

Δημοσ.

Εοτιμαζετια νεα κεδοση το 1ο τριμηνο της χρονιας με μεγαλυτερη οθονη και XP ως λειτουργικο..

Δημοσ.

Μην ξεχνατε οτι οι τιμες στις αλλες εκδοσεις με μεγαλυτερη οθονη θα ξεπερναει τα 500 , αφου τωρα η 8gb version με 7 ιντσες οθονη και 1gb ραμ κοστιζει γυρω στα 500 usd. Πιστευω οτι με τα 4gb και μια καρτουλα sdhc 4/8/16 gb εισαι καλλυμενος

Δημοσ.

ΓΙατί στην ελλάδα είναι πάντα τόσο ακριβά. Το ίδιο μοντέλο (2gb σκληρός, 512 ram) 300$(200 eyra) στην αμερική, 380 ευρά εδώ. Αν και ήθελα να το πάρω με τέτοιες τιμές χάνει το νόημά του.

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά, πήρα και σε "μouλτιραμα", expansis, play247, τίποτα. δεν έχει κανεις.... και "γιαυτο" φέρνουν 2-3 κομμάτια και εκμεταλλεύονται

Δημοσ.
ΓΙατί στην ελλάδα είναι πάντα τόσο ακριβά. Το ίδιο μοντέλο (2gb σκληρός, 512 ram) 300$(200 eyra) στην αμερική, 380 ευρά εδώ. Αν και ήθελα να το πάρω με τέτοιες τιμές χάνει το νόημά του.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σχέση το κατά πόσο στην Ελλάδα είναι ακριβότερα τέτοια είδη. Αφού δεν υπάρχει διάθεση από την Asus, λογικό δεν είναι να βρίσκονται εκεί οι τιμές;

Στο κάτω κάτω, με το που έρχονται κομμάτια προς πώληση, φεύγουν άμεσα, ανεξαρτήτου τιμής.

Δημοσ.

Αυτό ειναι αλήθεια γιατί απλά η ετιαρεία δεν βγάζει μεγάλες ποσότητες στην αγορά αλλά με το σταγονόμετρο και άγνωστο γιατί...

Δημοσ.

Καλά, όλα τα κομμάτια στην Αμερική τα στέλνουν; Στο Best Buy είναι ετοιμοπαράδοτο με 400 δολάρια (270 ευρώ):

http://www.bestbuy.com/

Στην Ευρώπη είναι οι τιμές πολύ μεγαλύτερες και η διαθεσιμότητα ανύπαρκτη; Γιατί άραγε; Αφού ούτως ή άλλως στην Κίνα φτιάχνονται όλα αυτά.

Να θυμίσω επίσης ότι το καλοκαίρι του 2007, όταν η Asus πρωτοανακοίνωσε το eee η τιμή που είχε δώσει ήταν $200, δηλαδή 135 Ευρώ!!! Δεν θα με εξέπληττε αν το κόστος κατασκευής τους είναι κάτω από 100 ευρώ (150 δολάρια). :shifty:

Οπότε, γιατί δεν βγάζει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο με 180 ευρώ και να γεμίσει την αγορά με αυτά; (Ίσως για να πουλάνε τα laptop των 1000 ευρώ που τους δίνουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος ανά κομμάτι...).

Δημοσ.
Δε νομίζω να βγεί τώρα σύντομα η 10αρα έκδοση καθώς στην ces διάβαζα ότι είχαν ένα πρωτότυπο eeepc με 9 ιντσες οθόνη και διατηρούσε την 800χ640 ανάλυση που έχει.. Αρα μάλλον θα αργήσει. Εγώ αυτό που θέλω είναι 8άρης δισκος ή 16άρης και i'm sold :)

Οχι ακριβως...

Η Asus ειπε πως απο Q2 θα εχουμε 2 νεα ΕΕΕ PC. Ενα 8 ιντσων το οποιο διατηρει την υπαρχουσα ανάλυση καθως και το case, και ενα 8.9 ιντσων στα 1024χ600! Προσωπικα, θα ηθελα να τα δω με επεξεργαστη VIA... νομιζω καταλληλοτερος σε σχεση με τον Celeron.

... οπότε υπομονη!!!

ps: γμτ... και θελω ενα ΕΕΕ, αλλα ηδη εχω φορητο :cry: (δεν μπορω να μαζευω hardware συνεχεια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...