Προς το περιεχόμενο

the xp-files

tsadler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
νομιζω οτι εχω διφωτισθει πληρως με ολα αυτα που εχετε πει. ενα ομως δεν εχω δει να το εξηγει καποιος. γιατι το word να επιλεξει το συγκεκριμενο κειμενο? αφου δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο αποψη γραμματικης η συντακτικου. θελω να πω γιατι αυτο ακι οχι καποια αλλη φραση?

Σε ενα απο τα λινκς που αναφερηθηκαν για τη φραση, υπαρχει αυτη η απαντηση

Βεβαίως υπάρχει εξήγηση. Είναι μία φράση που χρησιμοποιεί όλα τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου - γι' αυτό χρησιμοποιείται συνήθως σε απεικόνιση γραμματοσειρών (fonts), για να βλέπει ο χρήστης όλα τα γράμματα μιας γραμματοσειράς πριν την αγοράσει ή χρησιμοποιήσει ή κατεβάσει.

Στα αγγλικά αυτές οι φράσεις που χρησιμοποιούν όλα τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου ονομάζονται pangrams (προφανώς από τα ελληνικά 'παν' + 'γράμμα'). Δείτε εδώ μια λίστα με αγγλικά Pangrams. Περισσότερα για τα pangrams θα διαβάσετε εδώ.

Δημοσ.

η απαντηση αυτη αφορα το αγγλικο κειμενο και οχι την ελληνικη φραση που βγαζει το word. που βρησκεται αυτη η φραση κρυμeνη και γιατι καποιος να βαλει αυτη την φραση αφου δεν ειναι pangram !

Δημοσ.

Ωστε σου βγαζει ελληνική φραση? Εγω εχω αγγλικα windows και office και μου εβγαζε την αγγλικη.

Ποια φραση σου βγαζει εσενα? Αν ειναι απλως μεταφραση της αγγλικής, τοτε απλως ο μεταφραστης εγραψε αυτο που εβλεπε. Μπορει στα ελληνικα να ειναι πιο δυσκολο να βρεις pangrams και αμα τα βρεις να ειναι δυσνοητες ή μακροσκελεις εκφρασεις οποτε να μην αξιζει τον κοπο.

Μπορει βεβαια και να αγνοουσε το γεγονος οτι προκειται για pangram.

Αν κανεις διπλο κλικ σε ενα font στο c:\windows\fonts Σου βγαζει την ιδια φράση? Aν ναι τοτε ειναι μαλλον εξω απο το word. Αλλα και στο word μεσα να ηταν γιατι σου κανει εντυπωση? Καποιος εγραψε μια συναρτηση rand(x,y)που επιστρεφει κειμενο. Η φραση αυτη μπορει να προερχεται απο καπου εξωτερικα, δηλαδη απο οπου την παιρνει και το προγραμματακι που σου ανοιγει το font οταν το κανεις διπλο κλικ ή θα μπορουσε και να την εχει βαλει κατα περιπτωση ο προγραμματιστης στη συναρτηση του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...