louben Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Γεια χαρα σε ολους.ΠΑιδια μια ερωτηση. Εδω και κανα δυο μερες ta windows στην εκκινηση μου βγαζουν μια ειδοποιηση για εγκατασταση νεου υλικου.Συγκεκριμενα για το scsi/raid host controler.επαναλαμβανω στα καλα καθουμενα.Ψαχνει να βρει οδηγους στο διαδικτυο και μου βγαζει το γνωστο μηνυμα οτι νεο υλικο μπορει να μην εχει εγκατασταθει σωστα κτλ. Τι ειναι αυτο και γιατι εμφανιστηκε????Πως μπορω να το λυσω???ΝΑ τονισω οτι κατα τα αλλα ολα δουλευουν οκ(αν εξαιρεσσουμε το dvd rom χθες που για λιγο κολλησε και δεςν λειτουργουσε μετα ομως επανηλθε.-δεν ξερω ομως αν συνδεεται με την υποθεση). ΚΑμια ιδεα????
we_will_rise Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Ξαναεγκατέστησε τους drivres της mobo. Σίγουρα δεν άλλαξες κάτι; Να εγκατέστησες κάποιους drivers άλλης κάρτας ίσως...
louben Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δεν εγκατεστησα απολυτως τιποτα αυτο ειναι σιγουρο.Και σιγουρα οχι καρτα γραφικων(η οποια επι ευκαιρια ειναι οκ). ΜΟΒΟ????Τι ειναι ακριβως(ειμαι πολυ ασχετος απο οτι καταλαβαινεις) Και που θα βρω τους drivers????
TechnoState Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Το motherboard φυσικα..οταν αγορασες τον η/υ σου εδωσαν μαζι κ καποια δισκακια..ενα απο αυτα περιεχει drivers της motherboard, κανε το install ξανα...
louben Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Το motherboard φυσικα..οταν αγορασες τον η/υ σου εδωσαν μαζι κ καποια δισκακια..ενα απο αυτα περιεχει drivers της motherboard, κανε το install ξανα... Ξαναεγκαθιστω τους drivers αλλα δυστυχως εξακολουθει να λεει οτι η εγκατασταση δεν εγινε σωστα. Τελος παντων εχω την A8N-E ths ASUS .Μπαινω στην τεχνικη υποστηριξη αλλα δεν ξερω ποιον driver να κατεβασω.Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος???? Ιδου η σελιδα http://support.asus.com/download/download.aspx Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι γιατι δημιουργηθηκε προβλημα στα καλα καθουμενα αφου δεν εκανα κατι. Α και κατι τελευταιο.Τι ειναι ακριβως αυτος ο scsi/raid controler???Μηπως να τον καταργουσα εντελως να ησυχαζα η θα κανω ζημια????
louben Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 ΠΑιδια οποιος θελει ας βοηθησει.Απο το συνοδευτικο δισκακι τοης μητρικης δεν εβγαλα ακρη.Στην τελικη τι ειναι το scsi/raid controler μηπως να το καταργουσα τελειως να ησυχαζα???Αν οχι μηπως δεν ειναι θεμα μητρικης αλλα windows????Please help.
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Τώρα το γιατί απαυτώθηκε ο driver,και θέλει επανεγκατάσταση,είναι ιστορία...οπότε μην το ψάχνεις.Αυτά που σε νοιάζουν,είναι ότι α)αφορά τον raid controller(που προφανώς δεν έχεις κάποια συσκευή συνδεδεμένη πάνω του).Τώρα τί είναι scsi συσκευή,και τί raid διάταξη,και τί o controller....google .Αυτό που σε νοιάζει είναι ότι-για την ώρα δεν σε πολυαφορά,δεν έχεις κάποιο "πρόβλημα" στο pc.Όσο για τον wizzard εγκατάστασης υλικού που βγαίνει και σου τη σπάει,κάνε 1 δοκιμή να επιλέξεις ΟΧΙ αυτόματη εγκατάσταση,να διαλέξεις ΕΣΥ τη συσκευή που θες (scsi and raid controllers)να εγκαταστήσεις,και ΙΣΩΣ βρει driver στα windows και σου δώσει επιλογή να τον εγκαταστήσεις..Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι,αλλά μπορείς και να επιλέξεις να ΜΗΝ ξανατρέξει αυτόματα ο wizzard και σε ζαλίζει..Όσο για το ότι τρέχεις την εγκατάσταση από το cd της ASUS και δεν εγκαθίστανται..μάλλον κάτι εσύ δεν κάνεις καλά.. Αν πάλι θέλεις να κατεβάσεις driver από το site που μας παρέθεσες,στα δεξιά της σελίδας έχει search boxes με τα στοιχεία της mobo (motherboard) σου...: Η οποία είναι αν κατάλαβα καλά, socket939 =παίρνει AMD επεξεργαστή..Βάλε αυτά τα στοιχεία στα σχετικά 3 search boxes,και θα σε βγάλει στη σελίδα των downloads γι' αυτή...
louben Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 φιλε καταρχας 10000 ευχαριστω για το ενδιαφερον σου γιατι τοσο καιρο παλευω και λυση δεν εχω βρει. Ξεκιναω απο το τελος. Η μητρικη μου ειναι η Α8Ν-Ε της Asus.Την επιλεγω βαζω λειτουργικο συστημα ΧΡ το οποιο και εχω επιλογη driver scsi παντως δε βγαζει.Μηπως το ονομαζει καπως αλλιως???? Πως γινεται να μην ξαναβγει ο wizard εχεις υποψη σου γιατι οσο και αν εχω προσπαθησει ακρη δεν εχω βρει. επισης επελεξα και χειροκινητα βανα περασω driver και απο το δισκακι αλλα τζιφος. Ιδου οι επιλογες που μου βγαζει Εχω εγκαταστησει μονο την πρωτη οι αλλες δεν εγκαθιστανται δυστυχως. Τι κανω λαθος? Ευχαριστω εκ των προτερων.
washcloud Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Nα 'σαι καλά για τα..δέκα χιλιάδες ευχαριστώ,αλλά από τη στιγμή που το πρόβλημά σου παραμένει.... Τέλος πάντων,η αλήθεια είναι ότι με μπερδεύεις λίγο με το τελευταίο σου post...Πού ακριβώς "ψάχνεις driver" ; Αν εννοείς το site της Asus,να σου διευκρινήσω ότι αυτό πού "ψάχνεις" είναι driver για τον RAID controller για την ακρίβεια,και όχι για "SCSI"(τον τελευταίο όρο ξέχνα τον,υπάρχει ίσα-ισα για να σε..μπερδεύει(για να σου λυθουν και κάποιες απορίες,"controller" ονομάζεται ένα τσιπάκι,το οποίο είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία δίσκου-μητρικής-επεξεργαστή...και έχεις 2 τουλάχιστον τέτοια τσιπάκια στη μητρική...Το ένα είναι υπεύθυνο "γενικά για τους δίσκους/cd,dvd players",και το άλλο για την περίπτωση που θέλεις να "φτιάξεις 1 RAID συστοιχία δίσκων".Τί είναι ΑΥΤΟ...ε,ΑΥΤΟ ψάξ' το είτε στο Insomnia,είτε στο Google.. ) .."Στο θέμα μας πάλι",κι αν είvαι στο site της Asus που χάνεσαι,ψάχνεις για "RAID controller driver"...Αλλά ματαίως.Διότι αυτό που βέπω να έχει στο Drivers tab,είναι ΜΟΝΟ ετούτο: "Πακέτο" των 30Mb για το nVidia chipset(το σύνολο των τσιπ της μητρικής σου δηλαδή),με τίτλο " nVidia Chipset(CK804) driver version V6.65 for Windows XP(WHQL) "...ΠΡΟΦΑΝΩΣ εμπεριέχεται στο πακέτο αυτό,και ο ξεχωριστός driver για τον RAID controller.... AΛΛΑ ...δεν βέπω το λόγο να μπεις στη διαδικασία να κατεβάζεις ξανά drivers....το ΕΧΕΙΣ το cd... Bέβαια λες πως "οι άλλες επιλογές δεν δουλεύουν"...Δεν αποκλείω τίποτα,cd είναι αυτό,αλλά μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά;Και τί εννοείς "οι άλλες επιλογές";..Αν εννοείς τα άλλα ΤΑBS ,κρίνοντας απ΄το screenshot που παραθέτεις,μάλλον δεν τα χρειάζεσαι κι όλας...Γιατί αυτό που θες,είναι εκεί που λέει στα δεξιά,"make pata/sata RAID driver disk"...To οποίο σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σου εγκαταστήσει κάτι,αλλά ΛΟΓΙΚΑ θα τρέξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα φτιάξει μια δισκέτα(πρέπει να βάλεις 1 δισκέτα μέσα στο floppy drive)με driver για τον καταραμένο controller..AΦΟΥ το κάνει αυτό,πάνε στο device manager(δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου"/ιδιότητες/υλικό/διαχείριση συσκευών",και στην καταχώρηση "SCSI and RAID controllers",θα έχει κάπου 1 κίτρινο θαυμαστικό..Κάνε δεξί εκει,και "ενημέρωση"..Έπειτα,επιλέγεις "όχι αυτή τη φορά",για "σύνδεση στο ίντερνετ",μετά "εγκατάσταση από συγκεκριμένη τοποθεσία",μετά "θα επιλέξω εγώ τον οδηγώ προς εγκατάσταση",μετά το κουμπάκι "have disk"(δεν ξέρω πως το λέει στα ελληνικά),και από τον browser που θ' ανοίξει,πας στο floppy drive όπου έχεις τη δισκέτα που έφτιαξες,και τα windows αυτόματα θα "βρουν" το αρχείο που χρειάζονται(μάλλον κάποιο με κατάληξη .inf)και θα το "γράψουν" στο box του browser...Εσύ θα το επιλέξεις,και θα πατήσεις "άνοιγμα".. Αυτά,στην περίπτωση που θα προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις τον driver...Aν δεν...βγει άκρη έτσι,την επόμενη φορά που θα ανοίξει ο υπολογιστής,και θα βγει ο wizzard "νέου υλικού",βάλ΄ τον να ψάξει αυτόματα (όπως έκανες μέχρι τώρα),και όταν δεν θα βρει "σχετικό υλικό",ΝΟΜΙΖΩ θα σου δώσει επιλογή "να μην ξαναψάξει για οδηγούς γι' αυτό το υλικό".."Δυστυχώς",δεν έχω κάποια μη αναγνωρισμένη συσκευή για να το δοκιμάσω για να είμαι σίγουρος για την επιλογή αυτή,αλλά νομίζω ότι όταν τελειώνει ο wizzard στη δίνει... Αν τίποτα απ' όλ' αυτά δεν γίνει,κάνε ξανά 1 δεξί στην καταχώρηση με το θαυμαστικό,και επέλεξε "disable"....
louben Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Καταρχας χιλια συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα λειπω εδω και δυο μερες και επεστρεψα πριν απο λιγο. Νομιζω οτι βρισκομαι σε καλο δρομο.Επελεξα τη δευτερη επιλογη (make nvidia sata raid driver disk) kai mου εφτιαξε ενα δισκακι αντιγραφο.Ομως μου εβγαλε κατα τη διαδικασια που μου προτεινες τρεις επιλογες τις εξης.... Ποια απο τις τρεις επιλεγω????Γιατι οποια και να επιλεξω μου βγαζει μηνυμα οτι μπορει να προκαλεσει ασταθεια των windows κτλ και εχω ψιλοτρομαξει. Ευχαριστω προκαταβολικα.
washcloud Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 ..το ίδιο είναι όλες..(γι' αυτό και στις έχει βγάλει και τις 3,επειδή "βλέπει" ότι εκεί υπάρχουν τ' αρχεία που χρειάζεται..)Παρ' ολ' αυτά,επίλεξε την 3η εσύ...Όσον αφορά το "τρόμαγμα",είναι απλά η "γκρίνια" της Microsoft,ότι ο συγκεκριμένος driver "δεν έχει περάσει το τεστ ψηφιακής υπογραφής"(..1 "κίτρινο" παραθυράκι με θαυμαστικά δεν είναι που σου βγάζει και σε..τρομάζει μ' αυτά που λέει; )..Μην αγχώνεσαι,δε σημαίνει τίποτα αυτό (..είναι σαν εμάς που "δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια με το όνομα Republic of Macedonia",ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος το έχει κάνει...)..Το ότι έχει τύχει να μην έχει περάσει από τη data bank της Microsoft ως "τσεκαρισμένο software" δε σημαίνει και ότι δε δουλεύει...Τώρα,γιατί να σε τρομάζουν μ' αυτή την προειδοποίηση;Είναι σαν ηλεκτρική συσκευή που γράφει επάνω "κίνδυνος ηλεκτοπληξίας"...:Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι με το που θα την χρησιμοποιήσεις θα πάθεις και ηλεκτροπληξία-ούτε και ότι για να μην πάθεις ότι ΔΕΝ θα την χρησιμοποιήσεις...Είναι με λίγα λόγια,"πολύ τρόμαγμα για το τίποτα"...
louben Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δυσκολα τα πραγματα.... επελεξα την τριτη και μου εβγαλε μηνυμα οτι η εγκατασταση ηταν αποτυχης. το ιδιο μου εκανε και για τα δυο υπολοιπα. το ιδιο και για τα δυο της επιλογης ΡΑΤΑ. κατεβασα και τους ντραιβερς που μου ειπες απο τη σελιδα της εταιριας(με απελπιστικα χαμηλες ταχυτητες) και δεν πετυχα τιποτα απλα οταν ξεκιναω τον υπολογιστη δεν μου βγαζει πια το μηνυμα εγκαταστασης οδηγων. Εχω απελπιστει πια. ΚΑμια ιδεα????
washcloud Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μισό λεπτό:Νόμιζα πως το ΚΥΡΙΟ σου θέμα ήταν η όχληση από τον wizzard για εγκατάσταση υλικού...ΑΝ ΝΑΙ,τότε γιατί στενοχωριέσαι-αφού λες πως δεν στον βγάζει πια;(τώρα όσον αφορά την εγκατάσταση και ΓΙΑΤΙ σου λέει δεν ήταν επιτυχής...τί να πω).Διότι,όπως είπα,δεν φαίνεται να έχεις διάθεση να φτιάξεις RAID συστοιχία δίσκων στο σύστημά σου-οπότε δεν σε πειράζει καθόλου εάν είναι ενημερωμένος ο σχετικός controller ή όχι.... ΑΝ παρ' ολ' αυτά,θες σώνει και καλά να ΕΙΝΑΙ ενημερωμένος,δοκίμασε πηγαίνοντας στη διαχείριση συσκευών (device manager),με δεξί κλικ στον controller(..με την προϋπόθεση ότι ΕΙΝΑΙ μαρκαρισμένος με κίτρινο θαυμαστκό..αν όχι,η εγκατάσταση έχει γίνει 1 χαρά..) επίλεξε απεγκατάσταση.Έπειτα,κάνε 1 restart (θα σου ξαναβγεί ο wizzard αλλά αγνόησέ τον),κατέβασε το ccleaner http://filehippo.com/download/9c70d20d030e6d570481df2f2a26e8b8/download/ τρέξε τον καθαριστή ΜΗΤΡΏΟΥ(το 2ο κουμπάκι που αναφέρεται ως "παρέμετροι")-αλλά και τον καθαριστή δίσκου (1ο κουμπί),κάνε restart,και όταν ξαναβγεί ο wizzard ,επέλεξε να ψάξει για driver στη δισκέτα και πάλι (την δισκέτα για SATA)
louben Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Φιλε washcloud ευχαριστω για την απαντηση σου, Εχεις δικιο.Απο τη στιγμη που επαψε να μου βγαζει το wizard.σταματαω εδω. Απλα θα φροντισω να σωσω την απαντηση σου για παν ενδεχομενο στο μελλον. 1000 ευχαριστω και να σαι καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.