Προς το περιεχόμενο

Maxtor diamond 500 GB?

Lobo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο κανα μήνα είχα αγοράσει εναν maxtor diamond 500αρι Sata ΙΙ, ο οποιός μετά τη διαμόρφωση μου εμφανίζει 465 GB.Είναι φυσιολογικό αυτό?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι είναι φυσιολογικό...δυστυχώς η πραγματική χωριτικότητα διαφέρει από την ονομαστική επείδη οι κατασκευαστές θεωρούν το 1kb=1000 bytes αντί για 1024 :-(

Δημοσ.

Οπως ειναι το εως 24, οπως ειναι με τις οθονες απο 20" και πανω οπου υπαρχει αποκρυψη στο θεμα με τα καμμενα Pixel ετσι ειναι στους σκληρους δισκους , μονο που εκει δεν ειναι αναγκασμενοι να σου γραφουν εως γιατι προφανως θα εχουν την καλυψη του "νομου".Πως γινεται παντα και ολα αυτα ειναι εις βαρος του καταναλωτη...

• Super Moderators
Δημοσ.

τελείως λάθος παράδειγμα...

γιατί πχ το adsl2+ δουλεύει έτσι, αντιθέτως στους δίσκους είναι η επιλογή των κατασκευάστων να τους φτιάχνουν έτσι

Δημοσ.
ναι είναι φυσιολογικό...δυστυχώς η πραγματική χωριτικότητα διαφέρει από την ονομαστική επείδη οι κατασκευαστές θεωρούν το 1kb=1000 bytes αντί για 1024 :-(

πραγματι..

οπότε τα 500GB τους ειναι

500,000 ΜΒ

500,000,000 ΚΒ

500,000,000,000 Bytes

Απο αυτα ομως αληθινό είναι μόνο το τελευταιο

οποτε 500,000,000,000 Bytes / 3* 2^10 (dhl 3*1024) =

465,66 GB

Εμένα μου φαίνεται πως κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αν θεωρούσαν το 1kb = 800 byte τότε τι θα γινόταν;

Καποιο δίκιο το εχεις..αλλα αυτη η "παραδοχή" εκ μερους των εταιριων γίνεται διότι τα μαθηματικα μας ειναι βασισμένα στο δεκαδικο συστημα!οχι στο δυαδικό των υπολογιστων ούτε στο 8αδικο που είπες(!):-)

• Super Moderators
Δημοσ.

η Seagate πάντως αποζημείωσε πελάτες της για την χασούρα αυτών των GB μετά από δικαστική απόφαση αλλά μόνο στην Αμερική από ότι θυμάμαι :-(

Δημοσ.

Η βασική μονάδα μέτρησης της μνήμης, για εμένα το χρήστη, ειναι το byte (ναι, υπάρχει και μικρότερη μονάδα, αλλα δεν ενδιαφέρει το 99% των χρηστών),

και ο χρήστης του υπολογιστή, των αρχείων και αυτης της μνήμης ειμαι Εγώ.

Εγώ μετράω με το δεκαδικό σύστημα.

και τους hdd δεν τους πληρώνει κανένας τενεκές ξεγάνωτος επεξεργαστής που γουστάρει δυαδικό σύστημα.

Εγώ πληρώνω :-)

ο 500άρης δίσκος μου δίνει 5 δισεκατομμύρια bytes και κανείς δεν με κοροϊδεύει.

Με μπερδεύει και με εξοργίζει όμως, κάθε ηλιθιο λειτουργικό, εφαρμογή και file manager που εμφανίζουν τα μεγέθη αρχείων σε Kb, Mb, και Gb, πολλαπλάσια του 1024. (και δεν εχουν επιλογή για display as bytes).

χίλιες εικοσιτέσσερις να είναι οι ώρες τους! αλητεία! αρκουδέηδες! :X :mad:

Δημοσ.
η Seagate πάντως αποζημείωσε πελάτες της για την χασούρα αυτών των GB μετά από δικαστική απόφαση αλλά μόνο στην Αμερική από ότι θυμάμαι :-(

ΚΑλα η Αμερικη ειναι ΠΟΛΛΥΥΥ μπροστα σε τετοια πραγματα....

Εδω αποτι θυμαμαι καποιος καφρος εχει κερδισει αποζημιωση καποια εκατομυρια δολαρια γιατι δεν αναγραφοταν στις οδηγιες του CD-ROM του υπολογιστη του οτι ΔΕΝ κανει να ακουμπας το φλυτζανι του καφε σου.:shock::shock::shock::shock:

Δημοσ.

Ναι..Νομιζω πως κ εγω το ειχα δει καπου αυτο

ΚΑλα η Αμερικη ειναι ΠΟΛΛΥΥΥ μπροστα σε τετοια πραγματα....

Εδω αποτι θυμαμαι καποιος καφρος εχει κερδισει αποζημιωση καποια εκατομυρια δολαρια γιατι δεν αναγραφοταν στις οδηγιες του CD-ROM του υπολογιστη του οτι ΔΕΝ κανει να ακουμπας το φλυτζανι του καφε σου.:shock::shock::shock::shock:

αυτο ειναι τρισαθλιο....:eek:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...