sa3rdna Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Καλημέρα παίδες, πρόσφατα απέκτησα έναν 6000+ παρέα με το νέο ΑΜ2+ board της DFI με το 790FX. Θέλω λοιπόν να το δώ τι ψάρια πιάνω με αυτή τη μητρική μιας κι απ' ότι διαβάζω σε ξένα forum μπορεί να πάει αρκετά ψηλά τον 6000+ (μέχρι και 3,5Ghz). Θέλω λοιπόν την βοήθεια όλων των έμπειρων στο θέμα γιατί έχω να ασχοληθώ από την εποχή του nforce2 τότε είχα έναν 2600+ (11,5x166) στα 11Χ200 aka 3200+ που φυσικά πετούσε, αλλά τώρα με την DFI ψιλοχάθηκα. Ακόμα να σας πώ ότι μαζί υπάρχει κι ένα σετάκι Corsair XMS2 στα 800Mhz με 5-5-5-12-1T στο 1,9volt. Περιμένω λοιπόν, τη βοήθεια σας (vatos, george κλπ) και μη μου πεί κανείς γιατί δεν πήρα intel, απλά δεν τους γουστάρω και πιστεύω ότι η πλατφόρμα της AMD σε μερικούς μήνες δεν θα πιάνεται. Φυσικά και κατανοώ ότι οι core2duo είναι πιο γρήγοροι και clockάρουν καλύτερα, αλλά είπαμε προτιμώ την AMD. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας και καλή χρονιά να έχουμε. PS.: πάρτε κι ένα screenshot: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 τίποτα? κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Οι χρήστες που ανέφερες και από τους οποίους προσμένεις βοήθεια νομίζω πως παίζουν αποκλειστικά σε Intel πλατφόρμα (και καλά κάνουν imho), οπότε...καταλαβαίνεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Ε τα ίδια είναι ακόμη τα βασικά, το socket άλλαξε. Κατεβάζεις HT multi, κατεβάζεις ΗΤ λινκ να το κρατάς στα 1000, ανεβάζεις clock, βρίσκεις όριο, ξανανεβάζεις μουλτι, βρίσκεις όριο στις μνήμες και μετά τα συνδυάζεις και τα δύο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν στο δικό μου σύστημα με crosshair και amd 6000+ φτάνει στα 3.2 χωρίς ρεύμα..απο 3.3 και πάνω θέλει ρευματάκι. Στο default ο amd εχει 1.37 αλλά φοβάμαι να τον παώ πάνω απο 1,5 αν και οποτε τον πήγα η θερμοκρασία ειναι απόλυτα φυσιολογική.. Οσο για τα 3.5 ειναι πολυ δύσκολα ..αλλά οχι ανέφικτο. Το πρόβλημα είναι πόση τάση το μαξ μπορείς να δώσεις με αέρα ...οποίος ποιο εμπειρος με amd ας στείλε καμια ιδέα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 καλά μη φανταστείς ότι θέλω να σπάσω τα κοντέρ. απλά έλεγα να τον πήγαινα στα 3.2 άντε 3.3 το πολύ. να σε ρωτήσω το cool 'n' quiet τι το έχεις? δοκίμασα λίγο χθές το βράδυ με 1,375 ρεύμα και πήγε στα 3.22 Ghz, σταθερά δλδ 215x15 αλλά ήταν αισθητά πιο ζεστός. είχα disable το c 'n' q κι έφτασε σε full load τους 66 βαθμούς και σε idle ήταν στους 38 περίπου σύμφωνα με το smart guardian της DFI. Πολύ δεν είναι? με δεδομένο ότι η μητρική φτάνει άνετα τα 250~260 ποιός θα ήταν ο καλύτερος συνδιασμός? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν για μένα κατεβάζεις cpu multi στο 12 και δίνεις σε πρώτη φάση fsb 267 οπότε είσαι στα 3200 και κάτι ψιλά.. Κατεβάζοντας το multi έχεις καλήτερο ΗΤ Link.. Εγώ κάνω bench στα 275χ12 ..οσο για την τάση αυτόματα μου την ανεβάζει στα 1.46..μέχρι εκεί εισαι απόλυτα ασφαλής με μια καλή αερόψυξη..Στα 3200 δεν ήθελε καθόλου τάση ο δικός μου.. Αν περάσει τo prime Ολο το βράδυ θα το δοκιμάσω στα 333χ10 να δώ τι ψάρια πιάνει..αλλα φοβούμαι οτι η crosshair εκει θα με εγκαταλήψει Πάραθέτω και μια pic.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Οι χρήστες που ανέφερες και από τους οποίους προσμένεις βοήθεια νομίζω πως παίζουν αποκλειστικά σε Intel πλατφόρμα (και καλά κάνουν imho), οπότε...καταλαβαίνεις... με τα πολλά μας λες intelάκιδες φτου σου άτιμε τίποτα? κανείς? κράτα αυτά 1) Κατεβάζει multiplier και μνήμες στα πιο χαμηλά τους 2) HT Link να μην περάσει ποτέ τα 1000 Mhz γιατί θα σε κόψει 3) βρες το max fsb του board σου με την βοήθεια του bήματος 1) 4) κοιτάζεις temps μην περνάς τους 60-70 σε load 5) Ρεύματα μόνο με το χέρι ποτέ στο auto 6) αφού βρεις max fsb διαλέγεις πως θες να παίζεις max multiplier/lower fsb Vs min multiplier/higher fsb αν μπορείς την κουρτίνα 2 διάλεξε την θα είσαι πιο γρήγορος 7) stability testing time καλό λιώσιμο 8) όπου σκαλώσεις ρωτάς ( αν ο cpu δεν πάει παραπάνω δώσε ρεύμα πρώτα σιγουρέψου οτι ο cpu τροφοδοτείται σωστά και μετά δώσε ρεύμα στο board ) tip 1) όταν clockάρεις μνήμες το sb θέλει ρεύμα tip 2) όταν clockάρεις cpu το nb θέλει ρεύμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreez Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 το πιο πολυ που εχω φτασει ως τωρα με asus m3a32-wmp deluxe και black edition 6400+ το ρευμα το ρυθμισα εγω γιατι στο auto δεν bootαρε το pc!επεται συνεχεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις θα κάνω δοκιμές και θα ποστάρω. vatos, ευχαριστώ για τα tips αλλά έχω 1-2 αντιρρήσεις και απορίες. 1) το HT Link, σήμφωνα με ότι διαβάζω στο net δεν έχει φόβο να με κόψει γιατί το board υποστηρίζει HT 3.0 δλδ μιλάμε για max 3600mhz άρα δεν έχει ανάγκη. Σωστά? 2) πόσο είναι το max ρεύμα που αντέχει ο επεξεργαστής και πόσο η μητρική? ενδεικτικά δες στη φώτο τι ρεύματα μπορώ να πειράξω και που παίζω τώρα σε stock καταστάσεις και πες μου τα όριά τους αν ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 κάτσε γιατί εγώ κοροϊδεύω τον parsifal αλλά δεν έχει άδικο για το HT ήξερα απο παλιά οτι το κάνουμε έτσι σίγουρα θα αλλάξαν τα πράγματα αλλά φαντάζομαι πως όχι 2,3Ghz παραπάνω οπότε κάτσε να μας πει και κανένας Amdάκιας max ρεύμα και αυτά δεν στα λέω αυτά θα τα βρεις στο ψάξιμο μπορεί δλδ ο δικός σου 6000+ να πηγαίνει κουβάρια χωρίς ρεύμα και ο δικός να μην "ακούει" πουθενά τα ρεύματα που θα δίνεις θα είναι ανάλογα τις θερμοκρασίες που έχεις ε οκ αν έχεις 60-70 πιστεύω οτι είναι ένα σημείο που πρέπει να αλλάξεις ψύξη για να συνεχίσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν μετά απο 1μέρας τέστ με τον 6000+ πάνω στην crosshair ειμαι σταθερός στα 275χ12(3300) με τάση 1.45000v Επίσης 267χ12(2200) με 1.3875 τάση.. Ολα αυτά τεσταρισμένα με prime Full load θερμοκρασία στα 1.45v έχω 47-48 βαθμούς που είναι καλά.. Τώρα με ενα γρήγορα τέστ που έκανα φτάνει στα 3.4 με 1.5v τάση και πάνω που πιστεύω δεν αξίζει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 1) το HT Link, σήμφωνα με ότι διαβάζω στο net δεν έχει φόβο να με κόψει γιατί το board υποστηρίζει HT 3.0 δλδ μιλάμε για max 3600mhz άρα δεν έχει ανάγκη. Σωστά? Λάθος αυτό είναι rated, το actual θα είναι /2 δηλαδή 1500 , δηλαδή με htt 300 και ht link multi x5 είσαι στο όριο Έτσι δεν είναι vatos? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa3rdna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 ok, δεν το ήξερα αυτό. πάντως λίγο που το έψαξα, σύμφωνα με τη wikipedia, το max θα είναι 2.6 Ghz κι όχι 3.6. αυτό βέβαια με Phenom επεξεργαστή κι όχι με Athlon x2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 ναι είναι pumped duo/rated/effective ή όπως θες το λες δεν σε βοηθάει σε ταχύτητα είναι το link chipset με μνήμες ή cpu δεν θυμάμαι έχω πολύ καιρό να πιάσω amd απλά το κρατάμε στα 1000Μhz γιατί είναι σταθερό και κοιτάμε να βγάλουμε ότι μπορούμε από τον cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.