rythorakos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.έχω μια msi 7900gs με μια τεραστίων διαστάσεων ψήκτρα χωρίς ανεμιστηράκι.όταν δεν τρέχω κανένα παιχνίδι ή καμιά εφαρμογή που να απασχολεί την κάρτα η θερμοκρασία της είναι στους 70 βαθμούς !?! και όταν παίζω(πχ τo cod 4) φτάνει στους 80-81.Είναι φυσιολογικές οι αυτές θερμοκρασίες?έχω βρει ενα coolerακι το οποίο για τοποθετηθεί πρέπει να βγάλω την ψήκτρα,θα έχει αποτέλεσμα?μήπως είναι επίφοβο για να μην κάψω την κάρτα την ώρα που πάω να το αλλάξω? προτείνετε καμιά άλλη λύση?
aaaaaa!!!!!! Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Καλη χρονια και καλος ηρθες στο φορουμ,το ιδιο προβλημα ειχα και εγω ,ειχα παρει την ιδια καρτα το καλοκαιρι και οταν επαιζα ανεβαζε τρελες θερμοκρασιες, καπου 75-76 λογικα η δικια σου το καλοκαιρι θα αφησει την τελευταια πνοη της,το airflow στο κουτι σου δεν πρεπει να ειναι και πολυ καλο(χυμα καλωδια,μικρο κουτι,)μπορει να ειναι κατι απο αυτα ,αλλα και παλι η καρτα θελει εναν coolerακι,εγω εβαλα εναν 12'' με βαση και επεσε στους 50,αλλα εκανα πατεντες ,για να μην μπεις σε διαδικασιες,περνεις ενα ετοιμο και θα εισαι οκ ,δεν θα εχεις κανενα προβλημα,και η καρτα αν δεις δινει ρευμα για cooler,απλα βρες καποιο που θα κανει στην καρτα.μετα αν θες πατας με riva tuner και ενα overclock μιας και η καρτα τραβαει αρκετο. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977809&product=994308 αυτη ειναι μια καλη λυση,που κανει και σε 8800 για αργοτερα
6600gt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Λογικά για να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες χωρίς να απασχολείται πολύ η κάρτα υπάρχουν 3 περιπτώσες: 1.Κακή κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί όπως είπε και πριν ο φίλος 2.Να μην πατάει καλά η ψύκτρα 3.Να της έχεις κάνει οc Ενοείται οτι με άλλο cooler θα δεις διαφορά βέβαια.
rythorakos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 (χυμα καλωδια,μικρο κουτι,) Τα καλωδια ειναι πανω κατω συμμαζεμενα και το κουτι ειναι σχετικα μεγαλο( chieftec giga case) αλλα δεν εχω πανω του τιποτα για ψυξη.. Λεω σε πρωτο σταδιο να βαλω πανω του ενα 12'' cooler στο πισω μερος και ενα μικροτερο στο μπροστινο, πιστευω να δω καποια βελτιωση αλλιως θα κανω εισαγωγή της καρτας στο χειρουργειο για μεταμοσχευση "ανοικτης ψηκτρας" Υ.Γ. Ευχαριστω για την βοήθεια παιδια..
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 άλλαξέ την με την μία βάλε την Vf1000 ή την Duorb και θα δεις τρελές διαφορές εγώ έχω μία ίδια 7900 μονταρισμένη όσο δεν πάει και η Vf100 την κρατάει αξιοπρεπώς
stm00192 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 wow εμ πως να μην ανεβάσει η καρτούλα θερμοκρασία οταν δεν παιρνει αέρα απο πουθενά! Ολες οι καρτες με παθητικά συστήματα χριάζονται καλό airflow στο κουτι για να μην ψήνονται εσύ χωρις καθόλου airflow την δολοφονείς! Βάλε ένα 12αρι μπροστά για εισαγωγή και ένα 12αρι πίσω για εξαγωγή και θα δείς αρκετά μεγάλη διαφορά!
liopyr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 πάντως δεν είναι ανησυχητικοί οι αριθμοί που βλέπεις. και τίποτα να μην κάνεις, δεν θα πάθει..!
takos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 +1 με τον @aaaaaa!!!! Η συγκεκριμένη MSI 7900GS είναι χωρίς ανεμιστήρα, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι ένας ανεμιστήρας πάνω στα Finʼs στο πίσω μέρος της κάρτας.
rythorakos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 πάντως δεν είναι ανησυχητικοί οι αριθμοί που βλέπεις. και τίποτα να μην κάνεις, δεν θα πάθει..! Βασικά πανω απο 81 βαθμους δεν την εχω δει να φτανει, αλλα υπηρχαν φασεις που επαιζα trackmania και μετα απο ωρα μου εβγαζε προβλήματα(πχ η γυαλάδα στον δρομο και γενικα οτιδηποτε γυαλιζε φαινοταν ροζ) ή στο PES2008 μετα απο ωρα παλι οι παικτες φαινονταν λες κ τους ειχα περασει ενα χερι νικελ χρωμα . επισης το οτι χωρις να κανω τπτ η θερμοκρασια της ειναι στους 70 βαθμους
liopyr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 δεν είναι υπερβολικοί 70 C με παθητική ψύξη. σε full load, όταν παρατηρείς τέτοια προβλήματα, έχεις δοκιμάσει να αφήσεις ένα μετροπρόγραμμα (everest) ανοιχτό στο background, και να πατήσεις ALT+TAB να δεις στιγμιαία την θερμοκρασία μήπως είναι πολύ παραπάνω από τους 81 C ?
rythorakos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 δεν είναι υπερβολικοί 70 C με παθητική ψύξη. σε full load, όταν παρατηρείς τέτοια προβλήματα, έχεις δοκιμάσει να αφήσεις ένα μετροπρόγραμμα (everest) ανοιχτό στο background, και να πατήσεις ALT+TAB να δεις στιγμιαία την θερμοκρασία μήπως είναι πολύ παραπάνω από τους 81 C ? Το δοκιμασα στο PES (σχεδον επαιζα 1 ωρα,πατησα alt+tab, και η θερμοκρασια στους 80). Επισης στο COD 4 που επαιζα κανα τριωρο και με το που εκλεισα το παιχνιδι η Θερμοκρασια ηταν και παλι στους 81 C.
Metroid Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Απλά , ψάξε λίγο για κάποια ψύκτρα (αν έχει βέβαια λεφτά για ψύκτρα) , αλλιώς κάνε καμία πατέντα με ανεμηστήρες. Πάντως , το ότι το κουτί δεν έχει κανέναν ανεμηστήρα είναι απαράδεκτο.... Καλά έκανα και πήρα το Thermaltake Xaser VI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.