Προς το περιεχόμενο

Gamepads/ controllers/ χειριστήρια για PC - Προτάσεις και απορίες

panaathas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2ο xbox one s χειριστήριο που την ώρα χρήσης ένιωσα ένα κρακ στον αριστερό αναλογικό ενώ το κρατούσα τέρμα δεξιά και πλέον ώρες ώρες δίνει τυχαίες κινήσεις (πχ κρατάω δεξιά και πάει μερικές φορές διαγώνια κάτω δεξιά). Μέσος χρόνος ζωής τους στα χέρια μου ούτε 4 μήνες. Αν προσθέσουμε και ένα χειριστήριο του xbox one το παλιότερο που αντέχει μεν ο αναλογικός, αλλά στο RB έχει σπάσει το ένα πλαστικό αυτάκι και έτσι ώρες ώρες κρέμεται αν το γυρνάω ανάποδα, μιλάμε για 3 χειριστήρια off σε περίπου 1 χρόνο.

Ένα του 360 που έχω παραμένει σκυλί βέβαια, αλλά πλέον καλόμαθα.

Παίρνω λοιπόν την μεγάλη απόφαση να πάω σε dualshock 4 με inputmapper. Το ερώτημα είναι τι bluetooth dongle να πάρω; Υπάρχουν περιορισμοί τύπου v4 ή edr 2.1 πχ; Όσο φτηνότερο τόσο καλύτερα.

Windows 7 by the way, και δεν βλέπω αναβάθμιση σε 10 στο επόμενο διάστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

2ο xbox one s χειριστήριο που την ώρα χρήσης ένιωσα ένα κρακ στον αριστερό αναλογικό ενώ το κρατούσα τέρμα δεξιά και πλέον ώρες ώρες δίνει τυχαίες κινήσεις (πχ κρατάω δεξιά και πάει μερικές φορές διαγώνια κάτω δεξιά). Μέσος χρόνος ζωής τους στα χέρια μου ούτε 4 μήνες. Αν προσθέσουμε και ένα χειριστήριο του xbox one το παλιότερο που αντέχει μεν ο αναλογικός, αλλά στο RB έχει σπάσει το ένα πλαστικό αυτάκι και έτσι ώρες ώρες κρέμεται αν το γυρνάω ανάποδα, μιλάμε για 3 χειριστήρια off σε περίπου 1 χρόνο.

Ένα του 360 που έχω παραμένει σκυλί βέβαια, αλλά πλέον καλόμαθα.

Παίρνω λοιπόν την μεγάλη απόφαση να πάω σε dualshock 4 με inputmapper. Το ερώτημα είναι τι bluetooth dongle να πάρω; Υπάρχουν περιορισμοί τύπου v4 ή edr 2.1 πχ; Όσο φτηνότερο τόσο καλύτερα.

Windows 7 by the way, και δεν βλέπω αναβάθμιση σε 10 στο επόμενο διάστημα.

τί να τον κάνεις τον inputmapper πλέον;

το dongle της sony πάρε-άσε τα φθηνά!

https://www.skroutz.gr/s/9745159/Sony-Dualshock-4-USB-Wireless-Adaptor.html

Επεξ/σία από xtrmsnpr

24 ευρώ και συνδέεται μόνο ένα, έτσι; Δηλαδή αν πάρω 2ο χειριστήριο θέλω και δεύτερο adaptor;

Πιστεύω καλύτερα θα είναι με Bluetooth. Νομίζω υποστηρίζει μέχρι 4 χειριστήρια.

4 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

24 ευρώ και συνδέεται μόνο ένα, έτσι; Δηλαδή αν πάρω 2ο χειριστήριο θέλω και δεύτερο adaptor;

Πιστεύω καλύτερα θα είναι με Bluetooth. Νομίζω υποστηρίζει μέχρι 4 χειριστήρια.

αυτό δε το ξέρω,κάποιος που το χρησιμοποιεί μπορεί να μας πει :)

Μπορείς να συνδέσεις μόνο ένα χειριστήριο.

Το official DS4 dongle το θέλεις αν σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς την έξοδο που έχει το DS4 για ακουστικά.

Για όλα τα άλλα, το inputmapper μαζί με ένα bluetooth dongle είναι μιά χαρά.

11 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

τί να τον κάνεις τον inputmapper πλέον;

το dongle της sony πάρε-άσε τα φθηνά!

https://www.skroutz.gr/s/9745159/Sony-Dualshock-4-USB-Wireless-Adaptor.html

Γιατί να πάει κάποιος να σκάσει 25 ευρώ στην Sony όταν κάνει την δουλειά του και με dongle των 3€; Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Έχω ένα Bluetooth dongle των 2.5€ από gearbest και δουλεύει άψογα.. Επειδή παίζω κυρίως fighting games ούτε input lag έχω παρατηρήσει αφού μια χαρά βγαίνουν οι perfect frame κινήσεις ούτε τυχαίες αποσυνδέσεις κάνει. Άρα κανένας λόγος κάποιος να πετάξει τσάμπα λεφτά. 

Καμία πρόταση για φτηνό dongle παίζει; Από Ελλάδα κατά προτίμηση.

Δανείστηκα από φίλο το δικό του, ένα generic, και δοκίμασα να το σετάρω πρώτα για ds3, μετά για ds4.

Στο ds3 όλα μια χαρά στην σύνδεση, αλλά έδινε τυχαίο input ώρες ώρες. Μου έσπασε τα νεύρα, έβαλα ds4 με input mapper, όλα τελικά μια χαρά.

Αν και τελικά έχω ξεσυνηθίσει και έχανα λίγο την κατεύθυνση στον αριστερό αναλογικό κάθε λίγο και λιγάκι, και επίσης η θέση δεν βολεύει όσο του xbox. Επίσης σπαστικό το να έχεις το touch ως mouse, το απενεργοποίησα.

Πιστεύω συνήθεια είναι όμως και σε μερικές μέρες δεν θα μου κάνει διαφορά. Και σίγουρα θα αντέξει περισσότερο από του xbox.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys τα xbox one gamepad έμαθα δουλεύουν wired σε Win7 αλλα έχει θέμα το wireless bluetooth. Ο τύπος παρακάτω παρουσιάζει λύση, το έχει καταφέρει κανεις? Ρωτάω γιατί βρήκα bundle σε καλή τιμή που έχει και gamepad και receiver αλλα άμα δεν παίζει τότε να πάρω μονο gamepad. Thanx in advance :)

Nvm, δοκίμασα και δεν έγινε, wired δουλεύει άψογα.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

Είμαι κάτοχος του Xbox elite controller  και εχοντας χρησιμοποιήσει για καιρό σε windows 10 την εφαρμογή Xbox Accessories μπορούσα να κάνω remap τα κουμπιά του μαζί κ τα paddles στο πίσω μέρος. Πέτυχα όμως μια εφαρμογή που μου έλυσε τα χέρια κ αμέσως την αγορά στα πέντε ευρώ. Λέγεται REWASD κ κάνει παπάδες. Μπορεί να δει όλα τα κουμπιά του χειριστηρίου ως ξεχωριστά κ μοναδικά κουμπιά (για τα paddles μιλάω, τα οποία από την μαμα Microsoft δεν θεωρούνται extra αλλά μπορούν να αντικαταστήσουν μόνο τα μπροστά κουμπια) κάνοντας remap σχεδόν οτιδήποτε πάνω στο πληκτρολόγιο. 

Επειδή είμαι καναπεδακιας, έχω ρυθμίσει το elite στο ένα slot (hardware κουμπί πάνω του) να συμπεριφέρεται ως gamepad και στο δεύτερο slot το έχω κάνει σαν πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μπορώ δηλαδή να κάνω περιήγηση στα windows, να μετακινω τον δείκτη με το αναλογικό, να scrollάρω σελίδες στο web και να παίζω games αλλάζοντας πχ την ένταση του volume και όλα αυτά απλά επιλέγοντας το αντίστοιχο slot. Όλα από το χειριστήριο. 

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εχει δοκιμασι κανεις SN/SF30 Pro

Το θελω βασικα πιο πολυ για κινητο καθως ειναι μικρο και ευχρυστο συν με αναλογικους μοχλους και θα το κουβαλαω πιο ευκολα απο οτι εχω μεχρι στιγμης.

Απλα ειναι ακριβο και εχει νομιζω και εξτρα κοστος για μια βασουλα που στερεωνεις και κινητο

Αν και όχι xone controller είναι πιο ογκώδες να το κουβαλάω και θα πρέπει να το συγχρονιζω εναλλάξ ανάμεσα σε κινητό και πόσο οπότε θα με κουράσει

Κρίμα γιατί θα με γλίτωνε από έξοδα παντως

παίζει προσφορά τρελή στον κοτσόβολο,ο παλιός αντάπτορας για να συνδέεις xbox one controller στο PC

με 8,99€

https://www.kotsovolos.gr/site/gaming-gadgets/xbox-one/periferiaka-xbox-one/158798-microsoft-xbox-wireless-adapter-για-windows

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...