wizzy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 @ όλους όσους ζητήσανε φωτό της bibibo: έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η εμφάνισή της στο θέμα που συζητάμε ή μήπως θα κρίνετε αν θα την παντρευόσασταν μόνο από την εμφάνιση; @ προς τα παιδιά που είπαν ότι δεν τους πειράζει η διαφορά ηλικίας: Σκεφτείτε έναν άντρα 27 χρονών που προσπαθεί να κάνει κάτι με μια γυναίκα στα 32. Υποθέτουμε ότι τώρα ξεκινάει η σχέση, οπότε θα μπορούμε να μιλάμε για πιθανότητα γάμου σε 2 (ας πούμε) χρόνια. Η σχέση κάνει τον κύκλο της και μετά από 2 χρόνια αντιλαμβάνονται ότι δεν ταιριάζουν τόσο ώστε να παντρευτούν και χωρίζουν. Τι έχουμε; Έναν άντρα σε ηλικία 29 ετών (μια χαρά ηλικία γάμου) και μια γυναίκα στα 34 η οποία είναι μόνη της, θεωρείται "σιτεμένη" και "γεροντοκόρη" από την (φτου) κοινωνία μας, "χτυπάει" το βιολογικό ρολόι της μητρότητας και νοουμένου ότι τεκνοποιεί ακίνδυνα μέχρι κάποια ηλικία, αντιλαμβάνεται ότι τα περιθώρια στενεύουν. Στενεύουν πολύ, για την ακρίβεια. Ποια νομίζετε ότι θα είναι η συνέχεια; Ίσως, ένας "βιαστικός" γάμος με τον πρώτο τυχόντα για να κόψει τη μουρμούρα από παντού (όσο και να λέμε ότι δεν μας νοιάζει, ρωτήστε γυναίκες μετά τα 35, ανύπαντρες και θα σας πουν αν τις νοιάζει ή όχι) και παράλληλη αυτοκριτική για την προτελευταία της επιλογή να ακολουθήσει την καρδιά της και όχι τη λογική της στα 32 της. Βιαστικός γάμος = 2 δυστυχισμένοι άνθρωποι με παιδιά ή κάνω λάθος; Σίγουρα, υπάρχει αντίλογος. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις - τις ανέφερε ένας συμforoumίτης πιο πάνω. Προσωπικά μιλώντας όμως, δεν θα παντρευόμουν μια γυναίκα 5 χρόνια μεγαλύτερη μου. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες είναι αρκετά διαφορετικές με λίγα κοινά σημεία που - υποθετικά μιλώντας πάντα - δεν μου φαίνονται αρκετά για να στηρίξουν έναν γάμο. Γενικά, δεν ξέρω αν θα παντρευόμουν με μεγαλύτερη γυναίκα. Αντίστοιχα, υποθέτω ότι δεν θα παντρευόμουν και γυναίκα 5 χρόνια μικρότερη. Στην ηλικία που είναι ο φίλος της bibibo (21) δεν νομίζω ότι το παλληκάρι έχει στο μυαλό του το γάμο. Καλώς ή κακώς, σε αυτή την ηλικία προέχουν άλλα πράγματα που πρέπει να εξασφαλιστούν.
Φρού-Φρού Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 + 1 στον wizzy απο μένα! Ο μόνος λόγος για να παντρευτεί ένας άνθρωπος (κατα την γνώμη μου) είναι για να κάνει παιδιά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις για να γίνει αυτό, όπως η οικονομική ευχέρεια.. Απο κει και πέρα, θεωρώ οτι ο γάμος δεν σημαίνει και αυτόματα ευτυχία ή η οικογένεια ολοκλήρωση/δημιουργία αν αυτό συμβεί γιατί χτύπησε το βιολογικό ρολόι ή γιατί στεφανώθηκε η ξαδέρφη μας που είναι και 3 μήνες μικρότερη γιατί οχι και εμείς? Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση και υποτίθεται ζωης. Γιατί νταξ πόσες φορές να ντυθείς μπουμπουνιέρα στην ζωή σου και γιατι ντάξ τι φταίνε 1-2 παιδάκια που θα φέρεις βλακωδώς στην ζωή γιατί σου' ρθε τώρα εσένα.. Μια σχέση για να καταλήξει λοιπόν στον γάμο πρέπει να έχει βάσεις (συναισθηματικές/ψυχικές κτλ) και τα δυο μέλη αυτής να είναι σχεδόν σίγουρα οτι μπορούν να σεβαστούν/ανεχτούν για τα επόμενα εχμμ 30-40 χρόνια τον συντροφό τους καθώς και να είναι σίγουρα οτι θα φέρουν στον κόσμο ανθρωπάκια και οχι Barbies και Kens...
jimarass Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 + 1 στον wizzy απο μένα! Ο μόνος λόγος για να παντρευτεί ένας άνθρωπος (κατα την γνώμη μου) είναι για να κάνει παιδιά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις για να γίνει αυτό, όπως η οικονομική ευχέρεια.. Απο κει και πέρα, θεωρώ οτι ο γάμος δεν σημαίνει και αυτόματα ευτυχία ή η οικογένεια ολοκλήρωση/δημιουργία αν αυτό συμβεί γιατί χτύπησε το βιολογικό ρολόι ή γιατί στεφανώθηκε η ξαδέρφη μας που είναι και 3 μήνες μικρότερη γιατί οχι και εμείς? Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση και υποτίθεται ζωης. Γιατί νταξ πόσες φορές να ντυθείς μπουμπουνιέρα στην ζωή σου και γιατι ντάξ τι φταίνε 1-2 παιδάκια που θα φέρεις βλακωδώς στην ζωή γιατί σου' ρθε τώρα εσένα.. Μια σχέση για να καταλήξει λοιπόν στον γάμο πρέπει να έχει βάσεις (συναισθηματικές/ψυχικές κτλ) και τα δυο μέλη αυτής να είναι σχεδόν σίγουρα οτι μπορούν να σεβαστούν/ανεχτούν για τα επόμενα εχμμ 30-40 χρόνια τον συντροφό τους καθώς και να είναι σίγουρα οτι θα φέρουν στον κόσμο ανθρωπάκια και οχι Barbies και Kens... Η βλακεία στη χώρα μας χτυπάει κόκκινο και η ηλιθιότητα μπλε. Σε όλα τα πράγματα οπότε δεν υπάρχει σωτηρία. Και μόλις πιάσουμε πάτο δεν θα υπάρχει τίποτα να μας αποτρέψει από το να τον τρυπίσουμε!!! ΄Μόνο στο συγγενικό μου περιβάλλον έχω 2 χωρισμούς μετά από 15 χρόνια γάμου, 1 μετά από 7 και άλλους δύο όπου οι γονείς ξαναπαντρεύτηκαν, κάνανε παιδιά με τα νέα ταίρη τους, και τα παιδιά από τον πρώτο γάμο αναρωτιούνται τι είναι οικογένεια και τι αδερφάκι!!! Ώρες ώρες, αν και υπέρμαχος της γεννιάς μου έρχομαι και συνειδητοποιώ πως τα έχουμε διαλύσει όλα....
Harkon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό που λες με το ποστ που αναφέρεις. δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό που λες με το θέμα του τόπικ. χωρισμοί υπάρχουν και θα υπάρχουν. εκτός αν εννοείς πως οι χωρισμοί που έγιναν στο οικογενειακό σου περιβάλλον ήταν όλοι επειδή η γυναίκα ήταν 5 χρόνια μεγαλύτερη οπότε λάθος μου. το θέμα δεν ειναι γιατί παντρευόμαστε, αυτό είναι προσωπικό του καθενός. επίσης ο wizzy αναφέρει ένα παράδειγμα σχέσης η οποία τελικά αποτυγχάνει σε 2 τυχαίες ηλικίες. κάθε φορά σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίρνουμε υπ όψην τα θέλω του κάθε προσώπου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπάρχει αυτή η σχέση γάμος. η γενίκευση που γίνεται οδηγεί στο χάος. επίσης, ο StaurosD παραπάνω λέει πως στα 45 του θα έχει μια 50άρα. οκ, και στα 60 μια 65 κ.ο.κ. και τί σημαίνει αυτό; θα την πετάξουμε τότε;
StavrosD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 επίσης, ο StaurosD παραπάνω λέει πως στα 45 του θα έχει μια 50άρα. οκ, και στα 60 μια 65 κ.ο.κ. και τί σημαίνει αυτό; θα την πετάξουμε τότε; Δεν είπα αυτό. Απλά κάποιος στα 45 έχει άλλες "ορέξεις" απο μια στα 50. Πριν αποφασίσει τον γάμο πρέπει να το έχει ήδη λάβει υπ'οψιν,και αν είναι σίγουρος ότι και τότε θα την θελει καλά θα κάνει να την παντρευτεί. @ όλους όσους ζητήσανε φωτό της bibibo: έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η εμφάνισή της στο θέμα που συζητάμε ή μήπως θα κρίνετε αν θα την παντρευόσασταν μόνο από την εμφάνιση; Γυναίκες με ίδια ενδιαφέροντα με μας, έστω και λιγότερο τρελές με την τεχνολογία, τις βίσκεις με το σταγονόμετρο,οπότε αν είναι και εμφανίσιμη (η εμφάνιση είναι υποκειμενική βέβαια) τότε είναι λαχείο. Απορώ πως και δεν ζήτησα και εγώ φωτογραφία της!
Harkon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 μπορείς να μου δώσεις ενα παράδειγμα αγεφύρωτου χάσματος ορέξεων μεταξύ ενός 45άρι κ μιας 50άρας;
jimarass Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό που λες με το ποστ που αναφέρεις.δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό που λες με το θέμα του τόπικ. χωρισμοί υπάρχουν και θα υπάρχουν. εκτός αν εννοείς πως οι χωρισμοί που έγιναν στο οικογενειακό σου περιβάλλον ήταν όλοι επειδή η γυναίκα ήταν 5 χρόνια μεγαλύτερη οπότε λάθος μου. το θέμα δεν ειναι γιατί παντρευόμαστε, αυτό είναι προσωπικό του καθενός. επίσης ο wizzy αναφέρει ένα παράδειγμα σχέσης η οποία τελικά αποτυγχάνει σε 2 τυχαίες ηλικίες. κάθε φορά σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίρνουμε υπ όψην τα θέλω του κάθε προσώπου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπάρχει αυτή η σχέση γάμος. η γενίκευση που γίνεται οδηγεί στο χάος. επίσης, ο StaurosD παραπάνω λέει πως στα 45 του θα έχει μια 50άρα. οκ, και στα 60 μια 65 κ.ο.κ. και τί σημαίνει αυτό; θα την πετάξουμε τότε; Απλά έκανα ένα γενικό σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Και αν το διαβάσεις πιο προσεχτικά, θα δεις πως το βαθύτερο νόημα είναι πως πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης, αυτογνωσία και αρκετές υποχωρήσεις σε ένα γάμο. Αυτό φυσικά σημαίνει πως η διαφορά ηλικίας δεν μετράει, αρκεί αυτή η διαφορά να μη επιδρά αρνητικά στους παράγοντες που προανέφερα!!
Φρού-Φρού Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 γκκχχμμμ μιλάμε για 26 με 21 ???? και μιλάμε ακόμα?
Houston Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Βρε wizzy όταν επιθυμείς να είσαι με μια γυναίκα 5 χρόνια μεγαλύτερή σου, περνάς καλά, βρήκες κάτι που δεν το βρήκες σε άλλη, σε νοιάζει τι θα γίνει αυτή αν και εφόσον δεν προχωρήσει η σχέση μετά από 2 -3 χρόνια? Όταν ξεκινάς κάτι δεν κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις. Το σενάριο που περιγράφεις είναι εντελώς στημένο. Δηλαδή αν η 32αρα που λες έκανε κάτι με 35άρη δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα, την ίδια κατάληξη στο σενάριο που περιγράφεις. Τι σχέση έχει η ηλικία του αντρός…το πρόβλημα –αν θεωρείται πρόβλημα- είναι μάλλον της γυναίκας. Και το γυναικείο βιολογικό ρολόι, έλεος δε σταματάει στα 34. ..ούτε στα 40. Btw μια ούρσους στην κυρία φρου φρου Χάρκον το έχεις… υγ. η bibibo και η κάθε bibibo σε αυτήν την ηλικία δεν νομίζω να σκέφτεται επι του παρόντος τον γάμο…απλά κάνει όνειρα . Manuel καπου εκεί στο ''πειράζετε γυναίκες στο δρόμο'' αν θυμάμαι καλά. Μου είχαν μείνει κάτι ωραία ποστ.... πραγματικά, νομίζω πως ήσουν εσύ. Σόρρυ που ρωτώ, εσύ ανέφερες ότι ελκύεις αρνητικές καταστάσεις,(?) ήσουν λίγο απαισιόδοξος τότε και έκλεισες όπως έλεγες σαν εραστής κυνηγός κτλ.? Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος αλλά η καλή σκέψη δε θέλω να χάνεται, την επικροτώ.
jimarass Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 μπορείς να μου δώσεις ενα παράδειγμα αγεφύρωτου χάσματος ορέξεων μεταξύ ενός 45άρι κ μιας 50άρας; Το χάσμα των πειρασμών αφού ο 45άρης στέκεται άψογα ενώ η 50άρα μάλλον για γριά το πάει!!! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα....
Harkon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ο τοπικ σταρτερ ρώτησε γενικά (άσχετα αν ήθελε να μάθει για προσωπικό της θέμα) το συγκεκριμένο 21-26 ναι είναι δύσκολο αλλά έχω προσωπικά παραδείγματα τέτοιων μικρών γάμων που έχουν - ως τώρα - πετύχει
Harkon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Το χάσμα των πειρασμών αφού ο 45άρης στέκεται άψογα ενώ η 50άρα μάλλον για γριά το πάει!!! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.... ............
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Για να ζητάνε τόσο πολλοί φωτογραφία της bibibo, μάλλον δεν πιστεύουν και πολύ ότι θα παντρευτεί τελικά τον μικρό. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Το βασικό δεν είναι η ηλικία, αλλά η φάση στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Αν πχ η γυναίκα είναι γιατρός και μέχρι τα 30+ σπουδάζει, πάει αγροτικά κτλ., ενώ ο άντρας έχει ξεμπερδέψει από σπουδές στα 25 και ξεκινήσει την καριέρα του, όταν θα είναι 27 και 32, πιθανώς να βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής και να ταιριάξουν. Αν όμως bibibo εσύ έχεις μπει στην αγορά εργασίας και ο άλλος είναι ακόμα φοιτητής, έχει να πάει στρατο, μεταπτυχιακά κτλ, ακόμα κι αν τα βρίσκετε τώρα, σκέψου ότι όταν εσύ στα 30 σου θα θες ίσως να κάνεις οικογένεια, αυτός θα είναι νέωπας στη δουλειά και το βλέπω μάλλον δύσκολο να θέλει να νοικοκυρευτεί. Τέλος πάντων, νέοι είστε, πάντα μπορείτε να δοκιμάσετε και βλέπετε στην πορεία. Εκτός αν είστε... κατά του προγαμιαίου σεξ, οπότε , γιατί να μπαίνεις στον κόπο;
novice21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Ρε σεις παιδια, γιατι εχουμε κολλησει στο κατεστημενο, οτι η γυναικα πρεπει να ειναι μικροτερη, απο τον αντρα.Αυτο κατα την γνωμη μου πρεπει να ανατραπει.Δηλαδη,σε εναν γαμο η γυναικα πρεπει να ειναι 5-10 χρονια μεγαλυτερη, κι αυτο για να εξισοροπησει η διαφορα οριου ζωης, ανδρα/γυναικας .Εχει γεμισει ο κοσμος χηρες. Στα νεκροταφεια εαν παει κανεις, θα δει 8 στους 10,να ειναι χηρες,και να μιξοκλαινε πανω απο το μνημα του μακαριτη,αφου τους ξαποστειλαν, μετα κανουν τις τεθλιμενες.:-D:-D
Φρού-Φρού Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 χα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.. και πιπίνια να σας πάρουμε, πρώτοι θα την κάνετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.