Garnele Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 @ Lucifer δεν νομίζω ότι η garnele το έιπε για να κοροϊδεψει,αλλά δεν είχα ιδέα ότι μόνο οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούν τη λέξη ζουμπάω ή ότι το άρεζε δεν είναι σωστό γραμματικά αν και δεν μπορώ να καταλάβω πώς αλλιως είναι.. στην θεσσαλονίκη λέμε άρεζε πάντως και είναι και σωστό και όλας πολύ ενδιαφέρον .... οι υπολοιποι δηλαδή δε λέτε ζουμπάω? και όταν ζουμπάτε κάτι τότε τι λέτε... μ, δεν το χρησιμοποιούν μόνο στη σαλονίκη το ζουμπώ-άω, αλλά γενικά στη βόρεια ελλάδα. κατά τ' άλλα όταν εσύ "ζουμπάς", οι νότιοι πιέζουν.. επίσης όταν εσένα σου άρεζε κάτι, στον αθηναίο άρεσε. τέλος, το καλύτερο είναι να ζουπάς και να σου αρέσει.
Lucifer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 bibibo στη θεσσαλονίκη λέτε επίσης "κασέρι" και εννοείτε γκούντα, έμενταλ, τσένταρ και τουήτη. Και για να μη νομίσει κανείς πως το γκούντα είναι τυρί, "τυρί" λέτε μόνο τη φέτα. Επίσης λέτε το σουβλάκι σάντουητς, το σάντουητς τοστ και το τοστ το λέτε ψημένο τοστ. Η έννοια καλαμάκι οφείλει στη θεότητα της Φράπας να έχει μόνο μια έννοια και στο λεωφορείο η φράση "οδηγέ, με ανοίγεις λίγο από πίσω" δεν έχει τίποτα το περίεργο. Για το γραφικό σας λάμδα που τρομάζει ακόμα και Σλάβο τσοπάνη δε θα μιλήσω. Οπότε γενικά, το λιγότερο είναι να λέτε "άρεζε", αυτό τουλάχιστον μπορεί να θεωρηθεί και χαριτωμένοκαραβιαβουνα.
KWSN_Men Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Για να μην ξεχνιόμαστε, την Φράπα την πίνουμε στην καφετερία, έτσι;
bibibo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 τα ήξερα τα περίσσότερα απο αυτά γιατί έχω ζήσει στην Αθήνα τέσσερα χρόνια αλλά δεν είχα ίδεα για το ζουμπάω ή το άρεζε και μου άρεσε που το έμαθα στη θεσσαλονίκη λέμε επίσης φουιτ, στρέχει, πάτσι και την τσίχλα την λέμε επίσης και μαστίχα χωρίς να εννοούμε το δέντρο
leftermann Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Και πάντα χαλλαράααααα.... αυτό είναι ο μεγαλύτερος μύθος όλων των εποχών.
livewire Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 bibibo στη θεσσαλονίκη λέτε επίσης "κασέρι" και εννοείτε γκούντα, έμενταλ, τσένταρ και τουήτη. Και για να μη νομίσει κανείς πως το γκούντα είναι τυρί, "τυρί" λέτε μόνο τη φέτα. Επίσης λέτε το σουβλάκι σάντουητς, το σάντουητς τοστ και το τοστ το λέτε ψημένο τοστ. Η έννοια καλαμάκι οφείλει στη θεότητα της Φράπας να έχει μόνο μια έννοια και στο λεωφορείο η φράση "οδηγέ, με ανοίγεις λίγο από πίσω" δεν έχει τίποτα το περίεργο. Για το γραφικό σας λάμδα που τρομάζει ακόμα και Σλάβο τσοπάνη δε θα μιλήσω. Οπότε γενικά, το λιγότερο είναι να λέτε "άρεζε", αυτό τουλάχιστον μπορεί να θεωρηθεί και χαριτωμένοκαραβιαβουνα. Οκ, δεν ήθελα και πολύ για να ακυρώσω τη μπαρότσαρκα και να κάτσω μέσα. Τα Σάββατα εξάλλου Salonica by night suxx! Μια διαμάχη ΑθήναVSΘεσσαλονίκη είναι ό,τι καλύτερο θα έλεγα. Θα εκτόξευε δε το ενδιαφέρον αν ένας από τους φίλτατους mod είναι βόρειος και proud of it! FIGHT!
bibibo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 και κάτι ακόμα.. @Lucifer όταν είχα βρεθεί που λές και γώ στα ευρώπας στο Hamburg συγκεκριμένα και έκανα μάθημα με παιδιά απο όλες τις εθνικότητες η καθηγήτρια μας ρώτησε να πουμε πώς λέμε ότι κάνει ο κόκκορας στη χώρα μας είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο κοκκορας δεν κάνει σε όλες τις χώρες κικιρικουουουουου όπως κάνει στην ελλάδα και όπως ανακάλυψα επίσης εκείνη τη μέρα ούτε τις γάτες σε ολοκληρο το κόσμο τις φωνάζουν με ψιψιψιψι
bibibo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 @lefterman αν και στην αρχή ουτε και γώ ήθελα να το πιστέψω ότι λέμε το λ πιο βαριά... νομίζω ότι αν το παρατηρήσεις θα δείς ότι ισχύει @livewire FIGHT LOLOLOLOLO συνήθως λέμε ανοιξέ με στη μέση....
leftermann Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 @leftermanαν και στην αρχή ουτε και γώ ήθελα να το πιστέψω ότι λέμε το λ πιο βαριά... νομίζω ότι αν το παρατηρήσεις θα δείς ότι ισχύει @livewire FIGHT LOLOLOLOLO όχι, sorry, παρανόησις. Το λλλ σαφώς και ισχύει, δεν ντρέπομαι να το πω. Νομίζω μόνο στη Λάρισα συγκρίνονται μαζί μας. Το "μύθος" πήγαινε στο "χαλαρά". Που το βλέπουμε το "χαλαρά";;;
Lucifer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Στη Λάρισα δε λένε το "λλλ", αλλά πράγματι η προφορά τους σας έχει. Δεν είναι και Τρικαλινοί, αλλά τα σπάνε ωραία και αυτοί. bibibo, ισχύει, κάτι Αμερικανοί στας ευρώπας, στο Μουράνο της Βενετίας συγκεκριμένα, φωνάζανε έναν γάτο όπως θα φώναζαν έναν σκύλο (απανωτά φιλάκια). Ο γάτος δεν ερχότανε και οι Αμερικανοί που τον πέρασαν για άγριο, με κοιτούσαν με φθόνο και ζήλεια όταν τον χάιδευα μετά το αποτελεσματικό μου "ψιψιψι". Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι πως μιλάμε α) Για το Αμβούργο που είναι πανέμορφο και τη Βενετία που αν αφαιρέσεις τους τουρίστες είναι γραφικότατη. β) Για άλλες χώρες. Ένα μεγάλο χωριό στην ίδια χώρα με την Αθήνα και μακριά απ' όλα τα μέτρα σύγκρισης με τις Ευρωπαϊκές πόλεις, τι δικαιολογία έχει;
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 οι Γαλλοι οταν φωναζουν γατες λενε νιμου νιμου νιμου
bibibo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 όντως ισχύει για τις γάτες με το ψιτ ψιτ γυρνάνε και η γερμανίδα φίλη μου που ήρθε το καλοκαίρι στην ελλάδα να με επισκευτεί έτσι τις φώναζε τις γάτες σαν να ήταν σκύλοι με απανότα φιλάκια που τα ρουφάς προς τα μέσα και δεν μπορούσα καθόλου να το συνηθίσω καθόλου μου ρχόταν να της πώ "καλά ρε κοπέλα μου κοντζάμ γάτα δεν την βλέπεις? τι την φωνάζει λές και ειναι σκύλος???" κάτι τέτοιες μαλακίες κάνουν οι γερμανοί και δεν τους μπορώ @Lucifer γιατην θεσσαλονίκη λές.... έγω ένα έχω να σου πώ, η γλώσσα είναι ζωντανη και ότι θέλει κάνει, και όχι μονάχα ότι θέλει κάνει αλλά το καθιερώνει και ολας και οι Θεσσαλονικείς δεν χρειάζεται να δικαιολογηθούν για τίποτα είναι ψώνια και τους πάει
bibibo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 @ Hasan lololololololo:lol: μου θύμισες και ένα εργο τώρα δεν θυμάμαι πώς λέγεται, παλίο καλό εργάκι παίρνουν κάτι παληκάρια σε μια καφετέρια τηλέφωνο και λέν στην κοπελιά-σερβιτόρα που το σηκώνει: "σου πουμε ρε κοπελία η τομουνιμου είναι εκεί;" και αυτη αρχίζει και φώνάζει ΤΟΜΟΥΝΙΜΟΥΟΥΟΥΟΥ ΤΟΜΟΥΝΙΜΟΥΟΥΟΥ όχι τους λέει δεν είναι εδώ γελάνε αυτοι αντε ρε τσογλάνια, τους λεει μετα.... Porkys λέγεται το έργο.. κάπως έτσι
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Χμμ, ε..., σαν ειδικός θα έλεγα πως τα πιο κατάλληλα ονόματα για γάτες είναι αυτά που τελειώνουν σε "ψι", "ξι" ή περιέχουν "ρο". Είναι και ο μοναδικός τρόπος να μάθει το όνομά της μία γάτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.