Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παιδες επαναφέρω το θέμα. θέλω να αγοράσω την συγκεκριμένη και θέλω την άποψη σας για την ποιότητα ξυρίσματος που προσφέρει. ποια προτείνετε εσείς που να έχει και εργαλείο για μουσι;

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα (μέχρι και λεπίδα). Τα ξυραφάκια με έκοβαν και πάντα έτρεχε έστω και λίγο αίμα. Αγόρασα ξυριστική philips 110 euro πριν 4 χρόνια. Ακόμα την έχω. Στην αρχή θέλει 1-2 εβδομάδες να τη συνηθήσεις. Ωστόσο δεν ξαναξυρίζομαι με ξυραφάκια. Η μηχανη με έσωσε. Ποτέ δεν ξαναείχα αίμα. Ερεθισμούς έχω μερικές φορές στο λαιμό αλλά καμία σχέση με το αίμα που έβγαινε πριν. Ειδικά στο στρατό με έσωσε αφού εκεί ξυρίζεσαι κάθε μέρα. Από βάθος ξυρίσματος ήταν σαν τη λέπίδα του μπαρμπέρη, δηλαδή το μέγιστο αποτέλεσμα!! Απλά πρέπει να πάρεις καλή μάρκα. Εκεί δε τσιγκουνεύεσαι!!!

Τώρα όλα εξαρτούνται και από το δέρμα που έχει ο καθένας. Εγώ έχω ευαίσθητο δέρμα.Πάντως μόνο και μόνο για το στρατό, πάρτη και θα με θυμηθείς....

Γεια και από μένα συνφορουμίτες,αλλά να ρωτήσω φίλε: τι μοντέλο ηλεκτρική ξυριστική αγόρασες και σου 'κανε βαθύ ξύρισμα σαν του μπαρμπέρη;;Το ότι δεν έχεις ερεθισμούς μετά τη δοκιμαστική φάση 2 εβδομάδων το πιστεύω ακράδαντα γιατί κι εγώ δοκίμασα ηλεκτρική(Μια Braun Flex XP μεσαίας κατηγορίας κόστους την έχω κάτι χρόνια) αλλά όσο κι αν την πιέσεις στο δέρμα νομίζω δεν σου αφήνει το απαλό δέρμα που σου αφήνει το ξύρισμα με ξυραφάκι και με αφρό κ.λ.π..
Δημοσ.

Προσωπικά έχω εγκαταλείψει τζελ, αφρούς, κλπ. Μια φορά δοκίμασα κρέμα ξυρίσματος με πινέλο και από τότε όλα τα... «μπουκαλάκια» πήραν πόδι. ^_^

Από ξυράφι, το καλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι ένα με 4,5€ από ΑΒ που είχα βρει πριν χρόνια. Δε θυμάμαι πως λέγεται, αλλά δεν είναι κάποια από τις γνωστές μάρκες. Ντάξει, έχω και ένα Gillette Mach3 Turbo και ένα Wilkinson Sword Titanium Quattro, αλλά δε με έχουν βολέψει όσο το no-name.

Δημοσ.

Τελευταία μου έχει κολλήσει να βρω τη λεπίδα με το πινέλο που είχαν (έχουν ακόμα; ) οι μπαρμπέρηδες.

Μου τη δίνουν τα ξυραφάκια που στομώνουν και μετά θέλουν κοπάνημα στο νιπτήρα και νερό για να φύγουν οι τρίχες..

RM_30_600-M.jpg

Δημοσ.

Έχει σε μαγαζιά με είδη κομμωτηρίου (μια βόλτα από το κέντρο και θα βρεις τέτοια). Πρέπει να έχεις και στα Hondos αν θυμάμαι καλά.

Υπόψιν ότι η λεπίδα αυτή θέλει και κάποια «συντήρηση» (με δερμάτινο λουρί, κλπ). Πάντως όλοι λένε ότι άπαξ και την καταφέρεις, κάνεις το καλύτερο ξύρισμα. ^_^

Δημοσ.

Τελευταία μου έχει κολλήσει να βρω τη λεπίδα με το πινέλο που είχαν (έχουν ακόμα; ) οι μπαρμπέρηδες.

Μου τη δίνουν τα ξυραφάκια που στομώνουν και μετά θέλουν κοπάνημα στο νιπτήρα και νερό για να φύγουν οι τρίχες..

RM_30_600-M.jpg

μεγάλο λάθος να πας σε τέτοιο λεπίδι αν δεν αρχήσεις απο τα βασικά. το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μακελέψεις το πρώσοπο σου.

το να κάνεις ενα σωστό ξυρισμα χρείαζεται και τη σωστή προετοιμασία. δλδ ξεχνάς το ξύρισμα του πεντάλεπτου.

ξεκίνα πρώτα με μια Merkur 38c (safety razor) που είναι ότι πρέπει για αρχαρίους. όχι πως δεν θα έχεις ευτράπελα στα πρώτα ξυρισματα (πρέπει να συνηθίσει το δερμα σου αλλά και το χέρι σου να φέρνει φυσικα τη γωνία των 30μοιρών) θα δείς ακόμα μεγάλες διαφορές στα ξυράφια που παίρνει απο εταιρεία σε εταιρεία

http://www.timothyedwards.co.uk/Brand/Merkur/Merkur-Barber-Pole-Heavy-Duty-Safety-Razor/p-70-88-196/

αν νιωθεις σίγουρος νομίζω μπορείς να πας στο λεπίδι αλλιώς άστο.

Δημοσ.

Nαι, εδώ και μερικά λεπτά έκανα ένα.. tour σε σχετικό ελληνικό φόρουμ και απογοητεύτηκα ελαφρώς.

Πως υπάρχει τέτοια ειδίκευση στο ξύρισμα, δεν το περίμενα.. :confused:

Δημοσ.

Ερωτηση: Λογω του οτι ειμαι στην εφηβια και περναω μια μικρη..ακμη,σε συνδυασμο με το οτι εχω και πολυ ευαισθητο δερμα, τους τελευταιους μηνες που ξεκινησα εντατικα το ξυρισμα ,εχω βγαλει αρκετα σπυρακια στην περιοχη των γενιων, που ποτε πριν δεν ειχα. Προφανως και με πειραζει το ξυρισμα. Τι ακριβως προτεινετε ? ξυριζομαι με ξυραφακι Gillete Fusion / gel ξυρισματος και μετα κανονικα after shave. Αλλα προφανως και με πειραζει το ολο αυτο. Μια αισθητικος μου ειπε να δοκιμασω να ξυριζομαι με ξυραφακια μιας χρησης, μπας και μαζευει μικροβια το ξυραφακι το αλλο που ειναι για πολλες χρησεις,χωρις βεβαια να ειναι και πολυ σιγουρη γι αυτο... Τι προτεινετε ?

Δημοσ.

Nαι, εδώ και μερικά λεπτά έκανα ένα.. tour σε σχετικό ελληνικό φόρουμ και απογοητεύτηκα ελαφρώς.

Πως υπάρχει τέτοια ειδίκευση στο ξύρισμα, δεν το περίμενα.. :confused:

φυσικά και υπάρχει φίλε μου είναι ιεροτελεστία!!

μάλλον είμαι μέλος αυτου του forum που επισκέφτηκες ;)

Ερωτηση: Λογω του οτι ειμαι στην εφηβια και περναω μια μικρη..ακμη,σε συνδυασμο με το οτι εχω και πολυ ευαισθητο δερμα, τους τελευταιους μηνες που ξεκινησα εντατικα το ξυρισμα ,εχω βγαλει αρκετα σπυρακια στην περιοχη των γενιων, που ποτε πριν δεν ειχα. Προφανως και με πειραζει το ξυρισμα. Τι ακριβως προτεινετε ? ξυριζομαι με ξυραφακι Gillete Fusion / gel ξυρισματος και μετα κανονικα after shave. Αλλα προφανως και με πειραζει το ολο αυτο. Μια αισθητικος μου ειπε να δοκιμασω να ξυριζομαι με ξυραφακια μιας χρησης, μπας και μαζευει μικροβια το ξυραφακι το αλλο που ειναι για πολλες χρησεις,χωρις βεβαια να ειναι και πολυ σιγουρη γι αυτο... Τι προτεινετε ?

ξέχνα το εντατικό ξύρισμα κάνεις πολύ χειρότερη τη κατάσταση. αυτά τα ξυραφάκια με τις πολλές λεπίδες είναι σαν να περνάς πολλές φορές το ίδιο σημείο. άρα; περισσότεροι ερεθισμοί.

προσπάθησε να ξυρίζεσαι μετά το μπάνιο, οι υδρατμοί μαλακώνουν αρκετά τα γέννια.

παράτα τα τζελ και τα καγκουρίστικα και τσίμπα ενα καλό πινέλο και κρέμα ξυρίσματος και ασχολήσου με τον αφρό για κανα πεντάλεπτο στο πρώσοπο σου.

Δημοσ.

οταν λεω εντατικο ξυρισμα εννοω μια φορα τη βδομαδα :rolleyes:

απο κει και περα να δοκιμασω ξυραφακια μιας χρησης ?

Δημοσ.

1. Ασχολήσου αρκετή ώρα με το άπλωμα του αφρού. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ για κανα 5λεπτο μέχρι να μαλακώσουν τα γένια σου.

2. Ρίξε ζεστό νερό στο ξυραφάκι και κάνε όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται. Αν μπορείς να τα πάρεις όλα με μία κίνηση...άντε και μια μικρή διορθωτική τόσο το καλύτερο.

3. ΜΗΝ ξυρίζεσαι κόντρα ΠΟΤΕ. Εκτός αν είναι απολύτως απολύτως απαραίτητο. Αν είναι ΤΟΣΟ απαραίτητο. ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ αφρό για να ξυριστείς κόντρα...μόνο στα σημεία που είναι απολύτως απαραίτητο (π.χ κάτω απο το σαγόνι).

4. Κόψε το κλασικό after shave. Προτίμησε μια after shave κρέμα (balm) κατα προτίμηση χωρίς οινόπνευμα.

5. Θεωρώ ότι για την ηλικία σου το διπλό ξυραφάκι κάνει μια χαρά τη δουλειά του...εκτός αν έχεις τα τρελά γένια.

Δημοσ.

οταν λεω εντατικο ξυρισμα εννοω μια φορα τη βδομαδα :rolleyes:

απο κει και περα να δοκιμασω ξυραφακια μιας χρησης ?

μηπως να πας σε εναν δερματολογο; γτ το μια φορα την εβδομαδα δεν ειναι ακριβως εντατικο ξυρισμα.

Δημοσ.

μηπως να πας σε εναν δερματολογο; γτ το μια φορα την εβδομαδα δεν ειναι ακριβως εντατικο ξυρισμα.

Αυτό πρέπει να κάνεις βασικά......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...