slygeo87 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Σπέρες...μια απορία ρε boys. Ξυρίζομαι με ξυραφάκι, αφρό, after shave και τα σχετικά. Σκέφτομαι να το καταργήσω και να αγοράσω μια μηχανή ξυρίσματος.Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και μέχρι να ''βγάλω'' λίγα γένια απ' τη στιγμή που έχω ξυριστεί (1-2 μέρες μετά το ξύρισμα) αν βρίσκομαι σε χώρο που κάνει ζέστη ψιλο-κοκκινίζω.Επίσης νομίζω με συμφέρει και σε χρόνο (βαριέμαι το ξύρισμα...:/) και σε χρήμα μια τέτοια αγορά.Τι εμπειρία έχετε από αυτά τα μαραφέτια;Κάνουν δουλειά;Συμφέρουν;Προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς;Πρέπει να βάλεις after shave μετά το ξύρισμα με μηχανή;Πως καθαρίζεται;Υπάρχουν μηχανές που δουλεύουν με απλές μπαταρίες;Σκέφτομαι να τη πάρω και στο στρατό.Για βοηθήστε παρακαλώ...
Mystirios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Έχω και γω ευαίσθητη επιδερμίδα , οπότε πριν κάτι μήνες και αγόρασα μια philips με 3 κεφαλές απ τις πιο φθηνές που βρήκα (καμιά 50ρια ?). Τις πρώτες 1-2 βδομάδες με ξεπάτωσε , είχα γεμίσει σπυράκια συν οτι αφήνει τουλάχιστον σε μένα απο δω κι απο κει ξέμπαρκες τρίχες που δε μπορεί να τις πάρει. Στη πορεία οι ερεθισμοί μειώθηκαν βέβαια αν και κατα βάση με έχει βολέψει πολύ ενα μικρό τριμερ που έχει που είναι για φαβορίτες , μουσάκι κτλ με το οποίο παίρνω τα "χοντρά" και με τις κεφαλές καμιά φορά τα υπόλοιπα Με πιο ακριβή / φαντάζομαι πιο λειτουργική και αξιόπιστη μηχανή δεν έχω δοκιμάσει
JERY Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Μονο αυτη που βγαζει μαλακτικο.Αν εχεις ευαισθητο δερμα στο κανει φετες
Krokodilos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Σαν το ξυραφακι+αφρο+νερο δεν εχει! Ειχα αγορασει μια ακριβη μηχανη ξυρισματος με 130? και αρχικα με κατεστρεφε. Βρηκα το κολπο της και ηταν υποφερτη στο αποτελεσμα. Πολυ πιο πρακτικη αφου ηταν πολυ πιο γρηγορη, ξυριζομουν πιο γρηγορα δηλαδη, αλλα το τελικο αποτελεσμα αν και οχι κακο, μαλλον καλο, δεν συγκρινεται σε καμια περιπτωση με νερο+αφρο+ξυραφακι, αφου ο τελευταιος κλασικος συνδιασμος με διαφορα ειναι καλυτερος στο τελικο αποτελεσμα.... Α και μιλωντας σχετικα με αυτα, οποτε σχετικα on topic: Καθε ποτε αλλαζετε την λεπιδα απο το ξυραφακι? Χρησιμοποιω gillette-mach3 και ο πατερας μου λεει οτι το αλλαζει μετα απο 30-40 φορες!!!! Εγω αν δεν το αλλαξω μετα απο 7-8 φορες τοτε με διαλυει....
slygeo87 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 M' αρέσει που ήθελα μηχανή για λιγότερους ερεθισμούς. Τελοσπα το είδα εγώ το όνειρο σήμερα... Άντε για πείτε κανένα καλό ξυραφάκι...έχω mach3 να τ' αφήσω;
Zderg Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 ...Καθε ποτε αλλαζετε την λεπιδα απο το ξυραφακι? Χρησιμοποιω gillette-mach3 και ο πατερας μου λεει οτι το αλλαζει μετα απο 30-40 φορες!!!! Εγω αν δεν το αλλαξω μετα απο 7-8 φορες τοτε με διαλυει.... Εχω την gillette-mach3 και αλλαζω ξυραφακι καθε.... καποιους μηνες. Ξυριζομαι καθε 2-3 μερες αλλα δεν εχω και πολλες τριχες.. Απο οταν πηρα την mach το πρωτο ξυραφακι το αλλαξα μετα απο 1 χρονο και 2-3 μηνες (αν και τοτε ξυριζομουν πολυ λιγοτερο δλδ καθε 8-10 μερες)!!!!:-D
ata1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 mach3 turbo νομίζω είναι φοβερή και η fusion τώρα το ίδιο καλή που δοκίμασα. Επιβεβαιώνω τα ξυραφάκια κάνουν 30 ξυρίσματα άνετα αρκεί βέβαια προς το τέλος να είσαι πιο προσεκτικός, όσο να'ναι φαίνεται η διαφορά με τα καινούρια
parsifal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Χρησιμοποιούσα κι εγώ ένα από τα πρώτα "space" ξυραφάκια που είχαν βγει. Από τότε που τέλειωσαν τα πρώτα ανταλλακτικά του, το έχω ξεχασμένο σε ένα συρταράκι στο πατρικό μου. Τώρα πια, ξυραφάκια : Κάτι πάμφθηνα πλαστικά της φωτιάς, ούτε θυμάμαι μάρκα. Μετά από 3-4 ξυρίσματα με το καθένα, παίρνουν δρόμο, ακόμη κι αν κόβουν ακόμα (που κόβουν). Το ίδιο και οι πετσέτες προσώπου, αλλαγή συνέχεια. Έτσι, έχω το κεφάλι μου ήσυχο από θέμα υγιεινής, έχω να ερεθιστώ από ξύρισμα από τότε που ήμουν 18. Τα τελευταία χρόνια αφήνω συχνά γενειάδα (> εβδομάδας) και βολεύομαι με μία κουρευτική μηχανή. Η μηχανούλα το έχει πει το ποίημα όμως. Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω καμμία ξυριστική μηχανή. Κάποιες υποτίθεται ότι κάνουν και για γενειάδα, αλλά νομίζω πως δε φτάνουν για τόσο μακριά που θέλω εγώ να τα αφήνουν, όποτε είμαι σε γενειάδα mode. Κάνω λάθος ρε παιδιά;
jimarass Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Έγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα (μέχρι και λεπίδα). Τα ξυραφάκια με έκοβαν και πάντα έτρεχε έστω και λίγο αίμα. Αγόρασα ξυριστική philips 110 euro πριν 4 χρόνια. Ακόμα την έχω. Στην αρχή θέλει 1-2 εβδομάδες να τη συνηθήσεις. Ωστόσο δεν ξαναξυρίζομαι με ξυραφάκια. Η μηχανη με έσωσε. Ποτέ δεν ξαναείχα αίμα. Ερεθισμούς έχω μερικές φορές στο λαιμό αλλά καμία σχέση με το αίμα που έβγαινε πριν. Ειδικά στο στρατό με έσωσε αφού εκεί ξυρίζεσαι κάθε μέρα. Από βάθος ξυρίσματος ήταν σαν τη λέπίδα του μπαρμπέρη, δηλαδή το μέγιστο αποτέλεσμα!! Απλά πρέπει να πάρεις καλή μάρκα. Εκεί δε τσιγκουνεύεσαι!!! Τώρα όλα εξαρτούνται και από το δέρμα που έχει ο καθένας. Εγώ έχω ευαίσθητο δέρμα.Πάντως μόνο και μόνο για το στρατό, πάρτη και θα με θυμηθείς....
frenzy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Τα τελευταία χρόνια αφήνω συχνά γενειάδα (> εβδομάδας) και βολεύομαι με μία κουρευτική μηχανή. Η μηχανούλα το έχει πει το ποίημα όμως. Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω καμμία ξυριστική μηχανή. Κάποιες υποτίθεται ότι κάνουν και για γενειάδα, αλλά νομίζω πως δε φτάνουν για τόσο μακριά που θέλω εγώ να τα αφήνουν, όποτε είμαι σε γενειάδα mode. Κάνω λάθος ρε παιδιά; Οχι δεν κάνεις λάθος, για γενειάδα θα χρειαστείς κουρευτική μηχανή με τριμερ για γενια και τριμερ μαλλιά. Οι ξυριστικές είναι για φαβορίτα και τέτοια. Εγώ ερεθιζόμουν με το ξυράφι στο λαιμό στην εφηβεία, μετά πήρα μια ηλεκτρική και μου ξέραινε το δέρμα (και τα σπυράκια μαζί) αλλά σε συνδυασμό με μια καλή ενυδατική (vichy για άντρες) ήμουν τζετ. Τώρα έχω μούσι που το κουρεύω κάθε 10-15. Αυτό για τις πετσέτες που είπε ο parcifal είναι πολύ βασικό. Επίσης ξύρισμα μόνο με κρύο νερό για να μην ανοίγουν οι πόροι.
DIMERR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Kανονικα πρεπει καθε ξυρισμα και αλλαγη ξυραφιου αλλιως αν δεν θελετε να πετατε το ξυραφι καθαρισμο με οινοπνευμα!
StavrosD Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Ξυρίζομαι το πολύ κάθε δεύτερη μέρα, και πάντα μετά από ντούζ για να έχουν μαλακώσει οι τρίχες. Χρησιμοποιώ το sensor excel, ανταλλακτικά αλλάζω κάθε 10-15 ξυρίσματα, jel ξυρίσματος και μετά after shave proshar σε κρέμα (δεν το βρίσκω εύκολα, αν και είναι οικονομικό). Δεν σκουπίζω το πρόσωπό μου μετά, το αφήνω να στεγνώσει μόνο του. Είμαι τριάντα και με κάνουν 26 στο πρόσωπο, υποθέτω ότι είναι θετικό.
1980 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Αν θελετε να μαλακωσει η τριχα και να μην εχετε ερεθισμους παρτε καμια κρεμα ξυρισματος απο καποια εταιρια με αντρικα προιοντα με καλυντικα οι αφροι του εμποριου δεν κανουν τιποτα. Και το αφτερ σειβ τι το βαζετε το μονο που κανει ειναι να σας ερεθιζει το δερμα και να σας το ξηραινει.
slygeo87 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Έχω μπερδευτεί...:-/ Σύμφωνα με αυτά που διάβασα... α)Αληθεύει ο,τι ξύρισμα με κρύο νερό προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς απ' ο,τι το ζεστό επειδή δεν ανοίγουν οι πόροι; β)Αυτό που είπε ο φίλος 1980 είναι σωστό;Ο,τι τα after shave ερεθίζουν το δέρμα και το ξηραίνουν;Και τι στο καλό να βάλω γάλα; γ)Τελικά ερεθίζεσαι περισσότερο με μηχανή απ' ότι με ξυραφάκι;
frenzy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δεν είμαστε όλοι ίδιοι μόνο αυτό αληθεύει... Από εκεί και πέρα πειραματίσου. Πάντως αυτό με το κρύο νερό κι εγώ κάπου το άκουσα και σε μένα δούλεψε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα