iliasmoutz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Γεια σας παιδια κ καλη χρονια να εχουμε!!!θα θελα να ρωτησω τι διαφορα εχει το SATA με το SATAII????και απο οτι εχω δει πολλες motherboards δουλευουν πλεον με SATA II...Μπορεις σε motherboards που δεχονται SATA II να βαλεις SATA ή θα υπαρξει προβλημα???πειτε μ γιατι σκεφτομαι να παρω mοtherboard και εχω ηδη απο παλια SATA σκληρο...
Black Demis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Το SATA II είναι πιο γρήγορο από το SATA I και αν βάλεις το παλιό σκληρό SATA I σε θύρα SATA II θα δουλέψει κανονικά σε ταχύτητες SATA I
iliasmoutz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 εισαι σιγουρος γι αυτο?ελπιζω να μην δημιουργηθει κανενα προβλημα και δεν μ τον αναγνωριζει.... γιατι σκεφτομαι να αγορασω αυτη την moatherboard... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523576
Black Demis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 εισαι σιγουρος γι αυτο?ελπιζω να μην δημιουργηθει κανενα προβλημα και δεν μ τον αναγνωριζει.... Η μητρική που εγώ εγώ είναι SATA II και έχω επάνω 2 σκληρούς SATA II και έναν SATA I λειτουργεί μια χαρά (αλλά περίμενε να ακουσεις και άλλες γνώμες) Αυτη είναι η μητρική μου: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=182&l4=0&model=1494&modelmenu=2
mihalakis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Θεωρητικά το σατα2 είναι πιο γρήγορο από το σατα1 αλλά στην πράξη δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα μιας και οι σκληροί δίσκοι δεν είναι ικανοί να το αξιοποιήσουν. Οι σατα 1 σκληροί δίσκοι μπορούν να δουλέψουν σε σατα2 μητρική
iliasmoutz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 ωραια...ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια...θα ψαξω να βρω μια που να ταιριαζει και στο κουτι μου....
parsifal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δε θα έχεις πρόβλημα συνδέοντας SATA δίσκο σε SATA II controller μίας νέας μητρικής. Για τη διαφορά ταχύτητας, δες και αυτό...
oneofthem Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Θεωρητικά το σατα2 είναι πιο γρήγορο από το σατα1 αλλά στην πράξη δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα μιας και οι σκληροί δίσκοι δεν είναι ικανοί να το αξιοποιήσουνή όχι οι σκληροί, το controller μάλλον αφού οι σκληροί μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα σε άλλο controller αν δεν κάνω λάθος, anyway αναφορικά το γράφω μη βγούμε off
drm Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Οι δίσκοι (αυτοί που αγοράζουμε) δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε καν το bandwidth του Ultra-ATA 100 (συνήθως κυμαίνονται σε ~70ΜΒ/Sec για 7200rpm δίσκο).
oneofthem Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 edit: είχα γράψει reply για nobel βλακείας, κουρασμένος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.