xania4ever Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Εγώ πιστεύω πώς είναι η κάρτα γραφικών για να το κάνει την ώρα που έπεζα.Πάντως τώρα δυο μέρες δεν το έχει ξανακάνει αλλα θα αλλάξω κάρτα γραφικών.
xania4ever Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 TI λέτε υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα γραφικών?Πάντως το ανεμιστηράκι της κάνει έναν σπαστικό ήχο και δυνατό την ώρα που ξεκινάει το pc ου κρατάει για 10-15 sec και μετά στματάει.
Metroid Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Φίλε , είσαι έλεος , 3 Post Streak Λοιπόν , επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου πολλές φορές (να ψάχνω βοήθεια) θα σε βοηθήσω όσο μπορώ. Πιστεύω κι εγώ πως είναι η Κάρτα Γραφικών , καθώς όπως τα περιγράφεις στο πρώτο post και όπως μιλάς για το ανεμηστηράκι της , την ενοχοποιείς. Επίσης , και εγώ άλλαξα κάρτα γραφικών (στο παλιό PC) πριν λίγες μέρες , καθώς έκανε διάφορα κολλήματα. Εγώ κατηγορούσα τις RAM , τον CPU , τη Mobo , αλλά τελικά το πήγα σε υπολογιστάδικο και άλλαξαν Κάρτα Γραφικών. Τα προβλήματα έφτιαξαν. Συμπέρασμα. Οι Κάρτες Γραφικών είναι πολύ ύπουλες και κανείς δε τις ενοχοποιεί Να είναι ΠΑΝΤΑ το πρώτο πράγμα που να Check-άρετε Τράβα πάρε μια καλή κάρτα γραφικών φιλαράκο μου , και να θυμάσαι. ΠΕΤΑ ΤΟ LINEAGE , ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Για να μη χαλάσεις και την καινούργια στο λέω
alex89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 TI λέτε υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα γραφικών?Πάντως το ανεμιστηράκι της κάνει έναν σπαστικό ήχο και δυνατό την ώρα που ξεκινάει το pc ου κρατάει για 10-15 sec και μετά στματάει. Βγάλε τις μνήμες. Αν κάνει συνέχεια beep η μητρική σου είναι ΟΚ. Αν δεν κάνει κανένα beep τότε είναι χαλασμένη. Μπορείς να δοκιμάσεις και με μια άλλη κάρτα γραφικών για μεγαλύτερη σιγουρία.
xania4ever Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Μπα θα πάρω καινούργια κάρτα μάλλον.
xania4ever Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Aκούστε σήμερα τι κουφό έγινε παιδιά.Πήγα πριν 5 λεπτά να εγκαταστήσω τον vlc media player.Οκ τον βάζω και μόλις πάω να παίξω μια ταινία κολλάει τελείως.Κάνω restart και ξανανοίγω τον vlc μου βγάζουν ένα error τα windows ότι η εφάρμογη είχε πρόβλημα πατάω να μην αποσταλεί μόλις το πάταω(μάλλον τότε πήγε να τρέξει το πρόγραμμα)κολλάει πάλι τελείως.Κάνω restart και τώρα πάλι το ίδιο πρόβλημα που δεν δείχνει τίποτα η οθόνη.ΤΙ να κάνω ρε guyz?Εσβησα τον vlc αν και δεν νομίζω να φταίει αυτός.
xania4ever Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Παιδιά τώρα συνέχεια το ανοίγω και μόλις φορτώσει τα windows ή θα έχει παγώσει η παγώνει μετά.ΤΙ να κάνω είμαι απεγνωσμένος.Kαι δεν ξέρω και τι φταίει ώστε να αγοράσω κάτι καινούργιο.ΑΝ πάρω νέο σκληρό και κάρτα λέτε θα φτιάξει?
LiKBeAsT Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Ηδού τι φταίει! Πέτα το!Τον ξεθέοσες τον υπολογιστή πιστεύω. Θα το άφηνες ανοικτό τα βράδια , μπας και πουλήσεις τίποτα ε ? Λολ , αυτούς τους καμένους με τα MMORPG δε μπορώ να τους καταλάβω καθόλου.... οντως..φουνταρε το το παιχνιδακι{εγω οχι μονο δεν τους καταλαβαινω...} Τράβα πάρε μια καλή κάρτα γραφικών φιλαράκο μου , και να θυμάσαι. ΠΕΤΑ ΤΟ LINEAGE , ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Για να μη χαλάσεις και την καινούργια στο λέω ρε παιδια..μηπως ειστε εσεις ελεος?και εγω κατα ειμαι του να λιωνεις στα MMORPG αλλα ο ανθρωπος δν ρωτησε τη γνωμη μας για αυτο... Αν εχεις παντως καποιο σκληρο ή partition ελευθερο κανε ενα fresh install τα windows να σιγουρευτεις οτι δν ειναι αυτο.. Η δοκίμασε με καποιο live CD ή DVD να δεις αν θα κολλαει κατι τοτε.Μν εγινε καμια πατατια με το OS και εσυ παρεις αλλη καρτουλα! PS μν κανεις συνεχόμενα ποστς το ενα μετα το αλλο!πατα επεξεργασια και συμπληρωσε το τελευταιο!!!
alex89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου σου είχα προτείνει κάποια πράγματα να δοκιμάσεις ένα ένα να κάνεις. Για εμένα τι θα έκανα. Θα δοκίμαζα να δω αν μπορώ να μπω σε safe mode. Από εκεί θα έκανα έλεγχο τον σκληρό για σφάλματα για να δω σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός ο δίσκος. Αν είναι χτυπημένος το ποιο πιθανό είναι να μην περάσει της έλεγχο. Μετά μέσα από το safe mode θα έκανα απεγκατάσταση αυτά τα προγράμματα σαν το vlc και θα άφηνα μόνον των win xp και θα έκανα ανασυγκρότηση σε safe mode το σκληρό. Αν και μετά από αυτά δεν έμπαινα στα win θα έβγαζα την μπαταρία από τη μητρική για κανένα τέταρτο για να κάνω reset το bios. Αν και πάλι δεν έμπαινα, για να βεβαιωθώ ότι δεν είναι κάτι με τα win θα έκανα φορμάτ. Όχι όμως γρήγορο, αλλά κανονικό για να φορμάρει καλά το σκληρό και να διορθώσει τα bud blogs. Αν δεν τέλειωνε το φορμάτ τότε θα κοιτούσα για τροφοδοτικό, μνήμη, ή mobo. Η κάρτα γραφικών μπορεί να είναι, αλλά το θεωρώ δύσκολο αφού σου δημιουργούνται προβλήματα χωρίς να τρέξεις απαιτητικά παιχνίδια. Θέλει ψάξιμο, θέλει να έχεις άλλη μνήμη να δοκιμάσεις, άλλο σκληρό, άλλο τροφοδοτικό για να δεις ποιο από αυτά μπορεί να είναι. Για τη μητρική αν θες να δεις αν είναι ΟΚ βγάλε τις μνήμες. Αν δεν κάνει κανένα θόρυβο τότε η μητρική έχει πρόβλημα. Εννοείτε ότι δουλεύει το ηχιάκι του κουτιού. Βασικά μπορεί να κάνει και κάπου στο κουτί βραχυκύκλωμα. Κανονικά πρέπει να βγάλεις τη mobo εντελώς από το κουτί και να δουλέψεις το μηχάνημα έξω από αυτό. Και όπως λένε και οι φίλοι, δες και την κάρτα γραφικών. Είναι το ποιο εύκολο που μπορείς να κάνεις να βρεις μια κάρτα γραφικών από κάποιον φίλο και να τη βάλεις να δεις πως θα δουλεύει το μηχάνημα
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 ΑΝ δεν έχεις ή δεν μπορείς να βρεις extra hardaware για να κάνεις δοκιμές,θα παιδευτείς να βγάλεις άκρη...Κι αν είναι ν' αγοράζεις ξεκάρφωτα διάφορα parts,καλύτερα να δώσεις το pc σε μαγαζί για φτιάξιμο..30 με 50 ευρώ (μέσο όρο) λογικά θα πάρουν, ΜΟΝΟ για το service...αλλά δεν θα σπάσεις άλλο το κεφάλι σου ,το πρόβλημά σου θα το βρουν,χωρίς "περιττά" έξοδα (το μόνο, να ΤΟΝΙΣΕΙΣ αν έχεις αρχεία που θέλεις,να κάνουν back up)..Προτίμησε να το πας σε κάποιο "μικρό" "τοπικό" κι όχι "μεγάλο " κι "απρόσωπο" μαγαζί(κάπου καντά μάλιστα..)και μάλιστα ΡΏΤΑ πόση πολύ δοyλειά έχουν,για να ξέρεις πότε περίπου θα το πάρεις(όσο τους "ζορίσεις" δε,τόσο πιο "γρήγορα" μάλλον θα το φτιάξουν..)Μην ξεχνάς και την περίπτωση κάποιο part να είναι εντός εγγύησης(όπου γλυτώνεις χρήματα,αλλά μπαίνεις σε άλλη "ταλαιπωρία"...) Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου,θα πρότεινα, απ' αυτά που λες : Ένα "καλό" φύσημα με σεσουάρ μες' το κουτί(όχι από ΠΟΛΥ κοντά όμως),οπτικό έλεγχο αν τα πάντα "πατάνε" καλά μες το pc (σμπρώξε μνήμες,κάρτες,τσέκαρε αν η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι ΚΑΛΑ πάνω του και ΔΕΝ έχει σπάσει/ξεκουμπώσει από κάποια μεριά-και ανεπαίσθητα να είναι εκτός της θέσης της....φτάνει),επίσης ΜΗΠΩΣ υπάρχει κάτι που "ακουμπάει" κάπου (motherboard,κάρτες,στο case ακόμα-καμμια βίδα),και γενικώς έναν "εξονυχιστικό" έλεγχο για κάτι που ίσως "δεν πάει καλά"...(τσέκαρε από κοντά κάρτες και motherboard,ΜΗΠΩΣ έχει κάτι πάνω τους έχει καεί...) Έπειτα,αλλαγή των πάντων (σκληρό και κάρτα γραφικών "οπωσδόποτε", και μνήμες,επεξεργαστή ακόμα)με ΕΦΕΔΡΕΙΚΑ(δανεικά ίσως),και δοκιμή των 1 προς 1,με όσο το δυνατόν λιγότερα "πράγματα" επάνω στο pc..(πχ 1 μνήμη κάθε φορά,τα cd/dvd αποσυνδεδεμένα,) Επόμενο βήμα,δοκιμάζεις πρώτα τον σκληρό...αρχίζοντας απ' το να του αλλάξεις καλώδιο σήματος (είτε βάζοντας άλλο που ενδεχομένως υπάρχει στο pc(από κάποιο cd/dvd drive πχ),είτε παίρνοντας καινούριο(2-3 ευρώ),και καλώδιο ΡΕΥΜΑΤΟΣ(επειδή και το τροφοδοτικό παίζει μ' αυτά που λες),δηλαδή να συνδέσεις ένα άλλο molex από το τροφοδοτικό-όσο πιο "μακρυνό" γίνεται από αυτό που πάντα είχε πάνω του ο δίσκος (όχι ότι αυτό διασφαλίζει ντε και καλά κάτι,αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για ΕΛΕΓΧΟ τροφοδοτικού,εκτός από το να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό..). Άλλος δίσκος και νέα windows,είναι το καλύτερο τσεκάρισμα,αλλά αν δεν υπάρχει και ΔΕΝ ανοίγουν τα υπάρχοντα windows,τότε εφόσον υπάρχει cd windows,boot από 'κει,και επιλογή του R (recovery console) πριν την εγκατάσταση νέων windows,ούτως ώστε να μπεις σε περιβάλλον γραμμής εντολών και να γράψεις chkdsk /r και να τρέξεις με enter την εξέταση δίσκου)...Αν πάλι κάποια στιγμή μπεις στα windows (δοκίμασες το f8 και last known good configuration?σε συνδιασμό με το να προσπαθήσεις να μπεις se safe mode?) που ήδη έχεις,τρέχεις την εξέταση δίσκου από και,κάνεις restart για να μπορέσει να την κάνει,και...περιμένεις(αν όλα παν καλά,μετά κάνε κι ένα defragment του δίσκου).Ίσως έτσι καταφέρεις κάτι,έστω προσωρινό,αλλά θα έχεις ήδη βγάλει ίσως κάποιο συμπέρασμα αν ευθύνεται ο δίσκος (τον οποίο μπορείς επίσης να δοκιμάσεις,κατεβάζοντας σχετικό utility από το site της εταιρίας του (όλες έχουν,πχ στη Seagate θα βρεις utility (to powermax) το οποίο μπορείς να εγκαταστήσεις σε δισκέτα,και τσεκάρει και δίσκους άλλων εταιριών επίσης.Μπουτάρεις μ' αυτό από το floppy,και τσεκάρει τον δίσκο αν έχει ΣΟΒΑΡΑ σφάλματα(μπορεί να καταφέρει να ολοκληρώσει το chkdsk τη δουλειά του,αλλά ακόμα κι αν το κάνει,δε σημαίνει κι ότι ο δίσκος "είναι οκ",οπότε εξέταση με τέτοιο utility δεν είναι άσχημο να κάνεις...)...Ο χρόνος βέβαια που θα κάνει για να ολοκληρωθεί η εξέταση,ίσως να είναι και ενδεικτικός πιθανού προβλήματος(γι αυτό μην πάρεις τα μάτια σου πάνω απ΄την οθόνη,μήπως διαπιστώσεις ότι κάπου "κολλάει"..)..Αν βέβαια είναι καμμιά 200αριά Giga,και σου έρθει να πας για κατούρημα,μην το αναβάλλεις... ..ΠΕΣ πως ο δίσκος φαίνεται "οκ"...Τότε μπορεί απλά τα windows να βαρέθηκαν το ίδιο σκηνικό,και να χρειάζονται μια επανεγκατάσταση-ή έστω ένα repair..Το πιό πιθανό για μένα πάντως μοιάζει να είναι συνδυασμός ζημιάς στο τροφοδοτικό,που έχει πειράξει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και τα windows...αν όχι και τον δίσκο(ποιός ξέρει σε τί βαθμό).όσο για το τροφοδοτικό,το ότι είναι "καινούριο" όπως είπες δε λέει τίποτα..να μην πω ότι μπορεί να είναι προβληματικό από κατασκευής,αλλά να πω ότι μιλάμε για ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ηλεκτρονικά μάλιστα,και ξέρεις,δεν πα' να κάνει και 172 ευρώ,ζημιές(ειδικά αν δεν έχεις UPS,σταθεροποιητή τάσης κλπ)δεν είναι και ΤΟΣΟ δύσκολο να πάθει.Πάντα υποθετικά μιλάω βέβαια,αλλά τίποτα δεν αποκλείεται... Αν είσαι τυχερός,και δοκιμάσεις κάποια έστω από τα παραπάνω,μπορεί και να τη βγάλεις καθαρή,και χωρίς καν να χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα-αν και δεν το πολυνομίζω...Ίσως ένα δίσκο ή ένα τροφοδοτικό να χρειαστεί να τ' αλλάξεις... Αν πάντως πάει καλά με τον δίσκο,"και με το τροφοδοτικό ίσως",προσπάθα να βρεις μια κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις(το ότι σε κάποια φάση δεν έβρισκε η εγκατάσταση driver την συσκευή,πιο πολύ για παπαριά των windows μου ακούγεται..corrupted κτλ,όπως εκεί που κολλάει ο vlc),,,ΜΠΑΣ ΚΑΙ...Επίσης,μπορείς να κατεβάσεις και το memtest86 ,να κάψεις ένα cd μ' αυτό,και να τσεκάρεις τις μνήμες σου... Πάνω κάτω αυτά είναι. Κι αν μ' ένα οπτικό τσεκάρισμα της μητρικής δεν δεις κανέναν σκασμένο ή "κιτρινισμένο" πυκνωτή (ψάξε στο google images ως leaky capacitors για να δεις πως είναι),ή τίποτ' άλλο "μυστήριο"(καμμένο),μπορεί και να γλυτώνεις τη μητρική...Αν όμως έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα και γιατρειά δεν είδες,μπορεί και να είναι αυτή,αλλά να μη "της φαίνεται".. ...Το ξέρω,προκειμένου να ξαναδιαβάσεις όλ' αυτά,προτιμάς να πας να πάρεις νέο pc,αλλά αν τα ξαναδιαβάσεις με προσοχή και τα εφαρμόσεις "μεθοδικά"(το pc θέλει μελέτη κι ευλάβεια),μπορεί και να γλιτώσεις φασαρίες και χρήματα...οπότε αν θέλεις,ακολούθα τα... Καλό δε θα είναι να βγάλεις ΚΑΘΕ βύσμα,πρίζα(του τροφοδοτικού από τη motherboard,του ρεύματος απ΄το τροφοδοτικό,να κάνεις τα reset που σου είπε κι ο καθηγητής,κι αν μάλιστα το έχεις συνδεδεμένο σε κανένα πολύμπριζο,βγάλ' το κι αυτό από το ρεύμα,και τσέκαρέ το κι όλας... Good luck
LiKBeAsT Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 εγω δν εγω ο κουραγιο τωρα να διαβασω ολο αυτο το ποστ αλλα εσυ οφειλεις... αν εχεις το hiren's cd μπορεις να τρεξεις το PC-check και πολυ πιθανον να δεις που εχεις το προβλημα..
xania4ever Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 ¨Εχω κάνει πολλά φορμάτ αλλά δεν φταίνε τα windows.Το παράξενο είναι ότι τα φορμάτ ολοκληρώνονται κανονικά.Ενώ χθές έβαλα μια κωδικοποίηση dvd και κόλλησε τελείως. P.S=Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και ειδικά εσύ washcloud με συγκίνησες με το ενδιαφέρον και το χρόνο που χάλασες για να γράψεις το πόστ.Να σαι καλά.
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 ε άμα έχεις κάνει φορμάτ,τότε ειναι hardware το θέμα...Δεν ξέρω τί εννοείς με "κωδικοποίηση dvd ",αλλά μάλλον προς κάρτα γραφικών πάει πια το ζήτημα,χωρίς ν αποκλείει κάτι απο τ αλλα...Σου είπα πολλά που μπορείς να κάνεις,δοκίμασε...
xania4ever Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Εννώουσα μετατροπή avi σε dvd με convert-x to dvd.
LiKBeAsT Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 αν εχεις το hiren's cd μπορεις να τρεξεις το PC-check και πολυ πιθανον να δεις που εχεις το προβλημα.. νομιζω πως ειναι ο πιο γρηγορος τροπος να βρεις το προβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.