marantonis Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε. Αν και στο συνολο ηταν καλη τις ελειπαν οι δυνατες σκηνες κατα την γνωμη μου. Επισης οπως ειπωθηκε παραπανω μου θυμησε ενα mix of American movies και οχι μονο. Το τελος μπορω να πω οτι μου αρεσε αν και δεν νομιζω πως δεν ειναι happy end. Σε εμενα τουλαχιστον ετσι το περασε ο σκηνοθετης. Σαν happy end. Γουστα ειναι αυτα. Δυστηχως δεν εφτασε στο επιπεδο των υπολοιπων Ισπανοφωνων ταινιων που εχω δει. Το δωματιο του μωρου παραμενει σιγουρα ενα απο τα καλυτερα θριλερ . Το περιμενα καλυτερο 6,5/10 ΥΓ. Το 2ο ending που εδωσε ο George_VLS θυμιζει λιγο εκεινο του the mist (οσων αφορα την γκαντεμια)
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Συμφωνώ σχεδόν με τα παραπάνω. Η ταινία έπεσε σε πολλά κλισέ και χιλιοδοκιμασμένες συνταγές (συρραφή σχεδόν ιδεών και σκηνών από άλλες ταινίες του είδους). Λίγο από Poltergeist, λίγο Ringu και Dark Water, λίγο Silent Hill και πολλές δόσεις (σχεδόν παιδιάστικης) υπερβολής στο σενάριο. Το οποίο σενάριο κατά τη γνώμη μου μπορούσε να γίνει ένα short film 30 λεπτών, πολύ καλύτερο από αυτό που είδα. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση η σκηνή όπου το ασθενοφόρο εμφανίζεται ξαφνικά και πατάει με full ταχύτητα την τσατόγρια . Μάλλον έχω αρνητικό κόλλημα με αυτό το συγκεκριμένο φτηνότατο "εύρημα" που για κάποιο λόγο οι σεναριογράφοι ή οι σκηνοθέτες δείχνουν να το λατρεύουν και να το υπερχρησιμοποιούν... Ξεκίνησα να το βλέπω με την αδελφή μου και στο τέλος έμεινα μόνος. Ίσως μέτρησε και αυτό στην κακή εντύπωση.
GeorgeVls Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Με μια λεξη, αυτη η ταινια ειναι : Υπερκτιμημένη.
None23 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εμενα παντως ''το ορφανοτροφειο'' με αφησε με ενα ωραιο αισθημα και με κρατησε και σε μια αγωνια....γενικα δεν απογοητευτηκα απο την ταινια...
livewire Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέχρι στιγμής, ό,τι καλύτερο έχω δει από τη σοδειά του 2008. Και η αλήθεια είναι ότι τελευταία κάνω φιλότιμες προσπάθειες για να δω όσο περισσότερες φετινές ταινίες μπορώ. Δεν το συνηθίζω πάντως αυτό το τελευταίο. Το δυνατό σημείο της ταινίας, η σκοτεινή ατμόσφαιρα και το βέβαιο τίναγμα ακόμα και όταν ήταν τελείως αναμενόμενο ότι "τώρα θα γίνει το μπαμ". ΤΒΗ σκηνοθετικά ήταν "πιο" Guillermo από τον ίδιο τον Del Toro. Τέλος πάντων, ξεπερνάει στα σημεία το Before the Devil knows you're Dead, και δύσκολα θα βρεθεί κάτι καλύτερο μέσα στην τρέχουσα χρονιά - περιμένω βέβαια το Τζέσε Τζέιμς και το 3:10 to Yuma, για ασφαλή συμπεράσματα. ΥΓ:Διαφωνώ με το σκεπτικό μερικών, που πάνε με αυξημένες απαιτήσεις να δουν ταινίες για τις οποίες έχουν ακούσει "τα καλύτερα"... Η πείρα έχει δείξει ότι αυτό οδηγεί 9/10 φορές σε απογοήτευση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.