Προς το περιεχόμενο

El Orfanato

antreas18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δε λέω πολύ καλή η ταινία, ατμοσφαιρική και με κάποιες σκηνές που σε "τσίτωναν", αλλά μου θύμισε κατά διαστήματα πολλές αμερικάνικες ταινίες. Δε ξέρω αλλά ένιωθα ότι έβλεπα ένα μιξ αμερικάνικων θρίλερ που έχουν παιχθεί τα τελευταία 6-7 χρόνια!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο τις καλυτερες που ειδα φετος,ατμοσφαιρα,μουσικαρα,ερμηνιες,καταπληκτικη ταινια,ξεφευγει απο τις π@π@ριες hostel,saw κτλ,που εχουν γινει πλεον τις μοδας,τρομος αλα ισπανια,κορυφαιο...σε πολλα σημειο ημουν εντελως στην τσιτα κ φυσικα το τελος ηταν καταπληκτικο αλλα κ μελαγχολικο συναμα,δε με χαλασε καθολου,ηταν η κορυφωση που περιμενα...σε οποιον αρεσε ο πανας κ κυριως η ραχοκαλια του διαβολου,να παει με τη μια κ δεν θα χασει...

Υ.Γ.Ελεος με το οτι μοιαζει στο ενα,κ μοιαζει στο αλλο κτλ...

γραψτε το σε σποιλερ,αμα διαβασει κανεις ολα αυτα εδω θα παει με τη μια υποψιασμενος για το τελος(ε,κ ειναι μαλακια...)...αμα λες 6 αισθηση κ οι αλλοι κ dark water,ε,λογικο δεν ειναι να καταλαβει ο αλλος που παει η δουλεια στο τελος/????

Δημοσ.

Kαι βασικα ΕΙΔΙΚΑ για το συγκεκριμενο ειδος περιμενω να μου πειτε μια αινια α τελευταια χρονια που ηταν τοσο πρωτοτυπη οσο ζητατε. Δλδ οκ, ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πλεον να γινει?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι, αυτό που διάβασα κάπου

"το τέλος μου θύμισε το dark water",

μου έδωσε αμέσως το φινάλε και ψιλοσπάστηκα η αλήθεια είναι. :/

Δεν μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα τρελά με την ταινία. Μου άρεσε πολύ που είχε απίστευτα προσεγμένα πλάνα -η σκηνή με τη μάνα στο καροτσάκι από ψηλά, τα κοντινά στα πρόσωπα- μου άρεσε η φωτογραφία και η όλη ατμόσφαιρα που είχε το 'σπίτι' με τα έπιπλα, τα χρώματα. Με παραξένεψε λίγο -ευχάριστα μπορώ να πω- που από ένα σημείο και μετά γίνεται one womans show, δεν υπάρχουν διάλογοι.. δεν βλέπεις συχνά κάτι τέτοιο. Και ενώ διαθέτει όλα τα παραπάνω, έλειπε αυτό που θα με έκανε να μείνω μ@λάκας και να πω, πω πω γαμάτο.

Αυτό που με χάλασε κάπως είναι στο φινάλε, η ανατροπή δίνεται λίγο.. χαλαρά, χάνοντας ίσως το στοιχείο της έκπληξης. Από την άλλη πάλι, κάποιος μπορει να το θεωρήσει οτι ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα φινάλε, τύπου ΜΠΑΜ !! Α, και φυσικά είμαι υπέρ των

όχι happy endings, οπότε το εκτίμησα δεόντως.

Να μην το είχα καταλάβει κιόλας... :(

Γενικά, ένα καλό δείγμα του είδους που όμως προσωπικά δεν θα με χάλαγε αν έλειπε από την συλλογή μου.

Δημοσ.
O Γκιγιερμο Ντελ Τορο γυρισε τον Λαβυρινθο και εδω ειναι παραγωγος, οχι σκηνοθετης

Σωστος.

Το εργακι το ειδα την προηγουμενη εβδομαδα, σιγουρα απο τα πιο ενδιαφεροντα που παιζονται και ενα απο τα καλυτερα φετος. Δεν δρεπει δαφνες τεραστιας ταινιας αλλα σιγουρα ειναι must see..

Και οντως η μαμα ειναι ολα τα λεφτα..

Δημοσ.
Ρε παιδιά, δε λέω πολύ καλή η ταινία, ατμοσφαιρική και με κάποιες σκηνές που σε "τσίτωναν", αλλά μου θύμισε κατά διαστήματα πολλές αμερικάνικες ταινίες. Δε ξέρω αλλά ένιωθα ότι έβλεπα ένα μιξ αμερικάνικων θρίλερ που έχουν παιχθεί τα τελευταία 6-7 χρόνια!

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου εκτος απο το οτι ηταν καλη ταινια. Εμενα μετριοτατη μου φανηκε. Οντως μου εκανε μια μιξη απ το "Οι αλλοι", "Εκτη αισθηση", "Οι ψυθιροι των πνευματων". Το τελος με απογοητευσε, πολυ προβλεψιμο και καθολου ανατρεπτικο. Περιμενα μεχρι τα τελευταια λεπτα οτι κατι αλλο θα συμβει, για παραδειγμα κατι σαν το τελος του "the others". 5/10 απο μενα:-D

Δημοσ.
Το είδα στο Village στο The Mall την πέμπτη που μας πέρασε... πολύ καλό μπορώ να πω, το τέλος με ξενέρωσε λίγο, αλλά μέσα στο εξωπραγματικό της ιστορίας είναι αρκετά ρεαλιστικό....(ξεφεύγει από τα αμερικανίστικα Happy Endings)

Απο ποια αμερικανικα happy endings ξεφευγει ακριβως? Εξηγησε μας. Μηπως να το συγκρινουμε με το τελος της "Εκτης Αισθησης" η με το τελος του "Οι αλλοι"????

Δημοσ.

Εγω προτεινω τα εξης 3 τελη:

1ο Να ειναι τα παιδια τελικα ζωντανα και ο αντρας και η γυναικα του πεθαμενοι, και τα παιδια να κλεγανε επειδη δεν υπηρχε κανεις να τους κοιταζει.

2ο Να αυτοκτονουσε τζαμπα η γυναικα για να παει και καλα να βρει τον γιο της, ενω ο γιος της ηταν ζωντανος απλα εξαφανιστηκε γιατι επαιζε με τους φιλους του. Και στο τελος να δειχνει την γυναικα μονη με τα πνευματα των παιδιων δυστηχισμενη, και τον αντρα της ζωντανο μαζι με τον γιο της να κλαινε για τον χαμος της.

3ο Ακριβως το ιδιο με το 2ο, με την διαφορα ο γιος στα τελευταια δευτερολεπτα να γυρναει στον μπαμπα και να του λεει, Μπαμπα ποτε θα γνωρισεις και εσυ τους φιλους μου? και να τελειωνει. Καλα αυτο ειναι κ το χειροτερο, ισως να εμπαινε στα dvd extras σαν εναλλακτικο τελος:P χεχε

Αλλα πιστευω αν η ταινια ειχε το 2ο τελος θα ηταν αριστουργημα!!:P

Δημοσ.
... Το τελος με απογοητευσε, πολυ προβλεψιμο και καθολου ανατρεπτικο....

Να, κάτι τέτοιο εννοούσα όταν έλεγα ότι περιμένα κάτι να με ενθουσιάσει/σοκάρει/εκπλήξει περισσότερο. Ενώ στο σύνολό της η ταινία μπορεί να έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά, θαρρώ ότι της λείπει αυτό το κάτι που θα μπορούσε να την απογειώσει.

Για παράδειγμα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τι αίσθηση θα άφηνε το 2ο φινάλε του george_vls , ακόμα και σαν extra στο dvd.

Y.Γ. Και έλεος πια με το 6η αίσθηση και τους Άλλους!! Και στις 2 ταινίες

οι πρωταγωνιστές είναι νεκροί από την αρχή της ταινίας και απλά αποκαλύπτεται στο τέλος.

Το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν με αυτή την ταινία είναι η επαφή με τον άλλο κόσμο. Α, και τα παιδάκια !

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειδα την ταινια πριν 2-3 εβδομαδες...δεν μπορω να πω οτι ηταν αυτο που περιμενα να δω εχοντας ακουσει τα καλυτερα.Βεβαια γουστα ειναι αυτα...Μου αρεσε ομως γιατι το τελος δεν το περιμενα και σε καποια φαση μπερδευτικα και σιγουρευτικα οταν ειδα στο τελος τον πατερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...