Luciddream Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Η ibanez βγαζει πιο καλα καθαρα γιατι εχει και ενα μονο μαγνητη μαζι με δυο διπλους ενω η cort εχει δυο διπλους(πολυ καλοι στην συγκεκριμενη περιπτωση).Η cort ειναι απο την αλλη ειναι πολυ καλυτερη στα γκαζια απο την ibanez λογω διπλων μαγνητων.Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να πας σε μαγαζια και να δοκιμασεις τις κιθαρες να δεις αμα σου αρεσει ο ηχος τους.Αλλα οπως ειπα πολυ μεγαλο ρολο παιζει ο ενισχυτης.Αμα θες πιο καλα καθαρα πας σ'αυτην εδω http://www.thomann.de/gr/cort_g260_na.htm αμα θες πιο καλα βρωμικα πας στην cort που σου προτειναν.Εγω θα διαλεγα την cort g260.Αμα θες πιο καλα καθαρα πας για g260. το κακό είναι οτι στα μαγαζιά δεν έχουν πολλές επιλογές...και δεν είναι έυκολο να συγκρίνω και με το αυτί μου.. δεν είμαι και κανας τρελός μουσικός, ότι ακούσω λογικά θα μου αρέσει... με ενδιαφέρουν περισσότερο τα καθαρά αλλα ξέρω οτι μόλις αρχίσω να χώνω δεν θα σταματάω... !! :D σήμερα ήμουν με ένα φίλο που θα παίζουμε μαζί, ο οποίος είναι ακόμα πιο άσχετος(δεν έχει ακουμπήσει ποτέ κιθάρα), και πήρε μια blade των 600 ευρώ και ενισχυτή αυτόν... http://www.imuso.co.uk/Amplifiers/Amplifiers-By-Instrument/Electric-Guitar-Amplifiers/17570-/Laney-Prism-P65-Digital-Electric-Guitar-Combo-Amplifier ... έχω μπερδευτεί τελείως... αμάξι πιο εύκολα αποφάσισα τι να πάρω :/
thomasG4 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Γιατι πηρε 65ρι ενισχυτη ο φιλος σου?Θεωρω υπερβολικο για αρχαριο εναν τετοιο ενισχυτη...Για συναυλιες μια χαρα θα ειναι αλλα για αρχαριο ειναι λιγο υπερβολη
Luciddream Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Γιατι πηρε 65ρι ενισχυτη ο φιλος σου?Θεωρω υπερβολικο για αρχαριο εναν τετοιο ενισχυτη...Για συναυλιες μια χαρα θα ειναι αλλα για αρχαριο ειναι λιγο υπερβολη ναι το ξέρω οτι ειναι υπερβολή.. τον βρήκε 180 ευρώ πριν καιρό και τον πήρε.. σε προσφορά ! σκέφτομαι να πάρω την ibanez που έχει στο video που έγραψα παραπάνω... S470 .. θα κατέβω αθήνα τώρα μήπως και βρώ κανα μαγαζί να τις κοιτάξω..
linuxownsall Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας παιδια. εγω μολις γραφτηκα γιατι ειδα ενα xbox που ηθελα να αγορασω και ανακαλυψα μουσικους εδω μεσα!και ειδικα μπασιστες!! εδω εχετε κρυφτει και δεν σας βρισκουμε πουθενα ρε παιδια? εγω παιζω 11 χρονια κιθαρα, λιγο μπασο(πιο πολυ σαν κιθαριστας που παιζει μπασο δηλαδη) και τυμπανα. προς τον φιλο που ρωταει πιο πανω για κιθαρα και ενισχυτη: η cort που σου προτειναν ειναι πολυ καλη(εγω ξεκινησα τοτε με μια samick, δηλαδη καυσοξυλο και ημουν και πολυ χαρουμενος.) αυτο που θελω να πω δηλαδη ειναι οτι αυτην την στιγμη που ξεκινας δεν πρεπει να σκοτιζεις τοσο πολυ το μυαλο σου και να αφοσιωθεις σε αυτο που θες, δηλαδη να παιξεις!με βαση αυτο απλα θα πρεπει να ξερεις(γιατι ειδα και ενα φιλο που σου ειπε καποια σωστα πραγματα) οτι: μονος μαγνητης = πιο πριμαριστος ηχος διπλος μαγνητης = ζεστος, μπασος ηχος. απο εκει και περα ο μαγνητης οτι και αν ειναι αυτος βγαζει μονο το 10% της κιθαρας. σαν κανονας ισχυει το οτι ο διπλος μαγνητης θα σου δινει πιο πολλα γκαζια αλλα θα σου δινει και πολυ γλυκα καθαρα. ο μονος θα σου δωσει πιο rock-blues βρωμικα και καθαρα επισης. γενικα ειναι τεραστια συζητηση αυτο και κιθαριστες σκοτωνονται μεταξυ τους χρονια τωρα(εγω ειμαι υπερμαχος των διπλων ως φανατικος Gibson-akias) και δεν αξιζει να σκοτιζεσαι απο τωρα για αυτο γιατι θα μπερδευτεις τοσο που στο τελος δεν θα ξεκινησεις καν! οσο για τον ενισχυτη οι vox σπερνουν.ειναι και vintage.και ο συγκεκριμενος ισχυριζεται οτι ακουγεται και σαν λαμπατος. το μονο ασχημο που βρισκω σε αυτον ειναι οτι ειδα πολλα ηλεκτρονικα και διαφορα τετοια τα οποια ΔΕΝ βοηθανε εναν αρχαριο. γιατι εσυ θες να μαθεις τι ειναι το gain, to clean, to bass, treble, middle kai to reverb και πως να παιζεις με αυτα. και οταν μαθεις σε αυτα δεν θα θες καν να δεις τα κουμπακια και λοιπα emulators γιατι ως γνωστον για τους κιθαριστες(οπως και για εμενα) ισχυει το: κουμπακια,ψηφιακος ηχος και emulators = αντιχριστος. αυτα.σορρυ για το κατεβατο αλλα ενθουσιαστηκα.
Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 hehe καλημέρα... !! και καλώς ήρθες στο forum! έχω ψιλοκαταλήξει σε τι θα πάρω αλλα δυστυχώς με τις απεργίες δεν μπορώ να κατέβω αθήνα να τα δώ και απο κοντά... μάλλον θα πάρω ibanez S570 (24 τάστα, 2 διπλούς 1 μονό, ZR τρέμολο) και ενισχυτή Fender Mustang II ... νομίζω είναι ότι πρέπει για αρχή... για ενισχυτή έχω αποφασίσει 100% για κιθάρα παίζεται ακόμα
linuxownsall Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 αστα να πανε και εγω ηθελα σημερα να κατεβω για να φτιαξω μια και δεν ξερω ποτε θα σταματησουν οι απεργιες. πολυ καλη και η κιθαρα και ο ενισχυτης και οχι μονο για αρχη.θα περασεις πολυ καιρο μαζι τους μεχρι να χρειαστεις καινουρια οργανα. ευγε και καλο shredding! και αφου πας λοιπον στις ibanez που εκτιμω παρα πολυ ακου και τον holy-master-proffesor-one-and-only Satch για εμπνευση: cheers
Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 πωω ο τύπος το ζεί άσχημα... :) edit: τα πήρα σήμερα τα απο πάνω... είμαι πλέον επίσημα κιθαρίστας..!! :lol:
tsini Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μπουζούκι εδώ και 2 χρόνια! Μαθαίνω για την ακρίβεια, δεν παίζω ακόμα πολύ καλά... Με αργά βήματα, δεν έχω και πολύ χρόνο να αφιερώνω δυστυχώς...
Greekchaosman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Πιάνο πολύ μικρός, και μόνο ένα κομμάτι. Μετράει?
lefkaskogkas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα!!! παίζω 8 χρόνια κλαρινέτο - σαξόφωνο. Θέλω κάποια στιγμή να μάθω κιθάρα αλλα είναι δύσκολο
orotoi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ παίζω κομπιούτερ Διάβαζα τα posts και τη στιγμή που διάβαζα για τη ΥιΝ και το βιολί της.. άρχισε να χτυπάει το κιν της sister που έχει βιολιά.. Synchronicity in action.. Γαμάτο οταν γίνεται.. anyway Πιο πολύ ασχολούμαι με τη σύνθεση ήχων. Θέλω να ξεκινήσω μαθήματα για πιάνο (ή πλήκτρα) βασικά πράγματα.. και να κάνω κάποια θεωρητικά. Νομίζω θα μου είναι χρήσιμα με κάποια πεδία που εξερευνώ τελευταία.. (ηχοθεραπεία και μουσικοθεραπεία). Ενα ωδείο που με άγγιξε (είχα πάει απο κει για μια παρουσίαση) είναι στου #$ τη μάνα.. κανα 3ωρο πήγαιν-έλα.. :/ Απωθημένο πάντως είναι κάθε είδους κρουστό.
orotoi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 yeap.. Νότιο (κεντρικά) μεριά.. Αν θυμάμαι αυτό που είχα βρεί είναι το Πυθαγόρειο (κάπου προς Ανοιξη..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.