Προς το περιεχόμενο

Router με bandwidth management;

gkastros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κΑΛΗΣΠΕΡΑ,

υπαρχει καποιο router/modem που να περιοριζει το output της καθε εισερχομενης συνδεσης του????

δλδ, να μπορω να πω πως στην θυρα 1 δωσε 50κβ/σεψ κοκ

??

Δημοσ.

Στην εισερχόμενη ή στην εξερχόμενη το θες; Γενικά αυτή η τεχνική λέγεται traffic shapping. Το κάνουν αρκετά Cisco εν μέρη. Γίνετε πολύ καλύτερα από όλα με Linux. Έαν το θες per/protocol τότε βολεύει το FreeBSD

Δημοσ.

τα απλα router δυστυχως δεν κανουν τετοια προχωρημενα.το zyxel exei bandwidth manager πως το λεει αλλα δεν οριζεις ορια απλα κατι σαν qos.

Δημοσ.
secretary.... To Qos ( quality of service ) απλα σου δινει high - medium - low priority σε ftp, http, etc.... απολυεσε ;)

Όχι βέβαια. Η έννοια qos εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και μηχανισμούς διαχείρισης bandwidth, άλλο που στα μικρά routers δεν ενσωματώνουν τη τα εργαλεία για να το χρησιμοποιήσεις. Όσα routers τρέχουν Linux και μπορείς να το ρυθμίσεις μπορούν να κάνουν ρύθμιση στο bandwidth.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,

ενοουσα traffic shaping κατα προτιμηση στην out θυρα (αν δεν γινεται τοτε στην In - lan θυρα).

Δεν θελω λογισμικο, γιατι δεν θελω να βαλω pc (ουτε εχω προσβαση στα network pcs).

Θα ηθελα καποια λινκς σε προιοντα που υποστηριζουν τραφικ shaping .

Επισης, καποια απο τα παραπανω routers υποστηριζει διαχειριση χρηστων (κατι σαν στοιχειωδες active directory.)????

πως να ψαξω στο google για τα παραπανω???

Δημοσ.
Όχι βέβαια. Η έννοια qos εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και μηχανισμούς διαχείρισης bandwidth, άλλο που στα μικρά routers δεν ενσωματώνουν τη τα εργαλεία για να το χρησιμοποιήσεις. Όσα routers τρέχουν Linux και μπορείς να το ρυθμίσεις μπορούν να κάνουν ρύθμιση στο bandwidth.

Π.χ., ιδού ένα ταπεινό WRT54GL με QoS -- δεν το χρειάζομαι και το έχω απενεργοποιημένο:

insomniarouterqosit6.th.png

Το DD-WRT δεν είναι το μόνο «εναλλακτικό» λειτουργικό που προσφέρει τέτοιες δυνατότητες. Υπάρχουν και άλλα (π.χ., OpenWRT και Tomato) για όλες τις ανάγκες και όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων.

Επίσης, τα λειτουργικά αυτά μπαίνουν και σε άλλα ρουτεράκια (π.χ., Asus και Buffalo), οχι μόνο σε Linksys.

Δημοσ.
Καλησπερα και παλι,

ενοουσα traffic shaping κατα προτιμηση στην out θυρα (αν δεν γινεται τοτε στην In - lan θυρα).

Δεν θελω λογισμικο, γιατι δεν θελω να βαλω pc (ουτε εχω προσβαση στα network pcs).

Θα ηθελα καποια λινκς σε προιοντα που υποστηριζουν τραφικ shaping .

Επισης, καποια απο τα παραπανω routers υποστηριζει διαχειριση χρηστων (κατι σαν στοιχειωδες active directory.)????

πως να ψαξω στο google για τα παραπανω???

Router που να κάνει authentication και σε client με Kerberos ή NTLM δεν έχω ακούσει να υπάρχει...

Δημοσ.
Δεν θελω λογισμικο' date=' γιατι δεν θελω να βαλω pc (ουτε εχω προσβαση στα network pcs). [/quote']

Router που να κάνει authentication και σε client με Kerberos ή NTLM δεν έχω ακούσει να υπάρχει...

Το Soekris και οι συσκευές που υποστηρίζονται από το OpenWRT.

Δημοσ.
secretary.... To Qos ( quality of service ) απλα σου δινει high - medium - low priority σε ftp, http, etc.... απολυεσε ;)

καταρχην δεν καταλαβες τι ειπα.α.sto linksys το αναφερει σαν qos kai δινεις priorities.στο zyxel το αναφερει το qos σαν bandwidth manager και εκει νομιζω παλι οριζεις priorities.

και εγραψα αυτο που λες

τα απλα router δυστυχως δεν κανουν τετοια προχωρημενα.το zyxel exei bandwidth manager πως το λεει αλλα δεν οριζεις ορια απλα κατι σαν qos.

ολα τα απλα ρουτερακια που εχουν qos δεν οριζεις ορια σε up/down αλλα οριζεις απλα ενα priority.ξυπνα αφεντικο.8α σε αφησω.απλα to zyzel το εχει με αλλο ονομα poυ θυμιζει traffic shaping me ποσοστα οταν το ακουει καποιος san bandwidth manager.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...