Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 2 UPS μαζί σε ένα PC?

ice@man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@parsifal, νομίζω ότι είσαι υπερβολικός σε αυτό που λες με τα πολύπριζα, εκτός των άλλων το δικό μου ups έχει μόνο 2 υποδοχές πρίζας από πίσω, πως στο καλό θα καταφέρω να συνδέσω έστω τα σημαντικότερα περιφερειακά αν δεν χρησιμοποιήσω πολύπριζο??! Δε νομίζω να μην ενδείκνυται η χρησιμοποίησή του στο ups, αλλιώς γιατί να έβγαιναν συσκευές μόνο με 2 υποδοχές?

Να σημειώσω ότι στο manual του δικού μου (turbo-x 1000va) δεν αναφερόταν κάτι σχετικά με αυτό, εκτός βέβαια αν υπάρχουν συσκευές που σε άλλες να ενδείκνυται το πολύπριζο και σε άλλες όχι.

Για να συνδεσεις μια οθονη και ενα pc δεν υπαρχει κανενας λογος να ειναι ολα πανω σε ups

Δημοσ.

Στην τελική πέρνεις κανα θηρίο της APC που κρατάει και φούρνο ανοιχτο :) χεεχεχεχε. Και κοιμάσαι ήσυχος

Δημοσ.

Κάτι απλό που σκέφτηκα με το που διάβασα τον τίτλο. Δεν γίνεται να συνδεθούν 2 UPS στη σειρά ώστε να έχουμε αθροιστικά την διάρκεια των μπαταριών τους για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές?

Δημοσ.
Για να συνδεσεις μια οθονη και ενα pc δεν υπαρχει κανενας λογος να ειναι ολα πανω σε ups

Το τροφοδοτικό και η οθόνη εννοούνται, γι'αυτό έγραψα τα σημαντικότερα περιφερειακά, όπως το router για παράδειγμα ή το ηχοσύστημα. :rolleyes:

Δημοσ.
Κάτι απλό που σκέφτηκα με το που διάβασα τον τίτλο. Δεν γίνεται να συνδεθούν 2 UPS στη σειρά ώστε να έχουμε αθροιστικά την διάρκεια των μπαταριών τους για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές?

Μην το δοκιμασει κανεις αυτο

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εάν και πιστέυω ότι έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα. Εγώ αυτό που ήθελα να μάθω ήταν εάν γίνεται είναι να έχω 2 UPS ταυτόχρονα συνδεδεμένα με USB στο PC και να κάνω ταυτόχρονα monitor και τα 2 με το Winpower.

Επίσης το εάν κάποιος έχει πάνω στο UPS μόνο το PC και την οθόνη και κάποιος άλλος γουστάρει να έχει πιο πολλές συσκευές είναι καθαρά θέμα του καθενός. Για παράδειγμά γιατί να μην βάλω πάνω σε ένα UPS (αφού μπορώ) ένα σετ ηχείων για pc που τα πλήρωσα 300-320 euro; Εάν έχω τα ηχεία ανοιχτά σε μια σχετικά ανεβασμένη ένταση και πέσει ξαφνικά το ρεύμα τότε στάνταρ είναι πολύ έυκολο να τα πάρεις στα χέρια (αυτά ή τον ενισχυτή τους).

Αναφορικά με το πολύμπριζο πάνω στο UPS μπορώ να πώ ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να παρουσιάσει. Σε εμένα το έχω κατά αυτόν τον τρόπο εδώ και μήνες και το ίδιο έχουν κάνει αρκετοί γνωστοί μου με διάφορες μάρκες UPS (ορισμένοι για χρόνια κιόλας).

Δηλαδή εάν πάρεις ένα UPS και χρησιμοποιήσεις την μια μόνο έξοδο στην οποία θα συνδέσεις μία μόνο συσκευή που θα τραβάει ρεύμα σχεδόν όσο αντέχει το UPS (μέσα στα πλαίσια του πάντα) τι διαφορά θα έχει απο το να βάλεις σε μια έξοδο 3-4 συσκευές (με πολύμπριζο) που θα τραβάνε συνδιαστικά το ίδιο ρεύμα με την μία που ανάφερα πριν;

Δημοσ.
Είναι το ίδιο WinPower με αυτό; Υπάρχει πολύ αναλυτικό (από μία γρήγορη ματιά) manual στο ίδιο url...

Ναι αυτό είναι. Thx θα του ρίξω ένα διάβασματάκι!!!

Δημοσ.
Μην το δοκιμασει κανεις αυτο

Δε ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ προτιμώ μια τεκμηριωμένη απάντηση που να αντικαθιστά την περιπτερίστικη προηγούμενη.

Δημοσ.

Αυτο ειναι η απαντηση της APC για συνδεση surge protector για οσους ενδιαφερονται

Επισης στη συνδεση 2 UPS μαζι το πιο πιθανο να συμβει ειναι να ανοιξουν μαζι τα 2 UPS με μπαταρια και μετα το ενα να αρχιζει να πηγαινει συνεχεια απο μπαταρια σε on-line αν υπαρχουν διαστρεβλωσεις τασης απο το πρωτο ups με αποτελεσμα τη μη σωστη παροχη ρευματος

εχεις δικιο οτι απαντησα πολυ λακωνικα πριν

Δημοσ.
Δε ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ προτιμώ μια τεκμηριωμένη απάντηση που να αντικαθιστά την περιπτερίστικη προηγούμενη.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα giankyr.

Δεν είναι περιπτερίστικη απάντηση, απλά δήλωση είναι, και μια χαρά σωστή.

Μπορεί να μην είχε όρεξη ή πόσο μάλλον χρόνο το μέλος να αναπτύξει επιχειρήματα.

Στην περίπτωση των 2 ups εν σειρά για να τροφοδοτήσουν 1 συσκευή ισχύουν αυτά που είπε ο disqualified.

Ακόμη και αν στηθούν θεωρητικά με κάποιο κύκλωμα αντεπιστροφής τάσης για να μην γυρνάει ρεύμα από το ένα στο άλλο το ρεύμα που θα πάρεις στην έξοδο τους άρα στην είσοδο της συσκευής θα είναι ιδιαίτερα λάθος.

Δεν το κάνετε σε καμία περίπτωση.

disqualified το link που δίνεις -όσον αφορά απλά πολύπριζα- απλά αναφέρει ότι τα μικρά ups της APC (back-up, smart) δεν μπορούν να κάνουν load balancing στο φορτίο τους.

Το αναφέραμε ήδη σε προηγούμενα posts [βλ. post #7, 5 πρώτες γραμμές].

Η λύση τους είναι να αγοράσεις και άλλη συσκευή (nice). :P

/sc

Δημοσ.

εχεις δικιο madsc ειχα να παω σε γιορτη( τ αη γιαννιου χθες χρονια πολλα σε ολους), και το εγραψα ετσι χυμα μπας και προλαβω κανενα πειραμα...LOL

ο giankyr ισως ηταν λιγο επιθετικος θα μπορουσε να το πει αλλιως αλλα no hard feelings και προτιμησα να μην το θιξω με πετυχε στις καλες μου...χεχε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...