u_n_f Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Καλημερα σε ολους, ειμε νεος στο φορουμ, προκειτε να αγορασω για πρωτη φορα lcd οθονη, συγκεκριμενα 22αρα και εχω μια απορια για την οποια θα ηθελα την βοηθεια σας! -Βλεπω πολλες divx/xvid κατεβασμενες ταινιες στο pc, αλλα εχω παρατηρησει οτι πολλες απο αυτες ενω στην CRT μου, και γενικα σε ολες τις CRT εχουν μια χαρα ποιοτητα, οταν οι ιδιες παιζουν σε αλλα pc με οθονες lcd η ποιοτητα ειναι χαλια. Αν μπορει καποιος ας μου εξηγησει αυτο το φαινομενο. Υπαρχουν οθονες που το κανουν περισσοτερο ή λιγοτερο ή ειναι ολες ιδιες? Ευχαριστω προκαταβολικα!
disqualified Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 φυσικο αφου εχουν μεγαλυτερη αναλυση και μεγεθος, αλλο να το δεις σε 17αρα
REALZEUS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Γενικά η ποιότητα απεικόνισης των LCD είναι κατώτερη αυτής των CRT. Ειδικά στις εναλασσόμενες εικόνες η εικόνα στις LCD θολώνει. Αυτό ίσως λυθεί με τις LCD των 100Hz αλλά και πάλι δεν θα φτάσει στα επίπεδα των CRT.
u_n_f Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δηλαδη οποια lcd και να παρω δεν την γλιτωνω ε! Μαλλον θα πρεπει να διαλεγω πιοοτικες συμπιεσεις οταν με το καλω παρω την lcd!
makis129 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Γενικά η ποιότητα απεικόνισης των LCD είναι κατώτερη αυτής των CRT. Ειδικά στις εναλασσόμενες εικόνες η εικόνα στις LCD θολώνει. Αυτό ίσως λυθεί με τις LCD των 100Hz αλλά και πάλι δεν θα φτάσει στα επίπεδα των CRT. Δυστυχως αυτο ειναι αληθεια. Αν βαθμολογουσα την ποιοτητα θα εβαζα crt=10 & lcd=6 και το κακο ειναι οτι δεν προβλεπεται στο αμεσο μελλον αυτη η αναλογια να αλλάξει.
afentiko7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Μήπως πρέπει να βλέπεις ταινίες με υψηλότερη ανάλυση και να αφήσεις τα divxakia?
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Μήπως είστε λίγο υπερβολικοί; Γενικά η ποιότητα απεικόνισης των LCD είναι κατώτερη αυτής των CRT. Ειδικά στις εναλασσόμενες εικόνες η εικόνα στις LCD θολώνει. Αυτό ίσως λυθεί με τις LCD των 100Hz αλλά και πάλι δεν θα φτάσει στα επίπεδα των CRT. Λέγοντας ότι η εικόνα "θολώνει" εννοείς το φαινόμενο του ghosting; Αυτό παρουσιαζόταν στις παλιότερες γενιές TFT/LCD και αποτελεί παρελθόν στη συντριπτική πλειοψηφία των νέων. Αν θόλωνε στις εναλλασώμενες εικόνες όπως λες, τότε τα παιχνίδια θα φαίνονταν ελαφρώς άθλια, κάτι που επίσης δεν ισχύει. Δυστυχως αυτο ειναι αληθεια. Αν βαθμολογουσα την ποιοτητα θα εβαζα crt=10 & lcd=6και το κακο ειναι οτι δεν προβλεπεται στο αμεσο μελλον αυτη η αναλογια να αλλάξει. Ε, όχι και σχεδόν υποδιπλάσια ποιότητα οι LCD! Δε διαφωνώ πως οι CRT ίσως υπερέχουν σε κάποια σημεία έναντι των TFT αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Ειδικά αν πάρεις κάποια με καλό Panel δε νομίζω να 'χεις πρόβλημα. Εγώ θα έλεγα πως δεν διαπίστωσα καμία ιδιαίτερη πτώση στην ποιότητα κατά τη μετάβαση μου από CRT->TFT (αλλά εντάξει παίζει να είμαι και λίγο γκαβός ). Το πιθανότερο πιστεύω πως είναι να συνέβει αυτό που αναφέφει ο disqualified πιο πάνω.
u_n_f Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Μήπως πρέπει να βλέπεις ταινίες με υψηλότερη ανάλυση και να αφήσεις τα divxakia? Μπα λεω να μεινω στα divixakia για ευνοητους λογους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.