Προς το περιεχόμενο

Σεισμός!

kx5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι γινεται ρε παιδια γιατι τοσοι σεισμοι ανα τον κοσμο τωρα τελευτεα?Θυμαμαι παλιοτερα πως περναγαν χρονια ολοκληρα μεχρι να νιωσεις καποιον σεισμο,τωρα καθε βδομαδα (που λεει ο λογος) και σεισμος.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι είμαι Αθήνα και δεν τον κατάλαβα...

[offtopic]

Από το χτεσινό live των Testament ήταν ο σεισμός, τα έσπασαν. \m/

[/offtopic]

Δημοσ.

προσπαθω να επικοινωνήσω είτε με κινητά είτε με σταθερά Πάτρα τίποτα. όλα OFF. να μην μπορούμε να μάθουμε αν οι δικοί μας είναι καλά!

Δημοσ.

6.5 κάπου στον Άραξο κοντά. Κράτησε πολύ ώρα και τον καταλάβαμε για τα καλά ακόμα και Γιάννενα, κουνήθηκε όλη η Ελλάδα

• Moderators
Δημοσ.

Ειπαμε ολα off.

Εδω ημουν ορθιος και ξαφνικα αρχισε να κουνιεται το φως :P

Νομιζα οτι ηταν απο το ρευμα του αερα αλλα τωρα μιση ωρα εχω ξαναανοιξει το παραθυρο και δεν κουνηθηκε ρουπι!

Δημοσ.
Τι γινεται ρε παιδια γιατι τοσοι σεισμοι ανα τον κοσμο τωρα τελευτεα?Θυμαμαι παλιοτερα πως περναγαν χρονια ολοκληρα μεχρι να νιωσεις καποιον σεισμο,τωρα καθε βδομαδα (που λεει ο λογος) και σεισμος.

Η πληροφόρηση ήταν μικρότερη, ο παγκόσμιος πληθυσμός μικρότερος και λιγότερο εξαπλωμένος. Δε νομίζω να ενδιέφερε και τόσο τον κόσμο αν έκανε έναν σεισμό 8 της κλίμακας Ρίχτερ σε ακατοίκητη περιοχή.

Δημοσ.

ΑΜΕΣΗ ενημέρωση υπήρξε απο το σημερινό σεισμό στη Ν.Δ. Πελοπόννησο απο τα τοπικά μέσα καθώς η πρώτη ενημέρωση για κινητοποίηση έγινε απο την τηλεόραση BEST Καλαμάτας με ανταποκρίσεις από Κυπαρισσία και Ηλεία για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Κινητοποίηση υπάρχει απο τη Νομαρχία Ηλεία στις περιοχές Βαρθολομιού, Ανδραβίδας, Λεχαινών.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό σχετικά εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 3.25 το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, κοντά στην πόλη της Πάτρας. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση, σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, αλλά και την Αττική. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην πόλη της Πάτρας και στη γύρω περιοχή. Αναφορές για ζημιές έχουν υπάρξει στην Αχαΐα.

Δημοσ.

Παιδιά δεν το'χω ξαναζήσει αυτό το πράγμα

Ξεκίνησε κουνόντας πάνω κάτω και μετά ένιωσα λες και γύρισε το σπίτι σε χρόνο dt σε κλίση 45°.

Ήταν απίστευτο

Δημοσ.

Γράφω από κινητό μιας και έχει κοπεί το ρεύμα από την ώρα του σεισμού σε μεγάλο μέρος της πόλης (Πάτρα). Επειδή δεν λειτουργούν κινητά και λόγω ρεύματος ούτε τηλεόραση, για γράψτε τι λένε γενικά οι σεισμολόγοι (αν ήταν ο κύριος σεισμός, τι προβλέπουν, κτλ).

Δημοσ.

Ευτυχώς είμαστε καλά

Δεν ξέρω πως έγινε αλλά δεν έγινε καμία ζημιά,μόνο ελάχιστα πράγματα πέσανε.

Αλλά το σκηνικό θύμιζε ταινία,όλα σχεδόν τα ντουλάπια και τα συρτάρια είχαν ανοίξει διάπλατα.

Δημοσ.

Ποπο! Εκείνη τη στιγμή ήμουν μαζί με τον pappou_souli, στο ίδιο δωμάτιο. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είπε. Εμένα η καρέκλα μου άρχισε να χωροπηδάει και μετά να πηγαίνει πέρα δώθε όπως στις ταινίες. Πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει. Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν τα παγκάκια στα οποία θα κοιμόμουν αν έπεφτε το σπίτι. Ακόμα τρέμω!

Δημοσ.
Παιδιά δεν το'χω ξαναζήσει αυτό το πράγμα

Ξεκίνησε κουνόντας πάνω κάτω και μετά ένιωσα λες και γύρισε το σπίτι σε χρόνο dt σε κλίση 45°.

Ήταν απίστευτο

και μένα αυτό μου λένε απο Πάτρα. παρόλο που είναι μαθημένοι στους σεισμούς , μου είπαν οτι κάποια στιγμή ήταν τόσο σίγουροι οτι θα πέσουν τα σπίτια τους όπου ψάχνανε να δούνε πως θα βγούν απο αυτά.

Δημοσ.
Η πληροφόρηση ήταν μικρότερη, ο παγκόσμιος πληθυσμός μικρότερος και λιγότερο εξαπλωμένος. Δε νομίζω να ενδιέφερε και τόσο τον κόσμο αν έκανε έναν σεισμό 8 της κλίμακας Ρίχτερ σε ακατοίκητη περιοχή.

Δεν λεω μονο για αυτους που ακουγονται οπως πχ αυτος ο φονικος της κινας,αλλα γενικα ακομα και αυτοι που αισθανομασταν.Παλιοτερα θυμαμαι που μια στο τοσο λεγαμε "-Τον ενιωσες τον σεισμο? -Οχι ποιον σεισμο" Ενω τωρα συνεχεια σεισμους νιωθουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...