Προς το περιεχόμενο

Σεισμός!

kx5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδια, τι αισθητος σεισμος στην Αθηνα λενε? Πλακα μας κανουνε? Εγω στο Βυρωνα ήμουνα ξαπλωμενος στον καναπε σε πληρη ακινησια και δεν πηρα γραμμη τιποτα. Ομοιως και οι δικοι μου στο Γαλατσι και ο αδερφος μου που ητανε σε ενα φιλο στην Κυψελη.

Μαλλον κοιμοσαστταν !!!! Στην Λυκοβρυση μια χαρα τον καταλαβα ξαπλωμενος σε πολυθρονα.

Δημοσ.

μπορεί να χρησιμοποιούνε και τους ελληνικούς αλλά να βγάζουνε γρηγορότερα αποτελέσματα...

@ kapodistrias εγώ δίνω 1 εβδομάδα...ίσως και λιγότερο.

Δημοσ.

λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του σεισμού θα υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί που θα φθάσουν ίσως και τα 5,5 Ρίχτερ..πως θα περάσει η νύχτα στην πάτρα?

Δημοσ.
σίγουρα αυτό δεν γίνεται...αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι πως υπάρχουν μερικοί που δεν αποδέχονται μια νέα μέθοδο ή πείτε το όπως θέλετε...

Η ομάδα ΒΑΝ υπάρχει 25 χρόνια. Και εδώ και κάμποσα χρόνια τα συμπεράσματά τους έχουν χαρακτηριστεί ως μη αξιοποιήσιμα.

Εγω εχω μια αλλ απορια ρε παιδια....

Πως γινεται απο Αμερικη να μετρανε σεισμο που εγινε εδω ???? Τι συστημα υπαρχει ????

Παραδόξως, λόγω της φύσεως των σεισμών, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ευκολότερο να γίνουν από απόσταση για τέτοιους σεισμούς. Αλλά όχι με τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ρε παιδια, τι αισθητος σεισμος στην Αθηνα λενε? Πλακα μας κανουνε? Εγω στο Βυρωνα ήμουνα ξαπλωμενος στον καναπε σε πληρη ακινησια και δεν πηρα γραμμη τιποτα. Ομοιως και οι δικοι μου στο Γαλατσι και ο αδερφος μου που ητανε σε ενα φιλο στην Κυψελη.

Μια χαρά τον κατάλαβα, ξαπλωμένος σε αναδιπλούμενη πολυθρόνα στη Νέα Φιλεδέλφεια. ;)

Ε κάπου θα έχουν βάλει κάνα σεισμογράφο..Τι να πώ.

Και μάλιστα βγάζουν και άλλα αποτελέσματα.

Η Αμερική ένα βήμα μπροστά!!!:mad::shock:

Διάβασε παραπάνω. Δεν χρειάζεται να έχουν μηχανήματα εδώ. Και οι Έλληνες μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις για τους σεισμούς στην Κίνα για παράδειγμα με ανάλογη επιτυχία.

Μα και απο αλλες χωρες μετρανε σεισμους σε αλλες χωρες.Ειναι δυνατον να εχουν σταμους παντου ????

Δες παραπάνω. :-)

ωχ ωχ ωχ μη μ λες τετοια!!!

Περίμενες να μην υπάρχουν μετασεισμοί δηλαδή;

Δημοσ.
Δεν κρατιέμαι θα ρωτήσω.

Σας έχει τύχει να γίνει σεισμός ενώ κερνάτε; Πως είναι σαν εμπειρία;

Όχι, αλλά μου έτυχε σήμερα να γίνει σεισμός ενώ κάνω μπάνιο και έφαγα καλό κέρασμα

Δημοσ.

Πριν μία-μιάμιση ώρα (!) επανήλθε το ρεύμα στην περιοχή μου. Κάνει εδώ και κανά μισάωρο αρκετούς αισθητούς μετασεισμούς, και μάλλον θα μας πάει έτσι όλο το βράδυ.

Έχω ζήσει τους σεισμούς της Πάτρας τον Ιούλιο του '93, του Αιγίου το '95, και πολλούς άλλους και ποτέ δεν είχα τρομάξει πολύ. Είμαι από αυτούς που αλλάζουν πλευρό όταν γίνεται σεισμός το βράδυ.

Σήμερα 10 δευτερόλεπτα πριν το σεισμό ήμουν στο ασανσέρ, κατέβαινα από 4ο όροφο για να φύγω. Με το που βγήκα στον δρόμο άρχισα να ακούω συναγερμούς αυτοκινήτων να χτυπάνε, τζάμια να σπάνε, έβλεπα τις κολώνες της ΔΕΗ να κουνιούνται σαν οδοντογλυφίδες, τους γείτονες να ουρλιάζουν. Αλλά το πιο απίστευτο ήταν όταν έστρεψα το βλέμμα μου στο βάθος του δρόμου: έβλεπα όλον τον δρόμο να κυματίζει όπως η γέφυρα που "συντονίζεται" και καταρρέει στο γνωστό βίντεο. Ο ίδιος ήμουν λες και "σέρφαρα" στον δρόμο, χωρίς σανίδα! Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί ούτε έχω ξανανιώσει. Ο δρόμος στα Βραχνέικα έχει ραγίσει στα δύο. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω φοβηθεί σεισμό, όχι πάνω στον πανικό (γιατί ουσιαστικά ήμουν έξω και ασφαλής) αλλά σκεπτόμενος αργότερα λογικά αυτά που αντίκρυσα. Ας ελπίσουμε να μην γίνει μετασεισμός παρόμοιας έντασης το βράδυ...

Δημοσ.
Παραδόξως, λόγω της φύσεως των σεισμών, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ευκολότερο να γίνουν από απόσταση για τέτοιους σεισμούς. Αλλά όχι με τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ναι αλλα με ποιο τροπο γινοντε αυτες οι μετρησεις ???

Δημοσ.
Ναι αλλα με ποιο τροπο γινοντε αυτες οι μετρησεις ???

Δεν ξέρω να το περιγράψω ακριβώς, γι'αυτό θα το πώ στο περίπου. Όταν γίνεται ένας σεισμός τότε διαδίδονται εγκάρσια και διαμήκη κύματα σε όλη την γή. Τα κύματα αυτά ταξιδεύουν με διαφορετική ταχύτητα μεταξύ τους. Οι σταθμοί πιάνουν αυτές τις ταλαντώσεις, εκτιμούν από την χρονική διαφορά που καταφτάνουν την απόσταση και κατόπιν από την εξασθένιση υπολογίζουν και το μέγεθος του σεισμού.

Φυσικά χρειάζεται παραπάνω από ένας σταθμός αλλά και ειδικά υπολογιστικά συστήματα για να φτάσουν στην ακρίβεια που έχουν στην εποχή μας.

Δημοσ.
Δεν ξέρω να το περιγράψω ακριβώς, γι'αυτό θα το πώ στο περίπου. Όταν γίνεται ένας σεισμός τότε διαδίδονται εγκάρσια και διαμήκη κύματα σε όλη την γή. Τα κύματα αυτά ταξιδεύουν με διαφορετική ταχύτητα μεταξύ τους. Οι σταθμοί πιάνουν αυτές τις ταλαντώσεις, εκτιμούν από την χρονική διαφορά που καταφτάνουν την απόσταση και κατόπιν από την εξασθένιση υπολογίζουν και το μέγεθος του σεισμού.

Φυσικά χρειάζεται παραπάνω από ένας σταθμός αλλά και ειδικά υπολογιστικά συστήματα για να φτάσουν στην ακρίβεια που έχουν στην εποχή μας.

Ευχαριστω.Παντα ειχα αυτη την απορια.Φανταζομαι τι ευαισθησια και ακριβεια πρεπει να εχουν αυτα τα απομακρυσμενα μηχανηματα για να "πιανουν" τετοια σηματα και να τα αξιολογουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...