Barret Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Στα περισσότερα απο αυτά που γράφεις συμφωνώ μαζί σου αφού κ εγώ ο ίδιος τόνισα πως υπαρχουν υπερβολές που βγάζουν μάτι κ πως υπάρχουν καθαρά για ενυπωσιασμό. Το αν σου αρέσει ή όχι η ιστορία της είναι πιστεύω θέμα του πόσο ανεκτικός είσαι σε τέτοιου είδους υπερβολές. Απλά σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι φυσικό ότι θα συναντήσεις υπερβολικά στοιχεία που με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα θα φαίνονται γελοία. Αλίμονο όμως εάν βλέποντας το matrix αρχίζω να λέω αποκλείεται να έχουν οι μηχανές σκλαβώσει τους ανθρώπους και να τους έχουν συνδεδεμένους σε ένα virtual reality κτλ.... η sto minority report να αμφισβητώ ότι μπορεί κάποιος να προβλέψει το μέλλον κτλ. Τώρα θα μου πείς οι ταινίες αυτές μιλούν για ένα φανταστικό μέλλον, αλλά κ πάλι θα πρέπει να έχεις μια ανεκτικότητα σε αυτά που βλέπεις ώστε να μην λές σε κάθε στιγμή 'καλα αυτά δεν γίνονται'. Το the man from earth παίζει με τα στοιχεία που δέν μπορούμε να γνωρίζουμε (πολύ μακρινή ιστορία) κ κατα την γνώμη μου έχει αρκετά ψάξει τα ιστορικά στοιχεία ώστε να μήν μας θεωρεί εντελώς βλαμμένους όπως έχουν κάνει τόσσες κ τόσσες ταινίες/σειρές επιστημονικής φαντασίας με θέμα το ταξίδι στον χρόνο. Έχεις ξανά δίκιο ότι εκεί που χάνει πολυ είναι στην αναφορά του για τον χριστό όπου άν κ με βρήκε σύμφωνο στην παραλληλία με τον βουδισμό (οι περισσότερες θρησκείες εξάλου έχουν τρομερά κοινά στοιχεία αφου στο τελος έχουν κ τον ίδιο ρόλο - να εξηγήσουν τα αρχέγονα ερωτήματα της γέννησης αλλά κ να θέσουν τους νόμους για μια αρμονική κοινωνία -βλ.10 εντολές). Κάποια άτσαλα στοιχεία στην εξιστόριση κάνουν μπάμ (ότι κ καλά είχε εκπαιδευτεί για να χαμηλώνει τους χτύπους της καρδιάς του για να φανεί νεκρός κτλ...σιγά μην είχε πάει κ ως γιογκι γουντού στην κορομηλά) αλλά τα έχω τελείως ξεχάσει μπροστα στην υπόλοιπη ταινία που μου άφησε πολύ ευχάριστη αίσθηση. Γενικά μπροστά στις άπειρες μπούρδες που έχω δεί τον τελευτάιο καιρό ξεχωρίζω μια ταινία με μηδενικό budget που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς, ακόμα κ να διαφωνήσεις με αυτά που λεει όπως ακρβώς κ η ομάδα καθηγητών στο σενάριό της.
littlelouievegos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δεν με ενοχλει το στοιχειο της υπερβολης αυτω καθεαυτω αυτο προσπαθω να σου πω. Eξαρταται ομως το τι προσπαθει να περασει η πλοκη του εργου και εκει εγκειται η ενσταση μου. Στο οτι δεν μπορεις να προσπαθεις να περασεις σοβαρα μυνηματα με τετοιο τροπο. Ναι ειναι ταινια επιστημονικης φαντασιας απλα εξαρταται απο το τι προσπαθω να δω καθε φορα. Δλδ για να εξηγουμαι.. Οταν βλεπω Αλιεν,Ματριξ,Σταρ Τρεκ και αλλου τετοιου ειδους ταινιες ξερω εξ αρχης τι προκειται να δω και δεν με ενοχλουν τα στοιχεια της υπερβολης σε αυτα. Αν ειναι δυνατον να καθεσαι να ψαχνεις σε τετοιες ταινιες τον λογικο συνειρμο της πλοκης. Απλα διασκεδαζεις. Απο την αλλη ομως υπαρχουν ταινιες "επιστημονικης φαντασιας" που προσπαθουν να παρουσιασουν καποια δεδομενα σε σοβαρη ιστορικη βαση ή γενικοτερα πλοκη. Οταν λοιπον προσπαθεις κατα καποιο τροπο να παραλληλισεις και να συνδεσεις ιστορικα στοιχεια βασισμενα στην αληθεια σε μια ταινια επιστημονικης φαντασιας με τετοιο τροπο θεωρω οτι εχεις αποτυχει οικτρα στο θεμα της πλοκης. Γιατι δεν ειναι ουτε το ενα ειδος ουτε το αλλο. Ειναι αυτο ακριβως που δειχνει. Μια ταινια low budget που ειχε μια εξυπνη ιδεα, την οποια ομως δεν υλοποιησε τελικα σωστα, μαλλον την κατακρεουργησε κατα την προσωπικη μου αποψη. Εαν δεν υπερεβαλλε σε τοσα σημεια και προσπαθουσε να μας το παρουσιασει με ενα πιο ρεαλιστικο τροπο ή γινοταν σειρα με την πλοκη που ειπα τοτε σιγουρα θα ηταν πιο ενδιαφερουσα. Αρκετα πιο πολυ θα ελεγα. Τωρα απλα βρηκαν κατι και το ξεχειλωσαν μεχρι εκει που δεν παει. Θεωρητικα γινεται αυτο που παρουσιαζει απλα ειναι γελοιο αν με ρωτας οπως το κανανε. Δλδ δεν ξερω αν με καταλαβαινεις. Η μπαινω στο τριπ να δω ενα παραμυθι και ξερω τι θα δω εξ αρχης ή βαλε με να δω μια ταινια βασισμενη σε επιστημονικη φαντασια με αληθινα/αληθοφανη στοιχεια, αλλα τελεια γυρισμενη και κυριως ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ. Οι ταινιες αυτες ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι θελουν ιδιαιτερη προσοχη, μπορουν καλλιστα να καταληξουν σε ναυαγιο και ελαχιστες ξεχωριζουν. (βλεπε τελευταια V for Vendetta)..Κατι το οποιο εγινε κατα την προσωπικη μου αποψη και με αυτη την ταινια.
Barret Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Είναι απο μόνο του δύσκολο να διηγηθείς την ιστορία ενός 14000χρονου ανθρώπου κ οι μερικές υπερβολές την έκαναν πιο ενδιαφέρουσα ίσως. Εμένα με εντυπωσίασε η ευρηματκή σκέψη του συγγραφέα κ δέν προσέβαλε καθόλου την νοημοσύνη μου. Αντίθετα σε ταινίες όπως το matrix έχω απογοητευτεί τρομερά με τον τρόπο που οι σεναριογράφοι παίζουν μαζί σου για να δείς την συνέχεια ή κ αφήνοντας ανοιχτή την ερμηνεία σε πράγματα που οι ίδιοι δέν έχουν την έμπνευση να εξηγήσουν. Anyway, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πέρα απο τα σημεία στα οποία συμφωνήσαμε απο κεί κ πέρα είναι θέμα άποψης. Σεβαστές όλες οι γνώμες. Αλίμονο αν είχαμε όλοι το ίδιο γουστο στις ταινίες. Επρεπε πάντως να φτιάξω ξεχωριστό thread τελικά γιατί σηκώνει αρκετή συζήτηση. Ας προσθέσει όποιος θέλει την άποψή του...
ant1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Παιδια για την καλυτερη δεν ξέρω γιατι ήμουνα φαντάρος και δεν έιδα πολλές ταινίες το 2007. Αλλά εχθές είδα την χειρότερη ταινία της ζωής μου και μιλάω για το OUT NOW η ελληνιστιν η Δολοφονια του τζεσε τζειμς. Πραγματικα εκείνη την στιγμη ήθελα να είχα ένα όπλο να τινάξω τα μυαλά μου. Θα μου πεις γιατί εκατσα μέχρι το τέλος και άντεξα 160' από αυτό το πράγμα που θα το χαραχτήριζα και χειρότερο απο σκοπιά ( γερμανικό 2- 4) ...ηλπιζα οτι κάποια στιγμη θα ανταμοιβόμουνα για αυτά τα 9 ευρώ που έδωσα στα village!!!!
littlelouievegos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Είναι απο μόνο του δύσκολο να διηγηθείς την ιστορία ενός 14000χρονου ανθρώπου κ οι μερικές υπερβολές την έκαναν πιο ενδιαφέρουσα ίσως. Εμένα με εντυπωσίασε η ευρηματκή σκέψη του συγγραφέα κ δέν προσέβαλε καθόλου την νοημοσύνη μου. Αντίθετα σε ταινίες όπως το matrix έχω απογοητευτεί τρομερά με τον τρόπο που οι σεναριογράφοι παίζουν μαζί σου για να δείς την συνέχεια ή κ αφήνοντας ανοιχτή την ερμηνεία σε πράγματα που οι ίδιοι δέν έχουν την έμπνευση να εξηγήσουν.Anyway, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πέρα απο τα σημεία στα οποία συμφωνήσαμε απο κεί κ πέρα είναι θέμα άποψης. Σεβαστές όλες οι γνώμες. Αλίμονο αν είχαμε όλοι το ίδιο γουστο στις ταινίες. Επρεπε πάντως να φτιάξω ξεχωριστό thread τελικά γιατί σηκώνει αρκετή συζήτηση. Ας προσθέσει όποιος θέλει την άποψή του... Η κεντρικη ιδεα ειναι πολυ εξυπνη και αυτο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις. Δυστυχως ομως απο το να παρεις μια καλη ιδεα και να την μετουσιωσεις σε αριστουργημα ειναι μεγαλη διαδρομη, στην οποια κατα την προσωπικη μου αποψη πολλοι την πατανε. Και για εμενα ουτε αυτη η ταινια ξεφυγε και ειπα γιατι και την αποψη μου πως μπορουσε να γινει πολυ πιο καλη. Κριμα γιατι ηταν εξυπνη ιδεα και οπως ειπα και χαραμιστηκε. Σιγουρα ολες οι γνωμες ειναι σεβαστες αυτο ελειπε αλλωστε, διαλογο κανουμε. Και συμφωνω αλοιμονο αν γενικοτερα ειχαμε ολοι τα ιδια γουστα.
GeorgeVls Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 To fountain ήταν πραγματικά πολύ όμορφο (πολύ όμως) και ευφιές και ερμηνειές άψογες, αλλά "κάτι" δεν μου κατσε. Ίσως σήκωνε καλύτερο δέσιμο, δεν ξέρω. Ακόμα απορώ... Θα συμφωνησω μαζι σου, αλλα ισως αν ειχε καλυτερο δεσιμο να εχανε κατι απο την μαγεια του. Δεν ξερω γιατι ακριβως μου αρεσε τοσο πολυ αυτη η ταινια, ισως με μαγεψε με τα τοσα αναμεικτα συναισθηματα που μου δημιουργησε. Το ιδιο ακριβως ενιωσα βλεποντας και το Sunshine, που σαν ταινια δεν ηταν και τοσο καλη, αλλα καταφερε να με βυθισει στον σκοτεινο κοσμο της. Εξαιρεση αποτελει βεβαια το The Prestige, που και με καθηλωσε αλλα ηταν και εξαιρετικη και ως προς το δεσιμο και την δομη της.
antreas18 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 pans labyrinth και prestige ηταν πολυ μπροστα απο αλλες...
marantonis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2008 Πολυ ωραια ταινια. κορυφαίοι διάλογοι Δεν υπηρχαν και πολλοι!
ten-ten Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Εγώ θα δίαλεγα το Mr Brooks....Δεν ξέρω ακριβώς γιατί αλλά τρομερή η χημεία των πρωταγωνιστών...
NoNuclearPower Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 εφέτος είδα ελάχιστες ταινίες της νέας σοδειάς, το "Prestige" ήταν το κορυφαιότερο όλων (έπεται το αντίπαλο δέος -βλ:"Illusionist")
republican Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Das Leben Der Anderen. Κι εγώ αυτό θα έλεγα, άλλα είχα την εντύπωση ότι βγήκε το 2006. Το Prestige κι εμένα μου άρεσε πολύ, αλλά όχι η κορυφαία για μένα. Δεν έχω δει ακόμη τους Μήνες του Mungiu ωστόσο..
KaizerSoze Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Bασικα ποσα χρονια ρε μαγκες εχουμε να πουμε "Η περασμενη ηταν μια καλη κινηματογραφικη χρονια?" Για μενα απο το Syriana και τον Επιμονο Κηπουρο και το Good night and Good Luck(και παλι επειδη ειμαι λατρης του πολιτικου σινεμα, σιγουρα αλλοι δεν θα τους αρεσε ουτε εκεινη)
Absinthe Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Πλεον οπως εχουν γινει τα πραγματα, με τα συνεχη σικουελ και την αναβιωση ολων των κομιξ σε ταινιες, ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ποιοτικα καλη μια χρονια. Γενικα, θεωρω οτι η ποσοτητα με την ποιοτητα δεν συμβαδιζει στο σινεμα. Republican στο τελος του 2006 βγηκε, απλως επειδη παιχτηκε Ελλαδα το 2007, γι' αυτο την επελεξα. Οι μηνες εμενα με απογοητευσαν. Ωραιες ερμηνειες και αναβιωση της τοτε ατμοσφαιρας, αλλα μεχρι εκει.
stranger_77x Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Bασικα ποσα χρονια ρε μαγκες εχουμε να πουμε "Η περασμενη ηταν μια καλη κινηματογραφικη χρονια?" Για μενα απο το Syriana και τον Επιμονο Κηπουρο και το Good night and Good Luck(και παλι επειδη ειμαι λατρης του πολιτικου σινεμα, σιγουρα αλλοι δεν θα τους αρεσε ουτε εκεινη) Προσωπικα εγω εχω να το πω αυτο απο τιν εποχή Crouching Tiger kai American Beauty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.