Προς το περιεχόμενο

about thermal paste

kosmasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση ? Σχετικά με το πόσο θερμοαγωγική πάστα βαζουμε στον επεξεργαστή. Εγω έβαλα την Coolaboratory Thermal Paste Liquid Pro , εριξα περίπου 5 μπιλακια και τα άπλωσα σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή αφήνοντας πολύ λίγο περιθόριο για μην πέσει απο τις άκρες. Αν και η συγκεκριμένη είναι υγρό μεταλλο και δεν αποσπάται εύκολα. Εκανα σωστά ή έπρεπε να βάλω λιγότερο ? Πάντως οι θερμοκρασίες είναι άριστες. 14-16 βαθμούς σε idle κατάσταση σε συνδυασμό με Ultra extreme 120 :-D

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστα....πρεπει η θερμοαγωγική πάστα ισα που να δημιουργει ενα λεπτο στρωμα πανω απο τον επεξεργαστη...Πολλοι νομιζουν οτι αμα τη βαλουν με τη σεσουλα θα εχει και καλυτερη αποδοση...Μπορει να καψεις τη CPU ετσι...Παντως εσυ εισαι ενταξει...Αν και λιγο λιγοτερο θα ηταν καλυτερο(3~4)

Δημοσ.

Ίσως είναι πολύ αλλά αφού είσαι εντάξει από θερμοκρασίες δεν υπάρχει πρόβλημα

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη όσο και να βάλεις στην ουσία δεν είναι πάστα. Υγρό μέταλλο είναι και δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια χοντρή υφή όπως στις πάστες. Το μόνο που φοβήθηκα ήταν μην μου φύγει τίποτα και πέσει μεσα στο board και μετα την κλαίω την μητρική

Δημοσ.
Η συγκεκριμένη όσο και να βάλεις στην ουσία δεν είναι πάστα. Υγρό μέταλλο είναι και δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια χοντρή υφή όπως στις πάστες. Το μόνο που φοβήθηκα ήταν μην μου φύγει τίποτα και πέσει μεσα στο board και μετα την κλαίω την μητρική

Αυτό είναι το θέμα με τις silver based πάστες οτι είναι αγώγιμες. Το δεύτερο είναι πως αν βάλεις πολύ μπορεί να μείνει καμιά φυσαλίδα αέρα που θα μειώσει τη θερμική αγωγιμότητα. Γι' αυτό σου είπα πως καλά είσαι.

Ripperilion αναλόγως τις πάστες. Oi ceramic δεν είναι οι metal (silver or gallium) είναι

Δημοσ.

Στην Thermalight 120 xtreme οι οδηγίες λένε να εφαρμόσεις πάστα και πάνω στον επεξεργαστή και πάνω στη βάση της ψύχτρας... Είναι λογικό αυτό και χρειάζεται ή μόνο πάνω στο cpu πάστα είναι αρκετή?

Δημοσ.
Στην Thermalight 120 xtreme οι οδηγίες λένε να εφαρμόσεις πάστα και πάνω στον επεξεργαστή και πάνω στη βάση της ψύχτρας... Είναι λογικό αυτό και χρειάζεται ή μόνο πάνω στο cpu πάστα είναι αρκετή?

Ετσι και αλλιώς και στα 2 να βάλεις πάστα θα ενωθούν μετά. Απλά μόνο στον επεξεργαστή και είσαι οκ

Δημοσ.

εγώ έχω την μέθοδο με το δάχτυλο το απλώνεις όπως θες ίσα ίσα να καλύψει την cpu τόσο λίγο που απλά να αλλάξει χρώμα το IHS και καθάρισες ;) έτσι κάνω εγώ στα δικά μου + το lapping που τρώνε όλοι οι επεξεργαστές μου :-)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα είχες πότε καποιο προβλημα με την ποσοτητα? Ρωταω γιατι και εγω την ιδια "παστα" πηρα πριν κανα χρονο, και την απλωσα ολη γιατι με το ενα μπιλακι δεν απλωνοταν, και συνεχως γλιστραγε κατα μηκος ολης τις επιφανειας, και εχω και εγω τον ιδιο φοβο. Μην τυχον απλωσα πολυ και εχει σταξει σε καμια μητρικη ή καρτα γραφικων και εχει προβλημα.

ΠΑρεπιπτωντος τι επεξεργαστες εχουν 14-16 βαθμους? Βλεπω ειναι και 2008 το θεμα οποτε σιγουρα οχι οι core-i7 Που σε αδρανεια εχουν 40-45.

Δημοσ.

Τελικα είχες πότε καποιο προβλημα με την ποσοτητα? Ρωταω γιατι και εγω την ιδια "παστα" πηρα πριν κανα χρονο, και την απλωσα ολη γιατι με το ενα μπιλακι δεν απλωνοταν, και συνεχως γλιστραγε κατα μηκος ολης τις επιφανειας, και εχω και εγω τον ιδιο φοβο. Μην τυχον απλωσα πολυ και εχει σταξει σε καμια μητρικη ή καρτα γραφικων και εχει προβλημα.

ΠΑρεπιπτωντος τι επεξεργαστες εχουν 14-16 βαθμους? Βλεπω ειναι και 2008 το θεμα οποτε σιγουρα οχι οι core-i7 Που σε αδρανεια εχουν 40-45.

Δημοσ.

Ειχα πρόβλημα όταν εβγαλα την ψύκτρα για να την αλλάξω καθώς το συγκεκριμένο υλικό πετάχτηκε στην Mobo. Δεν κάνει ζημιά απλά θέλει καθάρισμα μετά :)

Δημοσ.

Ειχα πρόβλημα όταν εβγαλα την ψύκτρα για να την αλλάξω καθώς το συγκεκριμένο υλικό πετάχτηκε στην Mobo. Δεν κάνει ζημιά απλά θέλει καθάρισμα μετά :)

Δημοσ.

Οταν αλλαξες ψυκτρα, ξαναλειψες νεα ποσοτητα η αρκεστηκες με την προηγουμενη?

Αυτη η τεχνολογια σε τι διαφερει με τις θερμαντικες παστες? Οι θερμαντικες ξεραινονται απο τι εχω καταλαβει με τον καιρο. Το υγρο μεταλλο διατηρειται αναλοιωτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...