JUST-GAMER Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 0. αυθαίρετα συμπεράσματα και γενικεύσεις χωρίς να έχεις ιδέα για τα άτομα στα οποία έμμεσα απευθύνεσαι (πχ Grimpr) 1. τα Vista δεν έχουν τα χάλια που λένε αρκετοί, απλά θέλουν καλό σύστημα... 2. δεν συγκρίνουμε με τα windows 7, όλοι ξέρουμε πως ακόμα και από τις beta αξίζουν... 3. και τα windows 2000 και τα win98 είναι ακόμα πιο γρήγορα...yay 4. και εγώ αυτά έλεγα, γύρισα σε Vista Ultimate x64 (λόγω 4gb ram κυρίως) και διαφορές στις επιδόσεις ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ απλά ΔΕΝ βλέπω... 0. Όπα χαλάρωσε λιγάκι. Σε τι άτομα απευθύνομαι ρε φίλε? Σε άτομα που δουλεύουν στην NASA και στο M.I.T. 1. Τα windows 7 όμως παρόλο που είναι ποιο νέο λειτουργικό πως και δεν θέλουν το τρομερό μηχάνημα που θέλουν τα vista για να δουλέψουν σωστά. 2. Ναι εε τότε γιατί δεν είχε συμβεί το ίδιο και με τις beta των vista σε σχέση με τα xp? 3. Εδώ συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα και αυτό γιατί τα 98se ήτανε λειτουργικό για home users ενώ τα 2000 ήτανε λειτουργικό κύριος για δίκτυο και για professional users. 4. Κι όμως εδώ πάλι θα σε εναποθέσω σε παλιότερα συγκριτικά που είχανε γίνει μεταξύ vista vs xp και εντελώς τυχαία πάντα μα πάντα πέρναγαν τα xp sp3 μπροστά παρόλο που ήτανε λειτουργικό σχεδόν 10ετιας. πόσο πολύ καλύτερα δλδ? γιατί οι διαφορές δεν φαίνονται με το μάτι αν έχεις καλό pc... δεν είναι σταθερά τα Vista σαν λειτουργικό? ok μάλιστα... εγώ μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα με backwards compability... Σαν αρχή θα σε παρακαλούσα να μην με ειρωνεύεσαι γιατί εγώ δεν σε ειρωνεύτηκα ποτέ μου κάτι τέτοιο σε εσένα και θα επιθυμούσα να μην το κάνεις κι εσύ για έμενα. Όταν λέω backward combability δεν εννοώ προγράμματα που έχουν βγει τα τελευταία 2 χρόνια έτσι αλλά προγράμματα που έχουν βγει τουλάχιστον 5ετια και βάλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 0. Όπα χαλάρωσε λιγάκι. Σε τι άτομα απευθύνομαι ρε φίλε? Σε άτομα που δουλεύουν στην NASA και στο M.I.T. 1. Τα windows 7 όμως παρόλο που είναι ποιο νέο λειτουργικό πως και δεν θέλουν το τρομερό μηχάνημα που θέλουν τα vista για να δουλέψουν σωστά. 2. Ναι εε τότε γιατί δεν είχε συμβεί το ίδιο και με τις beta των vista σε σχέση με τα xp? 3. Εδώ συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα και αυτό γιατί τα 98se ήτανε λειτουργικό για home users ενώ τα 2000 ήτανε λειτουργικό κύριος για δίκτυο και για professional users. 4. Κι όμως εδώ πάλι θα σε εναποθέσω σε παλιότερα συγκριτικά που είχανε γίνει μεταξύ vista vs xp και εντελώς τυχαία πάντα μα πάντα πέρναγαν τα xp sp3 μπροστά παρόλο που ήτανε λειτουργικό σχεδόν 10ετιας. Όταν λέω backward combability δεν εννοώ προγράμματα που έχουν βγει τα τελευταία 2 χρόνια έτσι αλλά προγράμματα που έχουν βγει τουλάχιστον 5ετια και βάλε. 0. δλδ πρέπει να δουλεύουν μόνο εκεί για να μην τους απαξιώνεις έτσι? 1. βλέπεις να αρνούμαι κάτι για τα windows 7? όχι,άρα μην το πας προς τα εκεί... 2. τα Vista όπως και τα XP μετά από 2 SPs έχουν γίνει αρκετά καλά (όχι σαν τα 7 βέβαια) 3. Συγκρίνω τα XP με πιο παλιά λειτουργικά, όσο πιο παλιό τόσο πιο ελαφρύ και γρήγορο... 4. συμφωνώ ότι στα συγκριτικά τα XP SP3 είναι πιο γρήγορα, ΑΛΛΑ οι διαφορές αυτές ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ... λες και τα Windows 7 θα είναι διαφορετικά, VMware/Virtual PC etc etc ftw για backwards compability... Σαν αρχή θα σε παρακαλούσα να μην με ειρωνεύεσαι γιατί εγώ δεν σε ειρωνεύτηκα ποτέ μου κάτι τέτοιο σε εσένα και θα επιθυμούσα να μην το κάνεις κι εσύ για έμενα. όταν είσαι τόσο απόλυτoς με τέτοιες ανακρίβειες δεν κρατιέμαι sorry... http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=3557&p=17 δες εδώ διαφορές σε Games και πες μου αν πράγματι τρέχουν "πολύ καλύτερα" στα XP δες και τα υπόλοιπα που συγκρίνει, όχι μόνο games και ύστερα πες μου αν υπάρχει περίπτωση να αντιλαμβάνεται κάποιος άνθρωπος τέτοιες διαφορές με το "μάτι"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkoum Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 παντα τα προηγουμενα λειτουργικα σε συχρονο hardware ειναι λιγο ποιο γρηγορα αν δεις στην ιστορια τα windows 98 ηταν ποιο γρηγορα για home χρηση σε σχεση με τα windows 2000 στα windows xp ενσωματωσαν στον πυρηνα nt τεχνολογιες για τους home χρηστες στα windows vista αλλαξανε πυρηνα τα windows 7 βασιζονται στον πυρηνα των windows vista απο κει και περα λογικο ειναι αν πχ βαλουμε σε ενα τωρινο pc windows 2000 που τον ιδιο πυρηνα με τα xp εχει να τρεχει γρηγοροτερα οσο για τις παλιες εφαρμογες υπευθυνες για να λειτουργουν σε ενα συγχρονο λειτουργικο ειναι οι εταιριες αναπτηξης των εφαρμογων αυτων επισης το windows xp mode που εχει βαλει η microsoft στα 7 το εκανε για οποιον θελει να τρεχει παλιες εφαρμογεσ προσωπικα αυτο γινεται και στα vista μεσω virtual pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mvaggel Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 οσο για τις παλιες εφαρμογες υπευθυνες για να λειτουργουν σε ενα συγχρονο λειτουργικο ειναι οι εταιριες αναπτηξης των εφαρμογων αυτων Έχει και το λειτουργικό τις ευθύνες του... αν θέλει να λέει ότι έχει backwards compatibility. Αλλιώς οφείλει να πει ότι δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι προηγούμενες εκδόσεις μου, πρέπει να ξαναγραφτούν όλες οι εφαρμογές που έχουν γραφτεί. Και τότε εσύ να αποφασίσεις αν θες να τους τα ξανακουμπήσεις για να αγοράσεις το νέο τους προϊόν ή θα μείνεις με το παλιό και όλες τις 3rd party εφαρμογές με τις οποίες έκανες τόσο καιρό τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε εγώ δεν μίλησα ποτέ μόνο για τα services αλλά και για αλλά μείον που έχουν τα (S)vista όπως προβληματική backward combability, σταθερότητα σαν λειτουργικό, το ότι τα περισσότερα παιχνίδια και όχι μόνο τρέχουν πολύ καλύτερά σε xp sp3 παρά σε vista sp1(Που έχουν και το directx 10) και πολλά άλλα που όποιος γνωρίζει από υπολογιστές του είναι είδη γνωστά. Ειναι κατι παραπανω απο φανερο οτι δεν εχεις χρησιμοποιησει vista και αυτα που λες ειναι γενικοτητες και τυχαια σχολια που εχεις ακουσει απο δω και απο κει. Τι παει να πει "και αλλα πολλα που οποιος γνωριζει απο υπολογιστες του ειναι ηδη γνωστα"???? Οσο για τα Benchmarks των περιοδικων δεν υπαρχει κατι πιο ανουσιο και αχρηστο. Επετρεψε μου που χρησιμοποιω τα vista τουλαχιστον 1.5 χρονο και πριν το SP1 χωρις κανενα tweak με services και χωρις υποψια format να ξερω καλυτερα αν εχει backward compatibility, αν ειναι ασφαλες και σταθερο ή πιο αργο απο τα XP. Αληθεια τι εμπειρια εχεις απο τα vista. Τα εχεις λειτουργησει καθολου σε δικο σου PC? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Τα έχω δουλέψει σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές για 2 μήνες στον έναν και 5 στον άλλον. Ο ένας εκ των δυο υπολογιστών δεν θα έλεγα ότι ήτανε ότι ποιο σύγχρονο - νέο σε υπολογιστή. Οι εντυπώσεις μου μόνο καλές δεν μπορώ να πω ότι ήτανε γιατί πέρα από μούρη - εμφάνιση δεν είχανε και τίποτα ιδιαίτερο. Άξιο λόγου είναι ότι τα vista χωρίς το sp1 χρησιμοποιούσαν ένα νέο τρόπο μεταφοράς και αντιγραφής δεδομένων που ήτανε τόσο καλό που όταν βγήκε το sp1 το άλλαξαν στον τρόπο που είχανε τα windows xp αυτό δεν σας λέει τίποτα για το τρομερό και φοβερό λειτουργικό που ακούει στο όνομα vista. Και για να τελειώνουμε στο τι άποψη έχει ο καθένας για τα vista είναι καθαρά αντικειμενικό και όχι υποκειμενικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 JUST-GAMER σταμάτα πανάθεμά σε, κάθε φορά που γράφεις εκτίθεσαι και περισσότερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ok ok ότι πεις. Δεν θα κάτσω να αντιπαρατεθώ μαζί σου άλλωστε και δεν έχω ορεξη και δεν θέλω. Ας νομίζεις ότι θελεις όπως προείπα η κάθε άποψη είναι καθαρά αντικειμενική και ούτε εγώ πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη αλλά ούτε εσύ εμένα καθότι ο κάθε ένας έχει την άποψη του με βάση τις εμπειρίες του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ok ok ότι πεις.Δεν θα κάτσω να αντιπαρατεθώ μαζί σου άλλωστε και δεν έχω ορεξη και δεν θέλω. Ας νομίζεις ότι θελεις όπως προείπα η κάθε άποψη είναι καθαρά αντικειμενική και ούτε εγώ πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη αλλά ούτε εσύ εμένα καθότι ο κάθε ένας έχει την άποψη του με βάση τις εμπειρίες του. Noμιζω πως μπερδεύεις για δεύτερη φορά σε λίγα λεπτά την έννοια "αντικειμενικός" και "υποκειμενικός". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 επειδη εχει περασει και λιγος καιρος απο τοτε που εβαλα τα SP1, μιλαμε για καποια αλλαγη στον κωδικα οσων αφορα το transfer files ή οπτικη διαφορα στο Interface? Πραγματικα δε μπορω να θυμηθω κατι οσων αφορα αυτου που εμφανιζεται στην οθονη καθως εχει περασει καιρος Υ.Γ. just-gamer οι αποψεις ειναι καθαρα υποκειμενικες και οχι αντικειμενικες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ok ok ότι πεις.Δεν θα κάτσω να αντιπαρατεθώ μαζί σου άλλωστε και δεν έχω ορεξη και δεν θέλω. Ας νομίζεις ότι θελεις όπως προείπα η κάθε άποψη είναι καθαρά αντικειμενική και ούτε εγώ πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη αλλά ούτε εσύ εμένα καθότι ο κάθε ένας έχει την άποψη του με βάση τις εμπειρίες του. http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=3557&p=17 δεν σε βλέπω να σχολιάζεις αυτά τα benchmarks...τις τεράστιες διαφορές που έχουν στην ταχύτητα κτλπ κτλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JUST-GAMER Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δεν το σχολιάζω γιατί απλά το βρίσκω περιττό να το σχολιάσω καθότι όπως κι εσύ είπες είναι πολύ μικρές οι διαφορές αλλά ούτε εσένα βλέπω να σχολιάζεις τα benchmark που είχα πει εγώ σε προηγούμενο post μου. επειδη εχει περασει και λιγος καιρος απο τοτε που εβαλα τα SP1, μιλαμε για καποια αλλαγη στον κωδικα οσων αφορα το transfer files ή οπτικη διαφορα στο Interface? Πραγματικα δε μπορω να θυμηθω κατι οσων αφορα αυτου που εμφανιζεται στην οθονη καθως εχει περασει καιρος Υ.Γ. just-gamer οι αποψεις ειναι καθαρα υποκειμενικες και οχι αντικειμενικες Οκ συμφωνώ μαζί σου καθότι αυτό ήθελα να πω αλλά μπερδεύτηκα. Επειδή έκανα ένα λάθος σκοτώστε με καθότι εσείς είστε αλάνθαστοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δεν το σχολιάζω γιατί απλά το βρίσκω περιττό να το σχολιάσω καθότι όπως κι εσύ είπες είναι πολύ μικρές οι διαφορές αλλά ούτε εσένα βλέπω να σχολιάζεις τα benchmark που είχα πει εγώ σε προηγούμενο post μου. δεν σχολιάζεις γιατί οι πολύ μεγάλες διαφορές που έλεγες απλά δεν υπάρχουν...άρα αυτά που έγραφες πιο πάνω δεν ισχύουν... τι να σχολιάσω? benchmarks που έγιναν το 2007? που συγκρίνουν windows που δεν είναι καν 64bit? άσε που από ότι βλέπω το Test system στο tomshardware είχε 2gb ram, καλά τα πήγαν... πιο πρόσφατο και έγκυρο από αυτό του anandtech που έδωσα δεν νομίζω ότι θα βρεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 ναι ειναι πραγματικα συγκλονιστικη η διαφορα του 1frame στο call of duty. Και στο Unreal tournament το παιχνιδι πραγματικα ειναι αδυνατο να παιχτει με 173fps. Και μιλαμε για το "θεοβαρο" λειτουργικο vista σε σχεση με τα παναλαφρα XP Εγω και απο αυτα τα benchmarks που δινεις εσυ το συμπερασμα μου ειναι οτι τα vista ειναι καλυτερα καθως ειναι "απειρως" πιο βαρια απο τα XP και οι επιδοσεις παραπλησιες. Δλδ τι περιμενατε να δινουν το διπλασιο framerate για να αναγνωριστει ως καλυτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karnov Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Τα WinXP SP3 με tweaks σκίζουν.. Που να βάλει κάποιος και eBoostr. Εκεί το μηχάνημα απογειώνεται. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:03 ---------- ναι ειναι πραγματικα συγκλονιστικη η διαφορα του 1frame στο call of duty.Και στο Unreal tournament το παιχνιδι πραγματικα ειναι αδυνατο να παιχτει με 173fps. Και μιλαμε για το "θεοβαρο" λειτουργικο vista σε σχεση με τα παναλαφρα XP Εγω και απο αυτα τα benchmarks που δινεις εσυ το συμπερασμα μου ειναι οτι τα vista ειναι καλυτερα καθως ειναι "απειρως" πιο βαρια απο τα XP και οι επιδοσεις παραπλησιες. Δλδ τι περιμενατε να δινουν το διπλασιο framerate για να αναγνωριστει ως καλυτερο? Εγω τα Vista τα βλέπω να πηγαίνουν αργά στα δικά μου benchmarks. Εφόσον τα Vista δεν προσφέρουν κάτι θεαματικό παραπάνω, ισχύει η Παγκόσμια Αρχή του "Ιf ain't broken, don't fix it" Όταν κάποιος δουλεύει και παλαιά προγραμματάκια στο PC δεν γουστάρει να φύγει απο την σιγουρια και να πέσει σε χωράφια ασυμβατότητας, ψαξίματος patch, οδηγών, και ψυχολογικών προβλημάτων. Δεν έχω χρόνο για "παιχνίδια" και "σεταρίσματα" και Μicrosoft μάρκετιν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.