kiriga81 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Διαβάζω αυτό το θέμα και ανατριχιάζω.... Από κάρτες ήχου της -ΘΕ'Ι'ΚΗΣ Creative- τις πέρασα σχεδόν όλες (Sound Blaster, Sound Blaster Pro, Sound Blaster 16, Sound Blaster AWE 32, Sound Blaster PCI128, Sound Blaster Live! Value) και αυτό όχι γιατί είμαι λεφτάς, αλλά προνομιούχος φίλος μερικών παιδιών που τα έχουν και έκαναν συχνά αναβαθμίσεις, γιατί άκουγαν κάποιους άλλους που τους παραμύθιαζαν. Ότι περίσσευε, κατέληγε σε μένα. Το άλλο το θυμάστε; Ένα αρχείο με το όνομα sndcfg.exe ή soundcfg.exe ή sndsetup.exe που είχαν τα περισσότερα παιχνίδια του DOS και που έπρεπε να ξέρεις τα νούμερα π.χ. Port : 220 IRQ :7 DMA : 1... Τώρα για διαφορές μεταξύ SB και SB Pro, είναι κυρίως ότι η πρώτη ήταν μονοφωνική και είχε το volume πάνω στην κάρτα, ενώ η δεύτερη ήταν στερεοφωνική. Όσο για τις Voodoo... ήμουν περήφανος κάτοχος Voodoo 1, Voodoo Banshee και Voodoo 3 3000. Υπέροχες αναμνήσεις και θαυμασμός από τα εξαιρετικά για την εποχή γραφικά.
Sadman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Λοιπον απο οσα θυμαμε εχω: Μια Soundblaster 16 Εναν Pentium(Ουτε καν Π1 σκετο Pentium γραφει ) Μια μιτρηκη απο οτι ειδα QDI πρεπει να ειναι(αν δεν κανω λαθος) Ολα αυτα συνοδευονταν απο εναν σκληρο 2GB(ακομα τον εχω με τα 98se γνησια )και μια καρτα γραφηκων που επεζε μεχρι και Mythology στην εποχη της .Και φυσηκα 128mb ram(ακομα τις εχω 4χ32) Και λιγο πιο νεα αλλα παλι αρχαια μια 9600se που την ειχα παρει πριν 4-5 χρονια. Θα σας βαλω και φωτογραφιες οταν τα ξεθαψω
Ailuros Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Για όσους θυμούνται η 3dfx είχε πατέντα το SLI;) την οποία αγόρασε η Nvidia μετά μαζί και με όλη τη 3dfx Συγχώρεσέ μου την μικρή τριχοτόμηση αλλά: 3dfx = Scan Line Interleaving = SLI NVIDIA = Scalable Link interface = SLi ΄Οσων αφορά τον διαμερισμό του φόρτου εργασίας το scan line interleaving χώριζε το κάθε καρέ σε odd & even lines και επιμέριζε τον φόρτο εργασίας ανάλογα σε κάθε chip. Η NVIDIA από τότε που εμφανίστηκε το "SLi" χρησιμοποιεί κυρίως AFR (alternate frame rendering) που υπεραπλουστευμένα μοιράζει ολόκληρα καρέ στα εκάστοτε chip και είναι μέθοδος που εμφανίστηκε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στις Radeon MAXX. Το σημερινό AFR που χρησιμοποιούν οι εταιρίες σήμερα είναι μια αρκετά πιο βελτιωμένη έκδοση αλγόρυθμου από την πανάρχαια MAXX.
Sadman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Ailuros μονο μια απορια εχω:Ολα αυτα πως τα θυμασε?
gizmo78 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Εγω παλι εκεινες τις εποχες ειχα την amiga και ξεσκιζομασταν στο sensible soccer με τα φιλαρακια.
Sadamiraq Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Εχω παλι μια ΑΤΙ Rage Fury 128 αλλα την εδωσα σε ενα φιλο που δεν ειχε pc μαζι με εναν πυργο με ΑMD 700αρι οποτε χαιρομαι που πηγε για καλο και οτι δουλευει παρα να καθεται να μουχλιαζει σε κανα κουτι.
mihalakis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Ωραίες εποχές τότε... Θυμάμαι είχα τη viper550 και ήταν προβληματική οπότε αναγκάστηκα να μετακομίσω στην voodoo3 2000 με 16μβ επίσης.Τη βουντου ακόμα τη χρησιμοποιώ σε έναν Ρ3 800... Πάρτε ένα screenshot από 3δmark 2000 με τη 550 και επεξεργαστλη κλοκαρισμένο στα 467 από 350
drillgr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 voodoo 3 2000 ειχα και γω, η οποια ακομα ζει και βασιλευει σε ενα pc p2 400mhz. Πιο πριν ειχα μια s3 trio 3d σε agp και περιμενα πως και πως να παρω την voodoo να παιξω με καλα γραφικα το nfs3!
planetman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Τι μου θύμισες τώρα; Εγώ είχα πάρει το voodoo banshee 16MB και είχα σκίσει το need for speed 2 special edition με glide. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ!
Skia11 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Τι μου θυμίσατε τώρα...φοιτητής στην Αγγλία, και θυμάμαι ακόμα την πρώτη 3dfx που πήρα (και απο τις πρώτες που κύκλοφόρησαν) Orchid 4mb. Θυμάμαι το Tomb Raider (1) που ήταν το πρώτο game που έβγαλε patch για να υποστηρίξει το 3d acceleration της Voοdoo. Επόμενο game ήταν ofc η μεγάλη μου αγάπη το Quake 1, Hexen. Έτσι για να θυμόμαστε οι παλιοί Edit: Τώρα θυμήθηκα το full name: Orchid Righteous
vagpap Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Από κάρτες γραφικών από τα χέρια μου πέρασαν τόσο η ET4000, όσο και τα καμάρια μου Riva128 (Viper 330) & Rage Fury Pro (Rage128Pro)! Από κάρτες ήχου, η πρώτη μου ήταν Opti931 (μάπα όμως), SB 16 και το "κτήνος" (full size ISA με 3 modules ram) Turtle Beach Tropez+ με hardware programmable wavetable!
telarin Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 2x Voodoo 2 12 Mb SLI (το πρώτο σε εμπορική μορφή, η Voodoo 1 sli δεν πωλουνταν στο εμποριο), μόνο και μόνο για το Quake σε ανάλυση 1024χ768, κόστος 125.000 δρχ (σχεδόν ένα μηνιάτικο τότε) με έκπτωση, έ ρε μούρλα που είχα με αυτά..
Ailuros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Ailuros μονο μια απορια εχω:Ολα αυτα πως τα θυμασε? Που είναι το δύσκολο στο να θυμηθείς τι ήταν το SLI και πως λειτουργούσε; Αν είχες ένα μηχανάκι παλιά και ήξερες ότι ο κινητήρας του δουλεύει κάτα τρόπο Α, ενώ το σημερινό σου δουλεύει κάτα τρόπο Ζ έχεις την εντύπωση ότι δεν θα το θυμόσουν; Αν μιλάγαμε για άλλες λεπτομέρειες (μιας και κανένα μνημονικό δεν είναι άπειρο) αν χρειαζόταν υπάρχει ένα τεράστιο αρχείο κάπου στα σκονισμένα μου CD που περιέχει δεδομένα για την 3dfx. Οn topic: και σε ποιόν δεν φέρνει νοσταλγικές σκέψεις ο όρος 3dfx. Προσωπικά μου θυμίζει την αυγή του τρισδιάστατου και πως τα παιχνίδια άρχισαν να έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. ΄Οπως με το video μπήκε στην ζωή μας ο κινηματογράφος της παντόφλας, έτσι με τα πρώτα gaming PCs βάλαμε τις μηχανές arcade στο γραφείο μας. Μόλις 4 άνθρωποι σε μια αποθήκη συνέλαβαν την όλη ιδέα της 3Dfx και κατάφεραν να χτίσουν έναν μύθο για μερικά χρόνια, αλλά και να μείνουν αργότερα στην ιστορία σαν την μεγαλύτερη αποτυχία και πιο αξιοθρήνητη διαχείριση εταιριών που ασχολήθηκαν με τα γραφικά. Τουλάχιστον ας το έκλειναν το ρυμαδιασμένο μαγαζάκι το 98' να έμεναν στην ιστορία με το κεφάλι ψηλά.
Sadman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 πο τι ειδα σημερα ο ανρθωπος. Λοιπον σημερα στο σχολειο καταλαθος ειχα ξεχασμενο το φλασακι μου και μεσα ειχα το gpuz.Θελοντας να δω τι καρτες γραφηκων εχουνε το εβαλα και το ειδα. Φορουσανε TNT2 Riva(τις πρωτες που ειχανε βγει )...εμεινα. Αλλα ειδα και το αλλο το τρελο(4123mhz core/4502mhz memory...)λογηκα ειναι λαθος ετσι??? Ailuros:Δεν μιλαω για το συγκεκριμενο αλλα γενηκη ητανε η απορια(βλεποντας διαφορα ποστ που εχεις κανει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.