parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Βασικα εγω στα pc ξεκινησα με μια καρτα 2διαστατη 4mb, και την θεωρουσα και καλη, γιατι οι αλλοι ειχαν 2mb :lol:Amiga rulez Μπορώ να σου πω ακριβώς το μοντέλο της πρώτης μου κάρτας γραφικών, το θυμάμαι ακόμα! Εν έτει 1992, Trident TVGA 8900CL με 1MB RAM, ένας από τους πρώτους Windows Accelerators. Έτσι τους έλεγαν τότε και σιγά τί έκαναν! Ένα offloading της GDI σχεδιάσης παραθύρων από τη CPU στην κάρτα. Άλλα ολοκληρωμένα τέτοιου τύπου που πρωτοέβαλαν τέτοιο πράγμα ήταν το Tseng Labs ET4000, της Weitek ένα P9000, Cirrus Logic και κάτι άλλα που δε θυμάμαι τώρα!
FISHERMAN Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Voodoo3 3000 τότε θυμάμαι μόλις είχε βγεί την είχα αγοράσει 75.000δρχ με omega drivers είχε παίξει και colin mc rae 2 αν θυμάμαι καλά..Τερμάτισα HLife πόσες φορές και ακόμα ζει!!! Πραγματικός έρωτας...συγκίνηση....
Razor333 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Ωραιο θεμα, εχω ενα σωρο παλιες καρτες, θα ανεβασω καποια στιγμη μερικες φωτο.
belmpas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Θυμάμαι συγκριτικό στο ραμ με 30-35 κάρτες γραφικών και στις 4 πρώτες θέσεις να φιγουράρουν Vooodoo3 3000-2000 σε agp και σε pci. Ήταν η εποχή που η 3dfx σταμάτησε να δίνει επεξεργαστές σε τρίτους και τις διέθετε μόνη της (η αρχή του τέλους δηλαδή). Απίστευτες κάρτες, απίστευτες επιδόσεις, απίστευτη ποιότητα κατασκευής. Το κουτί της δικιάς μου 2000 κοσμεί μέχρι σήμερα τη βιβλιοθήκη μου.
tass_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Περσι πηρα αλλη μια και εκανα την αναβαθμιση σε voodoo2 sli. Για να παιζω στη φυσικη αναλυση της οθονης.
Achilles Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Συγχαρητήρια στον john2gr για το topic. Μιας και είμαστε στην ενότητα "Kάρτες Γραφικών και 'Hχου", μήπως θυμάται κανείς τις πρώτες κάρτες ήχου; Σας θυμίζουν τίποτα οι λέξεις: Hercules, Tandy, Adlib (ελπίζω να τα έγραψα σωστά) και οι πρώτες SoundBlaster σε θύρα ISA;
talos_2002 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Κάρτες ήχου; Όπως εκείνη την SoundBlaster που είχε ροδάκι ρύθμισης έντασης όπως έχουν τα ηχεία; Ξέρετε πως η SB AWE64 είχε πάνω της τσιπ για εφέ όπως της Live! (όχι ΕΑΧ); Αλλά η Creative σιγά μην μας το έλεγε, από τότε δεν ήξερε τί της γίνεται. Αχ, κι εκείνες οι Diamond Monster Sound με Aureal Vortex τσιπ, που ποτέ δεν κατάφερα να πάρω μία. Ακόμα το κρατάω αυτό μέσα μου, σαν παιδικό τραύμα.
Bspus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Την εποχη που οι καρτες ηχου ηταν πολυτελεια, η soundblaster ειχε την τιμητική της. Προτιμησα την απλη soundblaster και οχι την pro που ηταν πολυ ακριβοτερη και τελικα για παιχνιδια δεν ειχε και πολλες διαφορες. Υπηρχαν για pc και οι επαγγελματικες καρτες ηχου της roland που ολοι λεγαν οτι δεν συγκρινοταν σε ποιοτητα με τη soundblaster. βεβαια ηταν πανακριβες και απο παιχνιδια σχεδον κανενα δεν τις υποστηριζε, αλλα ποτε δεν ειχα την ευκαιρια να ακουσω μια. Αναρωτιεμαι αν ακουγα μια τωρα ποσο μπλιμπλικι θα μου φαινοτανε
S2Katana Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Πωωωω, τι μου θυμισες ρε Γιαννη...(πολυχρονος κιολας!) Ρε παιδια αυτες ηταν εποχες, τοτε αλλαζαμε πισι 1 φορα στα 3 χρονια και επαιζε τα παντα για πολυ καιρο...
after Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Ολιγον σχετικο ολιγον ασχετο, αλλα το εχετε δει που εχει κυκλοφορησει το PIXEL συλλεκτικη εκδοση του περιοδικου, με εξωφυλλο ''τα 8bit ποτε δεν πεθαινουν"?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Εχω μια Opti 16 ISA με audio-in, stereo out και gameport. Σε ενα ΘΡΥΛΙΚΟ μηχανημα. Pentium MMX 166MHz Intel BX440 2x16mb edo Simm ram 2GB hdd S3 Trio 64 2MB pci Μετα εφαγε αναβαθμιση με cdrom asus 32x, και μολις πριν λιγο καιρο του εβαλα 64+32=96ΜΒ ραμ και αλλον εναν σκληρο 6GB και μια pci usb 1.1 καρτα (μου ειχε ξεμεινει απο παλια). Παιδια εαν σας πω οτι σε αυτο τερματισα το |Final Fantasy 7 και 8 pc version| μολις το 2007 (!) θα με πιστεψετε? Εννοειται Windows 98SE (αν και οταν ειχε αγοραστει - οχι απο εμενα, εγω τοτε ημουν 7- ετρεχε γερμανικα Windows 95). Μονο εως windows 98 θα βρεις drivers για ISA sound card και S3 trio vga... Αχ τι μου θυμισατε... Θα το βγαλω φωτο, οπως και κατι αλλο που θελω να πω και θα επανελθω αυριο δριμυτερος (με νεα καρτα - ναι pstn εχω εδω και 1 μηνα! )
parsifal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Η πρώτη μου κάρτα ήχου ήταν μία Sounblaster 16 Value, αγορά το 1994. O 386 ήταν για 2 χρόνια μουγκός* και είπα να του δώσω φωνή! *To PC speaker δε μετράει. Ποιος θυμάται όμως τα φοβερά και τρομερά modules (MOD αρχεία); Νομίζαμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς τότε, Αμιγκάδες και Αταράδες γελούσαν μαζί μας!
kx5 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Πρώτη κάρτα ήχου μια SoundGalaxy από την Aztech. Πολύ καλή για 30.000δρχ. Με τον αδελφό μου είχαμε πάθει πλάκα, πρώτη φορά κανονικός ήχος στο pc! Προ mp3 εποχές... θυμάμαι είχα γράψει από ράδιο το αγαπημένο μου τραγούδι σε wav και είχε πιάσει το μισό σκληρό
after Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2008 Ποιος θυμαται που τα πρωτα παιχνιδια, σε εβαζαν να επιλεξεις σε καρτα γραφικων(cyrix, ega, vga), και καρτα ηχου(δεν θυμαμαι ονοματα πλυν soundblaster)? Φυσικα με αμφιβολα αποτελεσματα, πιο ευκολα στηνεις server σημερα :lol::lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.