Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για το Toshiba Satellite U300-130

xen007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά επειδή δεν μπορώ να βρώ reviews για το συγκεκριμένο μοντέλο, θα με βοηθούσατε να γράφατε καμιά περιγραφή, εντυπώσεις. Γενικά αν είναι αξιόπιστο και αν είναι καλή αγορά στις 13'' ίντσες, μιας και η φορητότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Δημοσ.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3894

Εχουν κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά θα πάρεις μια καλή γενική ιδέα για το φορητό.

Μην το πάρεις. Εχει πολύ αργό σκληρό. Υπάρχουν καλυτερες επιλογές. Κοίτα και το Compaq 6510b . Είναι 14'' αλλά έχει το ίδιο βάρος με το Toshiba και είναι πιο γρήγορος και πιο ποιοτικός. Με την 3ετή επέκταση εγγύησης θα πάει στα 1250 ευρώ περίπου.

Αλλιώς κοίτα 12' όπως εδώ.

Αν πάντως σου αρέσει το συγκεκριμένο , καλύτερα να πάς για το Toshiba Satellite U300-111. Είναι καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Όπως αναφέρω και σε άλλο thread το αγόρασα πρόσφατα.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=230590

Επειδή προοριζόταν όχι για μένα, αλλά για δώρο, δεν το έχω δουλέψει, παρά κάποιες ώρες κατά την εγκατάσταση.

Πρώτα τα αρνητικά. Εκείνο που παρατηρεί κανείς είναι ότι ο δίσκος καθυστερεί γενικά το σύστημα. Αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα για μένα, καθότι είχαμε ήδη αποφασίσει την αντικατάσταση του δίσκου με έναν 7200rpm σε όποιο laptop κι αν καταλήγαμε. Οι 5400rpm δεν αποτελούσαν επιλογή. Η οθόνη δε με ενθουσίασε, αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον με τις υπερβολικές απαιτήσεις μου στον τομέα αυτό συνιθισμένος από ακριβά EIZO monitors. Επίσης ο ήχος των ηχείων είναι πολύ μέτριος.

Στα θετικά τώρα μου φάνηκε καλή κατασκευή και ιδιαίτερα κομψό και ελαφρύ. Στην έρευνα αγοράς που έκανα δεν βρήκα άλλο ελαφρύ επώνυμο laptop στην κατηγορία τιμής εκτός από αυτά της σειρας U300 και το asus που αναφέρει παραπάνω ο φίλος (το compaq είναι πιο βαρύ και ογκόδες και άρα δε με αφορούσε). Είναι αθόρυβο και δε φαίνεται να θερμαίνεται ιδιαίτερα ακόμα και μετά από έντονη χρήση.

Επιπλέον να σου πω ότι το αγόρασα ότι στο multirama το βρήκα 1420. Τιμή που τελικά μου έδωσε και το πλαίσιο, και μάλιστα με δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης τις πρώτες 30 ημέρες.

Edit: Να αναφέρω ακόμα κάτι. Κάνοντας εγκατάσταση από τον installer που υπάρχει στο δίσκο όταν το παραλαμβάνεις, είχα κολλήματα και μπλε οθόνες. Έκανα καθαρή εγκατάσταση κι από εκείνη τη στιγμή όλα καλά.

Δημοσ.

Στα 1550+ ευρώ που θα φτάσει με την αντικατάσταση δίσκου ο TOSHIBA. ίσως έπερνες το DELL XPS M1330 με εξαιρετική κατασκευή, 13.3" οθόνη,7200rpm δίσκο, 3ετή εγγύηση κατ'οίκον, Nvidia 8400, 9cell battery και πολλά άλλα καλούδια.

Δημοσ.
Στα 1550+ ευρώ που θα φτάσει με την αντικατάσταση δίσκου ο TOSHIBA. ίσως έπερνες το DELL XPS M1330 με εξαιρετική κατασκευή, 13.3" οθόνη,7200rpm δίσκο, 3ετή εγγύηση κατ'οίκον, Nvidia 8400, 9cell battery και πολλά άλλα καλούδια.

Ομολογώ ότι δεν κοίταξα προς dell κι ίσως ήταν λάθος διτί πραγματικά φαίνεται υπολογιστής με πολλές δυνατότητες. Η σελίδα διαμόρφωσης του προιόντος δεν είναι διαθέσιμη προκειμένου να δω το τελικό κόστος για τον εξοπλισμό που θα ήθελα. Ας το δει όμως ο xen που ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, δυστηχώς, ξέχασα να γράψω ότι μπορώ να κάνω αγορά μόνο από πλαίσιο ή Multirama διότι θα το πάρω μέσα από τη δουλειά μου και συνεργαζόμαστε μόνο με αυτά τα μαγαζιά. Τον παρήγγειλα και θα τον έχω μάλλον αύριο οπότε από δευτέρα θα βγάλω αναλυτικό Benchmark να σας πώ για λεπτομέρειες. Και πάλι σας ευχαριστώ!

Δημοσ.
Ακύρωσε και πάρε το Satellite Pro U300-143. ΜΗΝ πάρεις φορητό με σκληρό στις 4200 στροφές. Θα το μετανιώσεις.

Το ακριβότερο δε σημαίνει αναγκαστικά και καλύτερο.

+1

Μακρια απο φορητους με σκληρους στις 4200 στροφες.Κανουν ολο το συστημα πολυ αργο.

Με γεια!

Δημοσ.

Καλημέρα, από το πλαίσιο το πήρα στα 1200 ? (δεν πληρώνω το ΦΠΑ). Τώρα θα κοιτάξω τον U300-143. Έτσι από περιέργεια να δώ πόσο τον πάιρνω και αν είναι να παραγείλω αυτόν.

Δημοσ.
Ομολογώ ότι δεν κοίταξα προς dell κι ίσως ήταν λάθος διτί πραγματικά φαίνεται υπολογιστής με πολλές δυνατότητες. Η σελίδα διαμόρφωσης του προιόντος δεν είναι διαθέσιμη προκειμένου να δω το τελικό κόστος για τον εξοπλισμό που θα ήθελα. Ας το δει όμως ο xen που ενδιαφέρεται.

Έχεις δίκιο...και εγώ προσπάθησα να το δώ χτές και δεν δούλευε η σελίδα διαμόρφωσης. Αν θυμάμαι καλά όμως εκεί κυμαίνεται με foul εξόπλισμο. Ούτως ή άλλως καλό είναι να φτιάξετε τηλεφωνικά ένα configuration γιατί σου κάνουνε μια πάρα πολύ γενναιόδορη έκπτωση επι της τιμής που βγαίνει στο internet.

Δημοσ.

Είναι καινούριο το μοντέλο; Γιατί όταν είχα κοιτάξει πριν κανα μήνα, ίσως και λίγο παραπάνω, για μικρό dell δεν το είχα δει. Τόση στραβομάρα; Anyway...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...