Προς το περιεχόμενο

Αποφάσισα να build νέο PCάκι

G_V_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λιπόν σκέφτομαι να ξοδέψω μερικά ευρουδάκια και να χτοίσω ένα νέο pcάκι

Μετά από σκέψεις και διάφορες Ψιλοψακτικές αποφάσισα να τσιμπίσω τα παρακάτω parts:

CPU: Intel Core 2 Duo 6750 (s775/2,66GHz) Tray

Mobo: Asus P5KC (S775, DDR2/3 ,P35)

Ram: OCZ DDR2 4GB PC2-6400 REAPER CL4 EDITION 2x2gb

Cpu

cooller: ASUS SILENT KNIGHT 2

H.D: ( SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2 ) x 2 = 1tb σκεφτομαι RAID 0

H.DO/S: WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM SATA

GPU: Sapphire HD3870 512MB DVI

Optical: NEC DVDRW + / - 7191S Lscribe Black (Sata, Bulk)

PSU: ZALMAN ZM750-HP 750W

Case: NZXT LEXA RedLine Edition Alluminium

Monitor: Samsung TFT 24'' SM-245B

Mouse: LOGITECH 931638 MX400 PERFORMANCE LASER MOUSE Cord

Keyborad:Logitech Wave Cord

Αυτα τα ολίγα που βγένουν περίπου 1,8κ? ! Θα ήθελα να μου πείτε τι προσοπικές αλαγές θα κάνατε χωρίς να 3φεύγει η τιμή πολύ και γιατί! Επίσεις δεν έχω σκοπώ να O-Clockάρω οπότε τι ειναι καλήτερη λύση Q-core ή Dual-Core!

Thanx εξαρχής, φιλικά GVK:o

Δημοσ.

Σίγουρα άλλαξε κάρτα γραφικών, σίγουρα πάνε καλύτερα οι 8800 από τις 38χχ τις ATi (αν βέβαια δεν έχεις σκεφτεί να βάλεις μία 2η ATi, δεν ξέρω και γω τι λόγω του Crossfire). 38χχ αυτή την εποχή δεν θα έβαζα πάντως.

btw πρόσεχε με το raid 0 γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσεις προβλήματα στους σκληρούς (κράτα backups).

Δημοσ.

Δινεις τζαμπα χρηματα για πραγματα που δε θα σου χρησιμευσουν, ακριβες μνημες και μαλιστα 4GB αφου ουτε θα o/c ουτε χρειαζεσαι τα 4 αυτη τη στιγμη, πολυ μεγαλο τροφοδοτικο αλλα αυτο ας το καταπιω, και ο raptor ανεβαζει την τιμη αλλα δεν ειναι και ασχημη ιδεα.

Επισης αν ειναι να παιξεις μονο pro, παρε αλλη καρτα γραφικων

Δημοσ.

Ωπα !! τώρα το πρόσεξα.Αν δεν βάλεις 64 bit λειτουργικό, μήν βάλεις 4 GB μνήμη, γιατί το 32bitο θα σου πετάει συνέχεια μπλέ οθόνες.

Raptor-α , οχι τον 74άρη, είναι σαματατζής.Ο 150άρης , είναι πιό ακριβός, αλλα αθόρυβος (τον έχω).

Δημοσ.
Δινεις τζαμπα χρηματα για πραγματα που δε θα σου χρησιμευσουν, ακριβες μνημες και μαλιστα 4GB αφου ουτε θα o/c ουτε χρειαζεσαι τα 4 αυτη τη στιγμη, πολυ μεγαλο τροφοδοτικο αλλα αυτο ας το καταπιω, και ο raptor ανεβαζει την τιμη αλλα δεν ειναι και ασχημη ιδεα.

Επισης αν ειναι να παιξεις μονο pro, παρε αλλη καρτα γραφικων

το ότι δεν χρειάζωντε 4GB Ram εν 'ετη 2008 δεν το νομίζω γιατι ένας Η/Υ τη σήμερον ημέρα τυχένει σε φορές να κάνει αμέτρητα πράγματα ταυτόχρονα! Οπότε 4GB Ram για ένα νεόκτηστο μηχανηματάκι πιστεύω ειναι ΟΚ! Χε Χε! Pro δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου " 2-3 φορές σε φιλικά Playstation1 όταν ήμουν παιδάκι δεν πιάνωνται :lol: " Από Games μόνο WOW παίζω αυτήν την περίοδο!

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωπα !! τώρα το πρόσεξα.Αν δεν βάλεις 64 bit λειτουργικό, μήν βάλεις 4 GB μνήμη, γιατί το 32bitο θα σου πετάει συνέχεια μπλέ οθόνες.

Raptor-α , οχι τον 74άρη, είναι σαματατζής.Ο 150άρης , είναι πιό ακριβός, αλλα αθόρυβος (τον έχω).

ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο (για τον θόρυβο)

στο πρώτο απλά θα βλέπει έως 3.2gb και στο 2ο απλά δεν αξίζει η αγορά του 74άρη γιατί είναι ακριβός (ο 150άρης έχει καλύτερη αναλογία euro/gb)

• Super Moderators
Δημοσ.

αρκετοί άλλοι πάντως δεν έτρωγαν BSOD...

άσε που σε κανένα post δεν βλέπω να λέει πως έτρεξε memtest...παίζει κάποιο dimm να είχε πρόβλημα...

Δημοσ.

Mobo: Asus P5KC (S775, DDR2/3 ,P35)

H.D: ( SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2 ) x 2 = 1tb σκεφτομαι RAID 0

δες αν η motherboard υποστηρίζει raid-0 με 2 εσωτερικούς δίσκους. Εγώ έχω την p5k κ για raid θέλει έναν εσωτερικό sata κ εναν εξωτερικό esata

για cpu θα σου έλεγα quad ----> το μελλον είναι πολυπύρηνο :-)

Δημοσ.
το ότι δεν χρειάζωντε 4GB Ram εν 'ετη 2008 δεν το νομίζω γιατι ένας Η/Υ τη σήμερον ημέρα τυχένει σε φορές να κάνει αμέτρητα πράγματα ταυτόχρονα! Οπότε 4GB Ram για ένα νεόκτηστο μηχανηματάκι πιστεύω ειναι ΟΚ! Χε Χε! Pro δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου " 2-3 φορές σε φιλικά Playstation1 όταν ήμουν παιδάκι δεν πιάνωνται :lol: " Από Games μόνο WOW παίζω αυτήν την περίοδο!

Αρα τζαμπα θα παει και η 3870, για μενα παρε μια HD2600 για την ωρα να γλυτωσεις κι αλλα λεφτα και παιρνεις αργοτερα την 3870 που θα εχει πεσει και η τιμη της

Δημοσ.
Αντι για NEC DVDRW, γνώμη μου είναι να προτιμήσεις αυτό το LG.Για τα NEC, δεν ακούγονται και πολύ καλά λόγια τώρα τελευταία.

Για τί χρήση είναι το pc ?

Ξ'εχασα να πω πως το PC Προορίζετε για Global χρήση , δλδ λίγο απόλα! Λίγο Games/Video edit/Sound edit/Photo edit/Internet/Office works etc etc! Και θα πάρει την θέση του τωρινού μου main Pc!

P.s : thanx όσους απάντησαν εώς τώρα! Τα λαμβάνω όλα ιπόψιν και τα ζυγίζω ;)

P.s 2: Το παλιό μου Pcάκι στην τελευταία του μορφή

CPU: Intel P4 3,00 FSB 800 northwood S478

Mobo : Gigabyte 8s655fx

Ram: 2x Corsair 400 "Dual Chanell" 512 CL2 = 1Gb

Gpu: XFX 6800 XT 256Ram με το παλιό Chip AGP 8x

DVD: toshiba 16x

DVD-rw: Neck "3550 νομίζω"

H.D1: Maxtor Sata 80gb O/S

H.D2: Maxtor Sata 200gb

H.D3: Maxtor IDE 200gb

Monitor: Acer 19 TFT AL1912

Keyborad logiteck

Mouse: no name optical " Το αγαπώ το σαραβαλάκι Mouse, είναι επέκταση του χεριού μου πλέον! :-D"

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν ! Τελικά άλαξα πολλά από την πρώτη παραγκελεία :-D και εν τέλει παράγειλα αυτ'α: paragelia.jpg

Περιμένω να έρθουν λιπόν! Thanx σε όλους για άλη μία φορά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...