Προς το περιεχόμενο

Solid State Discs.. το μέλλον έφτασε!!!

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/advancedproductsearch.aspx?keyword=ssd&catalogsearch=&searchField=product&searchType=AllProducts&maxPrice=&searchOrder=AVAIL'+OR+Availability%3d'EXPT'+OR+Availability%3d'ORDERONLY'+OR+Availability%3d'SHOP&initSearch=&phraseselector=PowerPhrase

Το περίμενα καιρό, πανω απο 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά, από τότε που πρωτοδιάβασα για αυτήν την τεχνολογία...

Έφτασαν και στα μαγαζία τελικά, ακριβά βέβαια, αλλά οι τιμές θα πέσουν, όπως γίνεται πάντα με κάθε νέα τεχνολογία.

Ξεκίνησαν ήδη να χρησιμοποιούνται σε φορητα (Toshiba Portege), θα μπουν σε βιντεοκάμερες, mp3 και video players και φυσικά θα μπουν και στα desktop PC μας....

Οι δυνατότητες αστείρευτες... Ποιος ξέρει τι άλλο θα φ'ερουν μαζί τους..

Εγώ πάντως τους περίμενα πως και πως για να βάλω ένα στο PC μου σαν δίσκο συστήματος.. Ένας 64 GB είναι ότι πρέπει.. Σκεφτείτε το.. Πιο γρήγορος, πιο μικρός, λιγότερο ενεργοβόρος και μικρότερη εκπομπή θερμότητας σε σχέση με ένα κλασσικο σκληρό δίσκο... Αφήνεις ανοιχτό το PC για κατέβασμα, encoding, ..οτιδήποτε, και οι σκληροί δισκοι σου είναι σβηστοί.. Μπορούν να ανάβουν σπάνια για πιο μόνιμη μεταφορά δεδομένων....

Βέβαια θα περιμένω λίγο ακόμα. Ποτέ δεν παίρνω νέα τεχνολογία αν δεν ωριμάσει λίγο..

Όμως δεν είναι μακρια η μέρα....

Δημοσ.

Αν και δεν μ'αρέσει να είμαι απαισιόδοξος,έχω την αίσθηση οτι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα γίνει προσιτή για τον μέσο καταναλωτή.

Τα υλικά κατασκευής παραείναι ακριβά..

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν αξίζουν αυτοί...μέχρι στιγμής οι μόνοι με καλές ταχύτητες είναι αυτοί της Mtron...αλλά έιναι πανάκριβοι...(256gb=10000$)

Δημοσ.

Σκεφτομαι να παρω εναν raptor 150gb, αλλα να σου πω την αληθεια ανετα επαιρνα εναν τετοιο 32gb για το λειτουργικο με τα ιδια λεφτα

Εχεις καποιο site με επιδοσεις?

Μιλαω για αυτον

32GB MLC 2,5' SATA SSD

Δημοσ.

Δηλαδή, αυτοί που έφερε το Πλαίσιο είναι πιο αργοί απο ένα συνηθισμένο σκληρό?

Απ' ότι ειχα ακούσει, επειδή οι flash μνήμες είναι γενικά πιο αργες από σκληρό δίσκο, στους SSD, έχουν πολλα τσιπ μνήμης να δουλεύουν παράλληλα, οπότε καταλήγουν πιο γρήγοροι απο σκληρό....

Δεν έψαξα για συγκριτικά τεστ.. θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που στεκονται σε σχέση με τους σκληρούς! Ε, αμα περναει σε ταχύτα και raptor δεν θέλω τίποοτα άλλο.. Εκεί που ο Raptor θα κάνει σαν αεροπλάνο, αυτός δεν θα ακούγεται καθόλου....

Εγώ απ' οτι καταλαβαίνω, μεχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να μπουν σε πολλά μηχανήματα.. Και φυσικά θα πέσουν πολύ οι τιμές.. Σε ένα αρθρο (του Μαιου, νομιζω) που έβλεπα πριν στο Insomnia, προέβλεπαν αναλυτες του χώρου, πολύ υψηλότερες τιμές οταν θα ξεκινήσουν να πωλούνται, απο αυτές που τελικά είδα τώρα....

Είμαι πολύ αισιόδοξος... Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως τελικά θα εξελιχθεί...

• Super Moderators
Δημοσ.

ελάχιστοι SSD αξίζουν από θέμα επιδόσεων και μέσα σε αυτούς είναι οι super πανάκριβοι της Mtron :-(

Δημοσ.

συμφωνω με ολουσ.ελαχιστοι ssd αξιζουν καθως ειναι γελοιωδως αργοι.οι μονοι καλοι ειναι της ΜΤΡΟΝ που ειναι και πανακριβοι αλλα και αυτοι σε συγκεκριμενες εκδοσεις.δηλαδη αυτοι με mtf managment.πραγματικοι ssd για μενα ειναι αυτοι που κατασκευαζοναι με μνημες ram οπως hyperdrive4 areca rambooster.αυτοι ειναι το μελλον και κριμα που δε δοθηκε περισσοτερη προσοχη σε αυτουσ ωστε να μπουν σε μαζικη παραγωγη και να πεσουν οι τιμες.δυστυχως επελεξαν αντι για το μελλον να στραφουν σε 1 τεχνολογια οχι τοσο εξελιγμενη.

Δημοσ.

Οποτε δηλαδη λετε οτι δεν αξιζει να τους παρεις τους συγκεκριμενους για ταχυτητα?

Αν ειναι ετσι, τοτε γεια χαρα

Δημοσ.

η δικη μου αποψη ειναι οτι σαφως και δεν αξιζουν τα λεφτα τους, την ιδια στιγμη που μεσα σ ενα χρονο θα βγουνε καινουργιες θυρες usb 3 και firewire 4000 με ταχυτητα μεγαλυτερη αυτων των δισκων 4,8 gbit για usb και (αν δεν κανω λαθος με ταχυτητα 4 gbit για firewire ) πιστευοντας οτι αυτες οι θυρες θα λειτουργησουν και σε εξωτερικους φορητους δισκους. ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι δεν αξιζουν...Κι ας λετε μετα για ταχυτητες....

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο που αυτές οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι θεωρητικές...στην πράξη θα είναι αρκετά χαμηλότερες :-)

Δημοσ.
μόνο που αυτές οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι θεωρητικές...στην πράξη θα είναι αρκετά χαμηλότερες :-)

ναι οντως θεωρητικα με την εννοια οτι θα ποιανουν ταχυτητες μεχρι απο αυτες που ειπα, δηλαδη δεν θα χει καποιο περιορισμο να τις φτασει...

οσο θεωρητικες ειναι οι ταχυτητες αυτες που λεω αλλο τοσο ειναι κι αυτες που ζητηταμε τωρα...

• Super Moderators
Δημοσ.

μέχρι τις ταχύτητες που έιπες? :P

ούτε με χειροβομβίδες...

πχ USB2=480mbit από αυτά πιάνει τα μισά και ΑΝ! (είναι ακόμα πιο αργό και από το 400mbit Firewire...)

ενώ πχ το eSata είναι λες και έχεις τον δίσκο εσωτερικό...σχεδόν ίδιες ταχύτητες...

αντιθέτως οι SSD πιάνουν σχεδόν ότι ταχύτητες αναφέρει ο κατασκευαστής!

Δημοσ.

δεν ξερω πως εχεις μετρησει οτι δεν φτανει ουτε τα μισα παντως εγω οταν μεταφερω η αντιγραφω αρχεια χρησιμοποιω το usb και οχι το firewire. αλλα ακομη και τη μιση ταχυτητα να χει στην ουσια το μελλοντικο usb3 δηλαδη 2,4 gbit παλι εξακολουθω να το προτιμω απο τα solid disk που στο κατω κατω τα συγκεκριμενα θα απευθυνονται μονο για φορητους ενω αν βγουν φορητοι δισκοι ακομα και τις μισες ταχυτητες απο αυτες που ειπα θα χρησιμοποιουνται και σε σταθερα συστηματα, κατι που στην μερες μας το προτιμαμε. να ειναι ελαστικο να μπορουμε να το χρησιμοποιουμε οπουδηποτε. γι αυτο ολοι κυκλοφορουν με ενα usb stick στο χερι τους. φανταζεσαι ολοι να κυκλοφορουσαν με solid disks? εκτος απο αυτο ομως πιστευω οτι τετοιο κοστος ειναι τεραστιο και θα ηταν χρησιμο μονο σε ανθρωπους που δεν εχουν ως γνωμονα τα χρηματα. προσωπικα καλυτερα να περιμενω λιγο παραπανω να γινουν μεταφορες δεδομενων μ ενα πχ stickaki παρα να πληρωσω για κατι που δεν θα βγαλει ποτε τα λεφτα του!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...