Προς το περιεχόμενο

Τέρμα τα greeklish, μόνο Ελληνικά!!!

Digital-Entity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω νομιζω οτι ηταν τεραστιο λαθος του ινσομνια

να "απαιτει" μονο ελληνικα γιατι παντου

απο forums,chats, κτλ κτλ ΠΑΝΤΟΥ εχει

καθιερωθει το greekglish και περαν τουτου

γραφουμε παρα πολυ γρηγορα ενω με τα ελληνικα

γραφουμε αρκετα αργα οσο γρηγοροι και να ειμαστε.

λαθος...λαθος...ΛΑΘΟΣ

γνωμη μου ετσι?

Φιλε μου το insomnia δυστυχως ηταν απο τα λιγα προπυργια των greeklish στα ελληνικα φορουμ

Να σου πω την αληθεια..ειχε καταντησει ξευτιλα πια , ενα απο τα πολυπλυθεστερα φορουμ και με τοση κινηση να αφηνει και να ευλογει τα greeklish..

Πουθενα πια σχεδον δεν γραφουν ετσι

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

@ Amikos: Και μόνο το γεγονός ότι έγραψες πέντε γραμμές με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, λες και ουρλιάζεις, αναιρεί την όποια ουσία του μηνύματός σου.

Επί της "ταμπακιέρας" έχουμε συζητήσει κατ'επανάληψη. Το αστείο επιχείρημα "εγώ γουστάρω να γράφω όπως θέλω, γιατί με εμποδίζετε;" έχει την εξής απάντηση: Δηλαδή αν γουστάρεις να γράψεις σουαχίλι, πρέπει να σε αφήσουμε;

Εδώ δεν είναι χώρος για να κάνει ο καθένας το κομμάτι του. Η συμμετοχή στο forum προϋποθέτει θέληση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο ανιδιοτελώς και να συνεισφέρουμε στη γνώση και στην εξερεύνηση της γνώσης. Όχι να γράφουμε όπως γουστάρουμε.

Δημοσ.
ΣΥΜΦΩΝΟΙ,ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΡΑφΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ!! ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ INSOMNIA ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ... ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΤΑ GREEKLISH.ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΥΨΗΛΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΑΜΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

FUCK YOU I WON'T DO WHAT YOU TELL ME...(RATM-KILLING IN THE NAME OF)

Τρομερες δυσχερειες και στην αναγνωση και στην ευρεση ενος θεματος...τοσο που πολλοι τα προσπερνουν χωρις να τα διαβασουν καν

Δημοσ.
@ Amikos: Και μόνο το γεγονός ότι έγραψες πέντε γραμμές με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, λες και ουρλιάζεις, αναιρεί την όποια ουσία του μηνύματός σου.

Επί της "ταμπακιέρας" έχουμε συζητήσει κατ'επανάληψη. Το αστείο επιχείρημα "εγώ γουστάρω να γράφω όπως θέλω, γιατί με εμποδίζετε;" έχει την εξής απάντηση: Δηλαδή αν γουστάρεις να γράψεις σουαχίλι, πρέπει να σε αφήσουμε;

Εδώ δεν είναι χώρος για να κάνει ο καθένας το κομμάτι του. Η συμμετοχή στο forum προϋποθέτει θέληση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο ανιδιοτελώς και να συνεισφέρουμε στη γνώση και στην εξερεύνηση της γνώσης. Όχι να γράφουμε όπως γουστάρουμε.

1ον: Για τα κεφαλαια έχεις δίκιο, δεν μπορω παρα να συμφωνήσω.Μαλακια μου.

2ον: Το επιχείρημα δεν είναι "γρ'αφω όπως γουστάρω και ό,τι γουστάρω, γιατι με εμποδίζετε;", ούτε υποννοώ τίποτα για λογοκρισία. Εννοώ απλα ότι απο τη στιγμή που γράφω οτιδήποτε και αυτό που γράφω δεν προσβάλλει κάποιον, ούτε θίγει τους κανόνες του φόρουμ και είναι χρήσιμο πιθανόν για κάποιον που θα το διαβάσει και-πανω απ' όλα- κατανοητό, γιατί είναι τόσο κακό να είναι γραμμένο σε greeklish, αφού ολοι μπορούν να καταλάβουν τί ειναι αυτό που γράφω. Δεν θεωρεις και εσύ ότι βασικός στόχος του φόρουμ είναι η σωστή επικοινωνία μεταξύ μας; Μπορεί να μην είναι καλαίσθητα, ναι, αλλά είναι κατανοητά και σίγουρα δεν είναι σουαχίλι...

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως προανέφερα, έχει γίνει ολόκληρη συζήτηση για το θέμα - δεν θυμάμαι αν έχεις γράψει κι εσύ ή όχι. Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=218090

Εν συντομία: Πολύ σωστά το λες, βασικός στόχος του φόρουμ είναι η σωστή επικοινωνία μεταξύ μας. Ακριβώς. Με έμφαση στο "σωστή".

Αν θέλει κάποιος να ρωτήσει για μία μητρική (για παράδειγμα) πώς πρέπει να γράψει τη ρημάδα τη λέξη στα greeklish;

Mitriki;

Mhtrikh;

Mhtriki;

Mhtrhkh;

Αυτό εσύ το θεωρείς σωστή επικοινωνία; Γιατί εγώ το θεωρώ απέραντη βλακεία.

Και στο κάτω-κάτω, δεν ζητήθηκε από κανέναν να μάθει αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Στη ρημάδα τη γλώσσα μας να γράφουμε!

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Άλλος είναι ο σκοπός του παρόντος thread, η ορθογραφημένη χρήση της ελληνικής. :-)

Δημοσ.

Εμένα αυτό που με στενοχωρεί (άσχετα με το forum) είναι ότι βλέπω παιδιά που είναι στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο να μην ξέρουν να γράφουν Ελληνικά. Ο παππούς μου δεν είχε πάει ούτε δημοτικό (μόνος του έμαθε να γράφει και να διαβάζει) και έκανε λιγότερα λάθη από κάποιους υποψήφιους επιστήμονες που γράφουν εδώ μέσα.

Δημοσ.

Ναι, μπορείς να το πεις βλακεία.Αλλά δεν στέκει η ερώτησή σου για το πως θα πρέπει να γραφεί η mitrhki επειδή ακριβώς είναι greeklish-δεν υπάρχουν κανόνες!! Και αυτό διευκόλυνε καποιους στο να γράφουν χωρίς να σκέφτονται το αν έκαναν κάποιο λάθος-απλώς δεν είχε σημασία. Βεβαίως δεν μαθαίνεις να γράφεις σωστά στα ελληνικά έτσι αλλά θεωρείς ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό για το φόρουμ; Οπτικά πάντως είναι άσχημα, αλλα δεν προκαλούσαν δα και κανένα πρόβλημα.

Αλλά... στην τελική δεν εχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, οπότε παύω να ασχολούμαι! Ετσι κ αλλιώς είχα καλούς δασκάλους στο δημοτικό :P

Δημοσ.
Άλλος είναι ο σκοπός του παρόντος thread, η ορθογραφημένη χρήση της ελληνικής. :-)

... αλλά όταν ακόμα κι ένας υποψήφιος διδάκτωρ δικτάτωρ κάνει τέτοια λάθη:

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα θεωρείται λήξαν.

... οφείλω να ομολογήσω ότι χάνω κάθε ελπίδα. :-D

Σκοπός μου σε αυτό το τόπικ είναι να αποκτήσω όσο περισσότερες συμπάθειες γίνεται. :-)

Κάτι άλλο που ήθελα να πω:

Τα γρεεκλιση ήταν ένα έξυπνο εφεύρημα που ήρθε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, να λύσει ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποία, με τη σημερινή τεχνολογία, δεν υφίσταται πλέον.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να προκύψει τέτοιο πρόβλημα και σήμερα. Κάποιος, για κάποιον τεχνικό λόγο, δεν μπορεί να ποστάρει στα ελληνικά: κάτι έπαθαν τα Windows ή έχει μπουτάρει με ένα αγγλικό ζωντανό Linux για να εκτελεσει διασωστικές εργασίες ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν φαντάζομαι ότι κανείς θα διαμαρτυρηθεί ή θα θελήσει να σβήσει ένα μήνυμα που έχει γραφτεί σε γρεεκλιση για τέτοιους λόγους.

Βέβαια, στους λόγους αυτούς δεν περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως:

• Βαριέμαι να εγκαταστήσω ελληνικά στα αγγλικά XP μου ή
  • Βαριέμαι να κάνω alt+shift

Οπότε κρατάμε τα γρεεκλιση ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά για την οποία επινοήθηκε.

Δισκλαίμερ. Τα παραπάνω τα λέω από το κεφάλι μου. Δεν γράφω εκ μέρους της διευθύνσεως του φόρουμ. Ωστόσο, νομίζω ότι συνάγονται λογικά. :-)

Δημοσ.

Σωστά, είναι η περίπτωση- της περιπτώσεως- τη περιπτώσει- την περίπτωση οπότε μαζί με την αντωνυμία "πασα" στη συγκεκριμένη περίπτωση κλίνεται ως εξής:

η πάσα περίπτωση-της πάσης περιπτώσεως-τη παση περιπτώσει- την πασα περίπτωση.:lol::lol:

Και μετά δεν είναι να τρελαίνεσαι που σπουδάζεις σε ΤΕΙ;:lol:

Δημοσ.
... αλλά όταν ακόμα κι ένας υποψήφιος διδάκτωρ δικτάτωρ κάνει τέτοια λάθη:

... οφείλω να ομολογήσω ότι χάνω κάθε ελπίδα. :-D

Σκοπός μου σε αυτό το τόπικ είναι να αποκτήσω όσο περισσότερες συμπάθειες γίνεται. :-)

Κάτι άλλο που ήθελα να πω:

Τα γρεεκλιση ήταν ένα έξυπνο εφεύρημα που ήρθε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, να λύσει ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποία, με τη σημερινή τεχνολογία, δεν υφίσταται πλέον.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να προκύψει τέτοιο πρόβλημα και σήμερα. Κάποιος, για κάποιον τεχνικό λόγο, δεν μπορεί να ποστάρει στα ελληνικά: κάτι έπαθαν τα Windows ή έχει μπουτάρει με ένα αγγλικό ζωντανό Linux για να εκτελεσει διασωστικές εργασίες ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν φαντάζομαι ότι κανείς θα διαμαρτυρηθεί ή θα θελήσει να σβήσει ένα μήνυμα που έχει γραφτεί σε γρεεκλιση για τέτοιους λόγους.

Βέβαια, στους λόγους αυτούς δεν περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως:

• Βαριέμαι να εγκαταστήσω ελληνικά στα αγγλικά XP μου ή
  • Βαριέμαι να κάνω alt+shift

Οπότε κρατάμε τα γρεεκλιση ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά για την οποία επινοήθηκε.

Δισκλαίμερ. Τα παραπάνω τα λέω από το κεφάλι μου. Δεν γράφω εκ μέρους της διευθύνσεως του φόρουμ. Ωστόσο, νομίζω ότι συνάγονται λογικά. :-)

Σε συμπάθησα ήδη. Να μην σου πω, πως αν ήμουν γυναίκα θα σε ερωτευόμουν κιόλας.:lol:

Πρόσεξε μόνο γιατί είναι super mod ενώ εσύ ένας απλός και ταπεινός mοdάκος.:P

@ Amikos: (αντιγράφω από www.translatum.gr)

ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ

Η λόγια έκφραση εν πάση περιπτώσει, η οποία πέρασε στον καθημερινό προφορικό και γραπτό λόγο, συχνά χρησιμοποιείται με ανορθόγραφο τρόπο, ως προς την κατάληξη του πάση, που εμφανίζεται ως «πάσει».

Είναι προφανές πως πρόκειται για δοτική του θηλυκού πάσα, και δεν πρέπει να εξομοιώνεται αναλογικώς με τη δοτική περιπτώσει.

Η δημώδης μετάφραση της λόγιας έκφρασης σε κάθε περίπτωση δεν είναι άστοχη και μπορεί κατά περίπτωση να αντικαθιστά το εν πάση περιπτώσει.

Δημοσ.

@ Achilles!:

Δεκτό, απλά ήθελα να πειράξω λίγο τον paredwse! Πολύ πιο συχνά το βλέπω γραμμένο με "ει" απ΄ότι με "η". Και οι περισσότεροι ούτε που δίνουν σημασία, ούτε εγώ το πρόσεξα... Το πρόσεξε όμως ο eusebius...

Δημοσ.
@ Achilles!:

Δεκτό, απλά ήθελα να πειράξω λίγο τον paredwse! Πολύ πιο συχνά το βλέπω γραμμένο με "ει" απ΄ότι με "η". Και οι περισσότεροι ούτε που δίνουν σημασία, ούτε εγώ το πρόσεξα... Το πρόσεξε όμως ο eusebius...

Και γ@μώ τους mods ο Eusebius...:-D

Δημοσ.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι λίγα παιδιά σήμερα γράφουν σωστά τα ελληνικά. Απο που πηγάζει αυτό; αδιαφορία-οικογενειακό περιβάλλον, τροποι διδασκαλίας-εκπαιδευτικοί, και πολλά ακόμα... Είναι συζήτηση για άλλο τοπικ... Αλλά με τις προσπάθειες που φιλότιμα καταβάλλει το insomnia, που θα πάει; Θα εξαλείψουμε τους ανορθόγραφους, θα καταπολεμήσουμε τον αναλφαβητισμό, θα προωθήσουμε την ελληνική παιδεία σε όλα τα μήκη και πλάτη του διαδικτύου και θα επιβάλουμε και στον τελευταίο κερατά αγγλόφιλο φλωράκο να μάθει τι εστί Ελληνισμός!!!

Εξυπακούεται ότι αστειεύομαι

Δημοσ.

Κατ'αρχας ενα μεγάλο μπράβο στις κεφαλές του φορουμ για την απόφαση να στειλουν τα greeklish. Οσο συμπαθητικά και ευκολα είναι στην γραφή, άλλο τόσο είναι δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που έγραφαν πολλοί εδώ μέσα.

Απο εκεί και πέρα προς απάντηση του φίλου digital-eternity, οπως και να το κάνουμε κάποια άτομα βρίσκουν δυσκολια να γράφουν χωρίς λάθη. Κατηγόρησε το σχολείο, κατηγόρησε τα άτομα , δεν έχουμε όλοι το προνόμιο να γράφουμε τέλεια την Ελληνικη. Προσωπικά ο ανορθόγραφος λόγος μου δεν με εμπόδισε στο σχολειο, ούτε στην είσοδο στο πανεπιστήμιο. Οπότε δεν είναι δικια σου αρμοδιότητα να κάθεσαι και να κατακρίνεις οποιον γράφει έτσι. Αν φοβάσαι μην τυφλωθής απο τα λάθη που βλέπεις, τότε μην κάθεσαι και διαβάζεις τα μυνήματα.Τοσο απλό ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...