Προς το περιεχόμενο

Drop στα FPS

xZEUSx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Δε ξερω αν ανηκει εδω αυτο το θεμα αλλα δεν ηξερα που αλλου να το γραψω)Λοιπον το προβλημα ειναι οτι σε ολα τα παιχνιδια τα οποια παιζω αυτη τη στιγμη ο η/υ μετα απο λιγο παθαινει κρισεις αρχιζει να κολαει για κανα λεπτο απο 30-40fps* παει σε 4-7fps και μετα συνερχεται για κανα πενταλεπτο και μετα παλι τα ιδια.Διαβασα ενα θεμα που υπηρχε σχετικα με το προβλιμα αλλα δε βοηθησε.Καμια ιδεα?

Τα spec του η/υ εινα:

intel pentium 4 3.2 gh

1 gig ram

windows xp sp2 ολα τα update εχουν γινει σχετικα με τα drivers

geforce 7600gs

*Τα παιχνιδια ειναι ολα στρατιγικης

Δημοσ.

Είναι πολύ πιθανό να υπερθερμαίνεται το cpu σου, με αποτέλεσμα να κάνει throttling σε χαμηλότερη συχνότητα (για να μην πάθει ζημιά το cpu) και γι' αυτό να έχεις μειωμένη απόδοση μετά από κάποια ώρα.

Ο Pentium που έχεις ζεσταίνεται πολύ (σειρά Prescot). Έλεγξε αν πατάει καλά η ψήκτρα, αν δουλεύει το ανεμιστηράκι της ή αν έχει γεμίσει σκόνη κτλ.

Δημοσ.

Εμένα περισσοτερο σαν έλλειψη μνήμης μου κανει??

Τι στιγμή που πεφτουν τα fps πιθανότητα περνάει στο pagefile τα δεδομένα της μνήμης και καθυστερεί όλο το σύστημα!

Μάλλον έφτασε ο καιρός να πας στα 2GB ram!

Ειδικότερα αν τα strategy που παιζεις είναι τελευταίας γενιάς (company of heroes, world in conflict κτλ.) τα οποία είναι και παντελώς αδηφάγα σε μνήμη!

Δημοσ.

Τα strategy που παιζω ειναι battle for middle earth 2 age of empires 3 warcraft 3.Σχετικα με τιν υπερθερμανση την εχω παρατηρησει και για αυτο εχω ανοιξει το καπακι απο το κουτι αλλα δεν εχω παρατηρησει σκονι σχετικα με το αν παταει η ψυκτρα πως ακριβως το βλεπω? γιατι ειμαι λιγο ασχετος.

Δημοσ.

τι θερμοκρασίες έχεις στην cpu σε full load???

Τσεκαρε τες με το coretemp και ενα toast να τρέχει!

Παρολο που εγώ συνεχίζω να πιστεύω οτι φταίει η έλλειψη μνήμες αλλά τουλαχιστον ας αποκλείσουμε στα σίγουρα το θέμα θερμοκρασίας!

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου είναι αρκετα υψηλές! Και μάλλον όντως έχεις το φαινόμενο του thermal throttling! Στους prescott συνανταται περίπου στους 75C! Βγάλε την ψύκτρα σου (φαντάζομαι έχεις την εργοστασιακή) Καθαρισε την καλά, βάλε καινουργια πάστα και ξαναδοκίμασε!

Αν πάλι σου κάνει τα ίδια μάλλον θα χρειαστείς μια καλύτερη ψυκτρα!

Δημοσ.

Αυτη η παστα που λες απο που μπορω να τη παρω και θελει καποια συγκεκριμενη η μια οποιαδιποτε?την αγοραζω και απο μαγαζι τησ γειτονιασ?

Δημοσ.

H πάστα αυτή είναι θερμοαγώγιμη και μπαίνει μεταξύ του επεξεργαστή και της ψήκτρας, ώστε να γίνεται καλύτερη επαγωγή θερμότητας. Ίσως η καλύτερη που μπορείς να βρεις είναι η Arctic Silver 5. Προσωπικά πάντως θα πρότεινα και την τοποθέτηση μιας σοβαρής ψήκτρας (διότι αν το χειμώνα χτυπάς τέτοιες θερμοκρασίες, το καλοκαίρι θα τηγανίζεις αβγά πάνω στο cpu σου). Θα πρότεινα την Thermalright

Cooler Ultra 120 Extreme

Το πρόβλημα είναι ότι, επειδή δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα, θα πρέπει να βρεις έναν φίλο ή γνωστό για να σου κάνει τη σωστή τοποθέτηση (θα απαιτηθεί να βγει όλη η motherboard από το κουτί και να ξαναμπεί).

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η αλλαγή πάστας θα σου λύσει εντελώς το πρόβλημα. Αν έχεις εμπειρία, θα πρότεινα να έριχνες τη συχνότητα του επεξεργαστή σου στα 2.6GHz για παράδειγμα για να δεις αν όντως φταίει αυτό και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

Λοιπον κα8αρισα τη ψυκτρα και τωρα σε full πιανω 69-70 δε παει παραπανω θα βαλω και τη παστα αλλα μαλλον τελικα φταιει η ram γιατι μεσω ενοσ προγραμματοσ ειδα οτι οταν παιζω παιχνιδια εχω ελευθερα 150-200 mb αλλα οταν αρχιζει το κολιμα πεφτει στα 50 mb αρα μαλλον αυτο το προκαλει ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...