Eusebius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δες αυτό στα φόρουμ του Ουμπούντου. Είναι ένας που το περιγράφει αναλυτικά: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205750 Το βρήκα με αυτή την αναζήτηση: http://www.google.com/search?q=internet+connection+sharing+ubuntu+windows+xp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστώ Eusebius επανερχομαι ΕΝτωμεταξύ μόλισ postara και στο Διαδίκτυο > Δίκτυα & Ασφάλεια μεταφέρετε το τοπικ πλιζ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Just FYI Δεν μπορώ να κάνω ICS στα properties tou pc2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eusebius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 How to enable Internet Connection Sharing on a home or a small office network connection in Windows XP http://support.microsoft.com/kb/314066 ImportantWhen you enable Internet Connection Sharing, the network adapter that is connected to the home network or to the small-office network receives a new static IP address of 192.168.0.1, with a subnet mask of 255.255.255.0. Existing TCP/IP connections on the network may be lost and must be reestablished. Μήπως φταίει αυτό; Η 192.168.0.1 είναι ήδη κατειλημμένη στο δίκτυο σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μήπως φταίει αυτό; Η 192.168.0.1 είναι ήδη κατειλημμένη στο δίκτυο σου... Αυτή τη γνώμη έχω κι εγώ και δε γνωρίζω αν τα windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ics και με άλλη ip. Το pc2 έχει ίντερνετ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Κανονικότατα. Όταν ενεργοποιώ το ics σταματάει όμως. Πώς θα γίνει να δώσω την 192.168.0.1 sto pc2??? μήπως πρέπει να ξαναστήσω το LAN από την αρχή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δοκίμασε να κάνεις bridge την ασύρματη κάρτα του pc2 με την ενσύρματη (αυτή δηλαδή που συνδέεται στο ubuntu), χωρίς ics. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δεν γίνεται. Το έχω κάνει. Μου βγάζει error. Μάλλον το μυστικό είναι στο IP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Εάν έβαζες το router στο pc2 και ενεργοποιούσες εκεί το ics θα δούλευε. Επίσης αν είχες ασύρματο router πάλι θα γινόταν. Επίσης αν βάλεις το ubuntu να συνδέεται ασύρματα με το pc1 και παίρνει μετά το pc2 από το ubuntu γίνεται. Αν σκεφτώ και τίποτα άλλο θα σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 φίλε capthookb το modem/router μου είναι ασύρματο. συνδέεται με το pc1 μόνο ενσύρματα. Μήπως εννοείς να είναι ανεξάρτητο τελείως? χωρις Pc πάνω του? Για να καταλάβεις. όπου pc1 = server συνδεδεμένος με το ασυρματο modem/router και φοράει WINXP όπου pc2= client με ασύρματη κάρτα δικτύου WinXP όπου ubuntu= client με κάρτα δικτύου ethernet ενσύρματα συνδεδεμένος με το pc2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Εάν έβαζες το router στο pc2 και ενεργοποιούσες εκεί το ics θα δούλευε.. Δύσκολο γιατι δεν θα έχει πρόσβαση το pc1 λόγω απόστασης. Το pc1 είναι ακριβώς στη σωστή θέση (ασύρματο δίκτυο) Επίσης αν είχες ασύρματο router πάλι θα γινόταν. . βλ. παραπάνω Επίσης αν βάλεις το ubuntu να συνδέεται ασύρματα με το pc1 και παίρνει μετά το pc2 από το ubuntu γίνεται. Δύσκολο να σεταρω Ubuntu σε η/υ που έχει SATA (δεν ξέρω ακόμη πως !!!!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Στο pc1 έχεις ενεργοποιήσει ics; Είναι κοντά στο router; Γιατί εάν το pc2 μπορεί να συνδεθεί στο router ασύρματα, τότε γίνεται έτσι: Tο pc1 συνδέεται στο router με καλώδιο όπως το έχεις χωρίς αλλά χωρίς ics. Το pc2 συνδέεται πάλι στο router ασύρματα τώρα, και θα ενεργοποιήσεις εκεί το ics. Το ubuntu θα συνδεθεί αναγκαστικά στο pc2 με καλώδιο. Και για να δουλέψει το δίκτυο θα πρέπει να αλλάξεις την ip του router Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Και οι IPs θα γίνουν έτσι router: 192.168.0.10 pc1: 192.168.1.2 netmask 255.255.555.0 gateway: 192.168.0.10 pc2:(ασύρματο) 192.168.0.3 netmask 255.255.555.0 gateway: 192.168.0.10 pc2:(ενσύρματο)192.168.0.1 netmask 255.255.555.0 ubuntu: 192.168.0.4 netmask 255.255.555.0 gateway: 192.168.0.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixopap Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Κάτι παέι να γίνει, 2 ερωτήσεις μόνο (sorry αν είναι χαζές) 1. Πως αλλάζω το ip του router? 2. Otan κανω ics στο pc2 δεν έχω internet σε αυτό. Το ics πρέπει να γίνει στην ασύρματη ή στην ενσύρματη του pc2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Πρέπει πρώτα να αλλάξεις την IP του router, γιατί μόλις βάζεις ics στο pc2 παίρνει κι αυτό την ίδια ip και μπλοκάρει. Στην ασύρματη θα κάνεις ics, εκεί δηλαδή από όπου "τραβάς" το ίντερνετ. Για το πως αλλάζεις την Ip του router δεν ξέρω ακριβώς να σου πώ γιατί δεν έχω δει αυτό το router. Πάντως γίνεται από το web interface του(192.168.0.1). Μετά την αλλαγή θα βάζεις άλλη ip για να συνδεθείς στο router (τη νέα δηλαδή) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.