Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε Pentium 4

makisss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω έναν Pentium 4 στα 3 GHz και θέλω να κάνω o/c γιατί πήρα πρόσφατα την X1950PRO και τρώει αρκετό bottleneck.Το θέμα είναι ότι ανεβάζοντας τη CPU στα 3.2 GHz για παράδειγμα,ανεβάζει και τη frequency της Ram με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις ο υπολογιστής.Όταν έριξα τη frequency της Ram και έβαλα τη CPU στα 3.2 GHz,άνοιξε κανονικά ο υπολογιστής αλλά ενώ έπαιζα pro 2008 στο ημίχρονο ξαναέκανε επανεκκίνηση.Καμιά ιδέα για το πως θα καταφέρω τελικά να κάνω το πολυπόθητο o/c;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

αμα δεν τα εχεις πειραξει, πως ακριβως κανεις o/c???? ανεβαζοντας το fsb αυξανεται η συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη. πως το εκανες χωρις να πειραξεις fsb?

Δημοσ.

Όταν αυξάνω το fsb αυξάνεται και η frequency της ram και κάνει επανεκκινήσεις!Όταν ρίχνω τη frequency της ram και ανεβάζω το fsb ανοίγει κανονικά το pc αλλά μου κάνει επανεκκίνηση στα παιχνίδια.

Δημοσ.

Παίξε με τους διαιρέτες ώστε να μην ζορίζεται η ram σου ;) Όσο για τον P4 σου τρέξε για κάνα μισάωρο το Orthos και αν το "παγώσει", ανέβασε λιγάκι το Vcore από το bios ;) Βέβαια και καμία photo με cpu και ram frequencies από cpu-z δεν θα έβλαπτε ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...