nim0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Μια ακομη ερωτηση απο τις πολλες που δημιουργουνται οταν πρωτοασχολησε με linux.Μερικα προγραμματα οταν τα ανοιγω λειτουργουν στο παρασκηνιο και δεν εφανιζονται στην επιφανια εργασιας. π.χ amarok εχω ηχο αλλα ο player δεν εμφανιζεται στο προσκηνιο
Freakster Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Τρέχει στην taskbar.. Όπως και το pidgin.. Απορία δε βλέπω...
nim0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Ειχα επισκεψεις και δεν τελειωσα το θεμα. Στην taskbar δεν εμφανιζεται τιποτα. Μονο στις διεργασιες υπαρχει και δεν βρηκα τροπο να τον εμφανισω. Τι κανουμε; (suse)
jim_p Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει ενα μικρο bug με τον amarok αλλα ΜΟΝΟ οταν εισαι σε gnome περιβαλλον. Το bug ειναι ακριβως αυτο, να παιζει ο player αλλα να μην τον δειχνει στο taskbar.
nim0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 To προβλημα πρεπει να ειναι στο KDE γιατι σε GNOME εμφανιζονται ολα κανονικα.
trizoni Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Μια ακομη ερωτηση απο τις πολλες που δημιουργουνται οταν πρωτοασχολησε με linux.Μερικα προγραμματα οταν τα ανοιγω λειτουργουν στο παρασκηνιο και δεν εφανιζονται στην επιφανια εργασιας. π.χ amarok εχω ηχο αλλα ο player δεν εμφανιζεται στο προσκηνιο Για να γινει αυτο μαλλον εννοεις οτι κανεις κλικ σε ενα mp3 μεσω Konqueror πιθανον και αρχιζει να παιζει. Αλλιως πως θα μπορουσες να τρεξεις ενα τραγουδι μεσω του interface του Amarok αφου αυτο δεν εμφανιζεται? Τρεξε το προγραμμα απο το μενου. Εαν εχεις το μενου του Suse (δηλαδη σου εμφανιζεται το λογοτυπο του Suse κατω αριστερα) κανε δεξι κλικ επανω του και επελεξε "Switch to KDE menu style". Μετα θα βρεις το Amarok (Πολυμεσα-->Αναπαραγωγεας Ηχου-->Amarok) και θα το τρεξεις. ΘΑ σου ανοιξει το Interface του προγραμματος. Εαν σου ανοιξει το μικρο παραθυρο του player τοτε κανε κλικ στο button "PL" για να σου ανοιξει ολοκληρο το interface. Εκει πας Ρυθμισεις-->Ρυθμιση Amarok-->Γενικα και τσεκαρεις το "Εμφανιση εικονιδιου στο πλαισιο συστηματος" και απο εκει και μετα θα εχεις το μικρο μπλε εικονιδιο στο taskbar. Καλη Χρονια σε ολους!
nim0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Το προβλημα τελικα ηταν περιεργο. Κατα την ρυθμιση της γραμμης εργασιων μπορεις να προσθεσεις η να αφαιρεσεις νεα εφαρμογιδια. Εγω κατα λαθος ειχα αφαιρεσει το πλαισιο συστηματος η system tray με αποτελεσμα να μην εμφανιζονται οι διεργασιες που ετρεχαν στο παρασκηνιο.
Blackman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 το 'εφαρμογίδια' είναι εικονίδια εφαρμογών ή νέο είδος γιδιού; λολ...ένα αστείο για την καλή χρονιά
DIMITRISG Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 το 'εφαρμογίδια' είναι εικονίδια εφαρμογών ή νέο είδος γιδιού; λολ...ένα αστείο για την καλή χρονιά ρε παιδια οχι τετοια ρε παιδια την ωρα του φαγητου δεν μπορω άλλο ελιωσα
nim0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 το 'εφαρμογίδια' είναι εικονίδια εφαρμογών ή νέο είδος γιδιού; λολ...ένα αστείο για την καλή χρονιά Δεκτο το χιουμορ του blackman , αλλα με δεξι κλικ στην taskbar σε suse αναφερει ακριβως < προσθηκη εφαρμογιδιου στον πινακα>!
DIMITRISG Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δεκτο το χιουμορ του blackman , αλλα με δεξι κλικ στην taskbar σε suse αναφερει ακριβως < προσθηκη εφαρμογιδιου στον πινακα>! μην ανησυχεις δεν ηταν για σενα αλλα μερικες φορες καποιες ορολογίες στους υπολογιστες καλυτερα να μην τις μεταφραζουν. Applets ή μικρές εφαρμογες μαλλον ηθελε να πει ο μεταφραστης και δεν ειμαι σιγουρος 100% αλλά λέξη εφαρμογιδιο δεν νομιζω να υπάρχει.
chek2fire Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Υπάρχει η λίστα της μετάφρασης τoυ kde που μπορείτε να στείλετε άμεσα email για την παρατήρηση.Υπάρχει και η δυνατότητα να συμμετέχετε στην μετάφραση.Εδώ που τα λέμε όσοι ασχολούνται είναι λίγοι σε αριθμό και έχουν βγάλει έναν τεράστιο όγκο εργασίας τελείως εθελοντικά.Γιαυτό η κάθε παρατήρηση μας είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.
nske Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Κι εδώ που τα λέμε, κάποια πράγματα καλύτερα να μη μεταφράζονται. Πάντως ούτε το "applet" θα το βρείτε σε κάποιο γενικό λεξικό. Ούτε η "εφαρμογή" ούτε η "application" έχουν επίσημα υποκοριστικό, λόγω της κυριολεκτικής τους έννοιας. Απλά πήραν το θέμα του application και το κόλλησαν στην κατάληξη -let που χρησιμοποιείται για υποκοριστικά, αφαιρόντας το ένα "l". Παρόμοια αυθαιρεσία, απλά έχει την υπογραφή της Apple (λογοπαίγνιο). http://en.wikipedia.org/wiki/Applet
DIMITRISG Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 τωρα καταλαβαίνω καλύτερα ορολογίες οπως: screenlets ! απο την αλλη μοιάζει με merge των λεξεων εφαρμογή + εικονίδιο = εφαρμογίδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.