evo50 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Katarxin gia se olous thelo na kano mia erotisi exo pari thn ASROCK 4CORE DUAL SATA 2 kai ena Intel C2 E2160 thelo na rotiso tora kati thelo na paro RAM DD2 667 tha doulepsi kanonika? giati to cpu exei fsb 800 den ine liga?euxaristo.
antonl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Απ' τη στιγμή που η μητρική σου υποστηρίζει την ταχύτητα αυτή (667MHz) δε θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας. Ούτε ιδιαίτερο πρόβλημα με την απόδοση θα έχεις, εκτός αν είσαι fan των benchmarks
klainmaingr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα... Δέν ανοίγω σχετικό θέμα γιατι αυτό είναι που θέλω να ρωτήσω και εγώ... Έχω αυτή τη μητρική http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=GA-8I945P%20Pro στην οποία έχω πάνω μόνο μια DDR2-533 SDRAM 1GB. Είδα σήμερα σε καλή τιμή μια DDR2-667 1GB και σκέφτομαι να την πάρω... Θα την υποστηρίζει η cpu μου; Χρειάζεται να πάρω πάλι 533? (γιατί κάτι είδα για pairing).. Θα δουλέψει όπως και να'χει απλά με λιγότερη απόδοση; Ευχαριστώ! edit: τώρα είδα στο everest οτι τελικά είναι 2χ512 533 οπότε υπάρχει ήδη το pair! Όπως και να έχει οι ερωτήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν απλά με διαφορετικά δεδομένα
antonl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Κατά 99% δε θα έχεις πρόβλημα. Απλά η νέα μνήμη θα λειτουργεί στα 553MHz κι όχι στα 667MHz και πλέον δε θα χεις (πιθανότατα) δυνατότητα για dual DDR που λογικά το 'χεις ενεργοποιημένο τώρα (δε νομίζω ότι είναι σημαντική απώλεια).
klainmaingr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Για την ιστορία... Μπήκε κανονικά και δουλεύει στα 333 (667).. Ο νέος χρόνος θα βρεί το pc mou με 1gb ddr2 παραπάνω
antonl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Με 'γεια και sorry για το λανθασμένη μου παρατήρηση (περί πτώσης της συχνότητας @533Mhz). Ψάχνοντας λίγο είδα εδώ πως η μητρική σου έχει 2 slots για DDR2 (και 2 DDR). Πώς στο καλό χώρεσες 3 modules DDR2;
klainmaingr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά για αρχή! http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=GA-8I945P%20Pro 240-pin DDR2 DIMM Banking: 4 (--2 banks of 2--) Εκ των πραγμάτων υποστηρίζει μέχρι 4gb με μέγιστο 1gb σε κάθε σλότ.. Εγώ κατα τα άλλα είδα slot και μπήκα ;p (και έχει ακόμα ένα να κάθεται..) Εφόσον την είδα και μάλιστα και καλά... Δέν το λέω ούτε του παπά! edit: H μητρική που παραθέτεις είναι του φίλου που έκανε το αρχικό πόστ.. όχι η δική μου
alex89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2008 Η συχνότητα της μνήμης με το fsb του επεξεργαστή έχουν σχέση. Ο επεξεργαστής ζητάει από τη μνήμη δεδομένα. Για να υπολογίσεις τα δεδομένα που θέλει ο επεξεργαστής, πολλαπλασιάζεις, το ονομαστικό fsb π.χ. 800Mhz επί 64 (γιατί στα 64bit επικοινωνεί η μνήμη με τον επεξεργαστή) και διαιρείς για του 8 για δεις πόσα MBs θέλει ο επεξεργαστής από τη μνήμη για να δουλεύει με μεγαλύτερη απόδοση. Άρα αν ο επεξεργαστής σου έχει fsb 800Mhz x 64/8 = θέλει από τη μνήμη 6400ΜΒs. Η μνήμη για να δώσει αυτά τα MBs στο επεξεργαστή θα πρέπει να είναι χιονισμένη στα 800Mhz χ 64/8 = 6400ΜBs Αν τώρα τις βάλεις σε dual chanel επειδή το εύρος των 64bit πάει στα 128bit θα δώσει στον επεξεργαστή 12.800MBs. Δε σε χαλάει. Για περισσότερα κοίτα αυτό το άρθρο: http://www.hardwaresecrets.com/article/133/1
evo50 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Axa καταλαβα.Θελω επισης να ρωτησω και κατι αλλο τωρα εχω ακομα 2 χ DDR ram πανω και αποφασισα να κανω ο/c τον cpu.Το πηγα στα δυο αλλα μαζι με το cpu ανεβηκαν και οι ραμ.Στα 2 ghrz οταν εχω και τις δυο κολαει το pc στο bootarisma των windows αλλα οταν βγαλω την μια(supertalent)δουλευει κανονικα αρα πιστευω εφτασε στα ορια της η ραμ.Θελω να ρωτησω τωρα αν γινεται η δεν γινεται να σταματησω να clockarontai οι ραμ και τωρα που περιμενω την καινουργια ραμ ddr 667 θα πρεπει να αναγκαστικα να clockarete και αυτην και αν ναι θα βρει και αυτη τοσο γρηγορα τα ορια της?
alex89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου από πουσάρισμα δε γνωρίζω. Και εγώ είμαι στα πρώτα βήματα. Έχει όμως φίλους στο φόρουμ που γνωρίζουν πολλά και μπορούν να σε βοηθήσουν!
ArisG88 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Axa καταλαβα.Θελω επισης να ρωτησω και κατι αλλο τωρα εχω ακομα 2 χ DDR ram πανω και αποφασισα να κανω ο/c τον cpu.Το πηγα στα δυο αλλα μαζι με το cpu ανεβηκαν και οι ραμ.Στα 2 ghrz οταν εχω και τις δυο κολαει το pc στο bootarisma των windows αλλα οταν βγαλω την μια(supertalent)δουλευει κανονικα αρα πιστευω εφτασε στα ορια της η ραμ.Θελω να ρωτησω τωρα αν γινεται η δεν γινεται να σταματησω να clockarontai οι ραμ και τωρα που περιμενω την καινουργια ραμ ddr 667 θα πρεπει να αναγκαστικα να clockarete και αυτην και αν ναι θα βρει και αυτη τοσο γρηγορα τα ορια της? Αν δεν σου χρειαζεται ο υπολογιστης για δυσκολες εργασιες μην κανεις O/C. Μειωνει το χρονο ζωης του CPU και των μνημων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.