spooksville21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Εχω την εξης απορια,καποιες οθονες ειναι μονο αναλογικες και καποιες και ψηφιακες, ποια η διαφορα? υπαρχει περιπτωση καποια καρτα γραφικων να δεχεται μονο τη μια? Επισης στα tv tuners εχω δει κατι παρομοιο, οι ψηφιακες τι καλυτερο εχουν?
alex89 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Εχω την εξης απορια,καποιες οθονες ειναι μονο αναλογικες και καποιες και ψηφιακες,ποια η διαφορα? υπαρχει περιπτωση καποια καρτα γραφικων να δεχεται μονο τη μια? Επισης στα tv tuners εχω δει κατι παρομοιο, οι ψηφιακες τι καλυτερο εχουν? Οι ψηφιακές οθόνες έχουν καλύτερη ανάλυση. Προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ειδικά αν δεις εικόνα σε μια οθόνης με Full HD (High Definition), το ποιο πιθανό είναι να μη θες να κοιτάξεις ξανά αναλογική. Έχουν οι ψηφιακές καλύτερα εμφάνιση χρωμάτων και γραφικών στα παιχνίδια αλλά και στις ταινίες dvd. Οι crt οθόνες βασικά έχουν την παλιά τεχνολογία ας πούμε vga. Σήμερα έχουν την dvi και οι κάρτες γραφικών έχουν έξοδο dvi που με αντάπρορα μπορείς να τις συνδέσεις σε οθόνη vga και συνήθως CRT οθόνες, γιατί οι crt ήτανε vga. Φυσικά υπάρχει και το HDMI που μεταφέρει ήχο (ψηφιακό) και εικόνα σε πολύ καλή ανάλυση. Αυτά τα λίγα ξέρω, αν κάποιος φίλος από το φόρουμ δει κάπου να κάνω λάθος ας με διορθώσει.
sapphire Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Εχω την εξης απορια,καποιες οθονες ειναι μονο αναλογικες και καποιες και ψηφιακες, ποια η διαφορα? Οι οθόνες με ψηφιακή είσοδο (DVI) δεν έχουν τόσο μεγάλη απώλεια σήματος, ούτε τόση αλλοίωση σήματος από παράσιτα, άρα έχουν καλύτερη εικόνα. Αυτές με αναλογική είσοδο (D-Sub15) έχουν κάποια απώλεια σήματος, δηλαδή αλοίωση σήματος από παράσιτα, που οφείλεται στην ποιότητα μόνωσης του καλωδίου, αλλά και στα ηλεκτρονικά της ίδιας της οθόνης. υπαρχει περιπτωση καποια καρτα γραφικων να δεχεται μονο τη μια? Αν η κάρτα γραφικών σου είναι πολύ παλιά (> 5-6 χρόνια), θα έχει έξοδο μόνο D-Sub 15 (δηλαδή για αναλογική οθόνη). Αν η κάρτα γραφικών σου είναι πιο πρόσφατη (< 5-6 χρόνια), θα έχει είτε μια έξοδο D-Sub15 και μια DVI-I, η οποία μέσω adaptor θα μπορεί να μετατραπεί σε D-Sub15, είτε 2 εξόδους DVI-I, οι οποίες μέσω adaptor θα μπορούν να μετατραπούν σε D-Sub15.
spooksville21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Εγω εχω μια tft οπου συνδεοταν στη μπλε εισοδο της παλιας, στης καινουργιας που θα μπαινει? Στο μπλε μπαινουν αναλογικες και στο ασπρο ψηφιακες?
sapphire Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Εγω εχω μια tft οπου συνδεοταν στη μπλε εισοδο της παλιας, στης καινουργιας που θα μπαινει? Η καινούργια θα έχει στη συσκευασίας της έναν ή δύο adaptors που θα μετατρέπουν την "άσπρη" θύρα σε "μπλε" θύρα, κι εκεί θα συνδέεις την οθόνη σου Στο μπλε μπαινουν αναλογικες και στο ασπρο ψηφιακες? Σωστό.
spooksville21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 ωραια, με τις καρτες tv τι γινεται?
sapphire Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Οι κάρτες TV μπαίνουν σε θύρα PCI και συνδέονται εξωτερικά μόνο με την κεραία (Aerial). Το σήμα το δίνουν στο σύστημά σου μέσω της PCI θύρας, επομένως, οποιαδήποτε κάρτα γραφικών και να έχεις, μπορείς να βάλεις κάρτα τηλεόρασης. Θα σου δίνεται εφαρμογή την οποία θα τρέχεις και θα μπορείς να δεις τηλεόραση στην οθόνη σου, με δυνατότητες ανάλογα με την κάρτα TV που θα πάρεις. Κυκλοφορούν και hybrid μοντέλα που παίζουν εκτός από αναλογική, και ψηφιακή επίγεια τηλεόραση (DVB-T), αλλά και ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση (DVB-S). Επίσης, υπάρχουν και κάρτες TV που συνδέονται σε PCI-Express 1x θύρα, για τις πιο καινούργιες μητρικές. Οι απαιτήσεις συστήματος που έχουν είναι σχετικά χαμηλές (περίπου Pentium 3 800MHz) για την αναπαραγωγή τηλεοπτικού σήματος, αλλά είναι πιο υψηλές για την εγγραφή του σήματος (περίπου Pentium 4 2 GHz με 512MB RAM)
spooksville21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 βασικα ενοω διαφορα αναλογικης καρτας tv με ψηφιακης...
tzez Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 χα χα! Μάλλον εννοείς την διαφορά ψηφιακών και αναλογικών καναλιών που εκπέμπουν οι σταθμοί. Αναλογικά είναι όλα τα κλασικά κανάλια όπως τα ξέρεις (Mega , Ant1, κ.τ.λ). Ψηφιακά είναι μια νέα τεχνολογία και μέχρι τώρα μόνο η ΕΤ εκπέμεπει 3 δοκιμαστικά. Πρόσεξε η κάρτα που θα πάρεις να παίζει ΣΙΓΟΥΡΑ αναλογικά και αν θες και ψηφιακά. Αν και εγώ δεν κατάλαβα καλά ας με διορθώσει κάποιος φίλος. Tα ψηφιακά κανάλια διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου χωρίς είδωλα και άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες των κλασικών αναλογικών. Αν γνωρίζεις τι εστί NOVA μπορείς να καταλάβεις για τις ευκολίες και την ποιότητα που μπορείς να απολάυσεις χωρίς όμως η λήψη να γίνεται απο δορυφόρο αλλά απο συμβατικά επίγεια μέσα.
disqualified Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Οι ψηφιακές οθόνες έχουν καλύτερη ανάλυση. Προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ειδικά αν δεις εικόνα σε μια οθόνης με Full HD (High Definition), το ποιο πιθανό είναι να μη θες να κοιτάξεις ξανά αναλογική. Έχουν οι ψηφιακές καλύτερα εμφάνιση χρωμάτων και γραφικών στα παιχνίδια αλλά και στις ταινίες dvd. Οι crt οθόνες βασικά έχουν την παλιά τεχνολογία ας πούμε vga. Σήμερα έχουν την dvi και οι κάρτες γραφικών έχουν έξοδο dvi που με αντάπρορα μπορείς να τις συνδέσεις σε οθόνη vga και συνήθως CRT οθόνες, γιατί οι crt ήτανε vga. Φυσικά υπάρχει και το HDMI που μεταφέρει ήχο (ψηφιακό) και εικόνα σε πολύ καλή ανάλυση. Αυτά τα λίγα ξέρω, αν κάποιος φίλος από το φόρουμ δει κάπου να κάνω λάθος ας με διορθώσει. δεν υπαρχει ψηφιακη και αναλογικη οθονη, υπαρχει μονο αναλογικο και ψηφιακο σημα, κα ι ολα τα κυκλωματα παντα καταληγουν σε digital to analog converter (DAC) καθως οπως αντιλαμβανεσαι δεν μπορεις να δεις ασσους και μηδενικα. Το full HD ειναι η αναλυση high definition και για να το απολαυσεις θα πρεπει να εχεις και το καταλληλο σημα video ή μεταδοσης γιατι αν δει τηλεοραση με τα σημερινα δεδομενα σε μια 40 ιντσων full HD οχι μονο δεν ειναι ωραιο το θεαμα αλλα απογοητευτικο
alex89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Σε ευχαριστώ disqualified για τις διευκρινήσεις και τις διορθώσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.