Προς το περιεχόμενο

Μήπως είναι τρελός?

kostas7777777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον ολοι εσεις που σκεφτεστε να κανετε μια μινι αναβαθμιση δειτε τι επαθα εγω...

τον δεκεμβριο του 2005 αποφασισα να αγορασω υπολογιστη

δεν ηξερα πολλα πολλα. γι αυτο ρωτησα.

γνωστοι και φιλοι τοτε μου ελεγαν να παρω ενα pc με pentium4 με καρτα γραφικων καλη και με αρκετη ραμ.

ενα τετοιο pc τοτε κοστιζε περιπου 800 ευρω.

επειδη ειμαι ξεροκεφαλος και σκεφτηκα να ξεκινησω με κατι πιο light και να το ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ σιγα σιγα πηγα και πηρα

packardbell 1307

mb: asus p5s800-vm

cpu: celeron d 2.93

ram: 256mb

hd: seagate 80gb 7200

psu:250w

vga on board

το συστημα ηταν ετοιμο και το πηρα απο τον κωτσοβολο 415 ευρω +οθονη crt17 50 ευρω μεταχοιρισμενη

μεσα στον πρωτο μηνα κιολας καταλαβα πως η μνημη δεν ηταν αρκετη

kingston ddr 512mb 60 ευρω

η μνημη τελικα ηταν 256 αντι για 512 αλλα ειχα πεταξει την αποδειξη

anyway...

επομενη κινηση ati x1650pro agp κοστος 155 ευρω

και επειδη το τροφοδοτικο ηταν μικρο

noname psu 350w 50 ευρω

το κουτι ηταν μικρο οι θερμοκρασιες ανεβαιναν λογω ανυπαρξιας fan

για να μην ξοδευομαι σε αλλαγη κουτιου παιρνω fan και βαζω στο κουτι

κοστος 20 ευρω

κανοντας το πρωτο format διαπιστωνω πως στο cd που μου εδωσαν υπηρχαν μονο τα windows xp. για εφαρμογες ουτε λογος....

αγορα για δευτερη φορα norton 50 ευρω

ολα ωραια σκεφτομαι...

μπααα.... η crt17αρα παραηταν κουραστικη

tft asus 19ara wide κοστος 220 ευρω

δεν παιρνω και μια μνημη σκεφτομαι

ddr 1gb 75 ευρω

το καινουριο psu ομως ηταν και αυτο μικρο

noname psu 550w 50 ευρω

το κουτι οπως και ο δισκος ηταν υπερβολικα μικρα.

ο celeron με l2 512 δεν την παλευε και το οριο των 2gb ραμ ηταν πλεον μια ανασα μακρια. ηθελα pentiym 4 me λ2 2μβ. 630 η 631.

630 δεν υπηρχε στο μαγαζι οποτε παιρνω 631 και ταυτοχρονα αλλαζω μητρικη και ολα τα υπολοιπα.

asrock mobo 70 ευρω

p4 631 70 ευρω

κουτι πραγματικα μεγαλο και γαματο 100 ευρω

σατα σκληρος 60 ευρω

ddr 1gb 55 ευρω

ΣΥΝΟΛΙΚΑ μετα απο 2 χρονια εχω

p4-mobo asrock-ram ddr-agp

και εχω δωσει το εξωφρενικο ποσο των 1500 ευρω για αυτην την σαβουρα.

καταληγοντας θελω να παραδεκτω πως εκανα μεγαλη βλακια οταν δεν ακουσα τους γνωστους μου να παρω κατι καλο. με 900 ευρω τοτε θα επαιρνα ολα αυτα +οθονη tft

h 800 ευρω χωρις οθονη.

θελω να δωσω και μια συμβουλη για αυτους που σκεφτονται για αναβαθμιση.

πιστευω πως δεν αξιζει και ειναι πεταμενα λεφτα και ειναι καλυτερα να παιρνεις κατι καλο και καινουριο καθε 2 -3 χρονια

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πιστευω πως δεν αξιζει και ειναι πεταμενα λεφτα και ειναι καλυτερα να παιρνεις κατι καλο και καινουριο καθε 2 -3 χρονια

Μάλλον ναι αγοράζεις κάτι ακριβό και το κρατάς 3 4 χρόνια..

Δημοσ.

Όταν αγοράζει κάποιος pc για πρώτη φορά,που συνήθως δεν ξέρει και πολλά,είτε θα τον συμβουλέψει κάποιος και θα πάρει κάτι που θα του κρατήσει,σε καλή τιμή είτε θα πάρει κάτι φτηνό/ακριβό(υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις) που θα του αχρηστεύσει σε λίγο χρονικό διάστημα.Από τα λάθη σου μαθαίνεις.Κι εγώ έκανα το λάθος πριν από 5-6 χρόνια όταν πήρα το pc(1o μου) να δώσω παραπάνω λεφτά απ' ότι άξιζε.Αποτέλεσμα ?? Να δώσω πριν από 2 χρόνια αρκετά λεφτά σε αναβάθμιση(άλλαξα ουσιαστικά τα πάντα μέσα - vga,cpu,mobo,ram) ώστε να κάνω δουλειά,ενώ αυτά τα λεφτά θα μπορούσανε να πάνε αλλού.

Βέβαια το θέμα της αναβάθμισης εξαρτάται και από τις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη.Όποιος παίζει πολλά games(συνήθως) θα κάνει τακτικά αναβαθμίσεις σε σχέση με κάποιον που παίζει αραιά και που games.Για μένα προσωπικά αξίζουν οι αναβαθμίσεις μέχρι ενός σημείου...Εννοείτε πως αν το κόστος αναβάθμισης πλησιάζει το κόστος ενός καινούργιου,αξιοπρεπέστατου pc καλύτερα να προτιμήσεις το 2ο,άλλωστε οι καιροί έχουν αλλάξει,πλέον παίρνεις ακόμα και έτοιμα pc σε καλές τιμές.

Δημοσ.
λοιπον ολοι εσεις που σκεφτεστε να κανετε μια μινι αναβαθμιση δειτε τι επαθα εγω...

τον δεκεμβριο του 2005 αποφασισα να αγορασω υπολογιστη

δεν ηξερα πολλα πολλα. γι αυτο ρωτησα.

γνωστοι και φιλοι τοτε μου ελεγαν να παρω ενα pc με pentium4 με καρτα γραφικων καλη και με αρκετη ραμ.

ενα τετοιο pc τοτε κοστιζε περιπου 800 ευρω.

επειδη ειμαι ξεροκεφαλος και σκεφτηκα να ξεκινησω με κατι πιο light και να το ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ σιγα σιγα πηγα και πηρα

packardbell 1307

mb: asus p5s800-vm

cpu: celeron d 2.93

ram: 256mb

hd: seagate 80gb 7200

psu:250w

vga on board

το συστημα ηταν ετοιμο και το πηρα απο τον κωτσοβολο 415 ευρω +οθονη crt17 50 ευρω μεταχοιρισμενη

μεσα στον πρωτο μηνα κιολας καταλαβα πως η μνημη δεν ηταν αρκετη

kingston ddr 512mb 60 ευρω

η μνημη τελικα ηταν 256 αντι για 512 αλλα ειχα πεταξει την αποδειξη

anyway...

επομενη κινηση ati x1650pro agp κοστος 155 ευρω

και επειδη το τροφοδοτικο ηταν μικρο

noname psu 350w 50 ευρω

το κουτι ηταν μικρο οι θερμοκρασιες ανεβαιναν λογω ανυπαρξιας fan

για να μην ξοδευομαι σε αλλαγη κουτιου παιρνω fan και βαζω στο κουτι

κοστος 20 ευρω

κανοντας το πρωτο format διαπιστωνω πως στο cd που μου εδωσαν υπηρχαν μονο τα windows xp. για εφαρμογες ουτε λογος....

αγορα για δευτερη φορα norton 50 ευρω

ολα ωραια σκεφτομαι...

μπααα.... η crt17αρα παραηταν κουραστικη

tft asus 19ara wide κοστος 220 ευρω

δεν παιρνω και μια μνημη σκεφτομαι

ddr 1gb 75 ευρω

το καινουριο psu ομως ηταν και αυτο μικρο

noname psu 550w 50 ευρω

το κουτι οπως και ο δισκος ηταν υπερβολικα μικρα.

ο celeron με l2 512 δεν την παλευε και το οριο των 2gb ραμ ηταν πλεον μια ανασα μακρια. ηθελα pentiym 4 me λ2 2μβ. 630 η 631.

630 δεν υπηρχε στο μαγαζι οποτε παιρνω 631 και ταυτοχρονα αλλαζω μητρικη και ολα τα υπολοιπα.

asrock mobo 70 ευρω

p4 631 70 ευρω

κουτι πραγματικα μεγαλο και γαματο 100 ευρω

σατα σκληρος 60 ευρω

ddr 1gb 55 ευρω

ΣΥΝΟΛΙΚΑ μετα απο 2 χρονια εχω

p4-mobo asrock-ram ddr-agp

και εχω δωσει το εξωφρενικο ποσο των 1500 ευρω για αυτην την σαβουρα.

καταληγοντας θελω να παραδεκτω πως εκανα μεγαλη βλακια οταν δεν ακουσα τους γνωστους μου να παρω κατι καλο. με 900 ευρω τοτε θα επαιρνα ολα αυτα +οθονη tft

h 800 ευρω χωρις οθονη.

θελω να δωσω και μια συμβουλη για αυτους που σκεφτονται για αναβαθμιση.

Έχει ο αδελφός μου ακριβώς το ίδιο pc χωρίς την οθόνη (του έδωσα την παλιά την δικιά μου, CRT), και πριν 2 μέρες του πήρα την 7600GS. Του είχα ήδη βάλει την GeForce MX 4400, αλλά την να τον κάνει... Όσο για τις θερμοκρασίες, του έβγαλα το παράθυρο, του έβαλα και μια λάμπα νέον έτσι για μόστρα, να μην φαίνεται άσχημα, και είναι μια χαρά. Στον Κωτσόβολο που πήγε δεν του έδωσαν τα XP όμως, αλλά τώρα άστο.

Δημοσ.

ναι και?

και εγώ τον πρώτο pentium2 που είχα πάρει τον είχα πληρώσει 500χιλιάρικα...

να τα κλάψω τώρα? :lol:

Δημοσ.

Εντάξει liopyr,καταρχάς εσύ μπορεί να έχεις αλλάξει 5 pc μέχρι τώρα και ο άλλος 2(ένα τυχαίο παράδειγμα δίνω..).Σαφώς και αφού έχεις αγοράσει κάτι το οποίο μετά αποδεικνύεται λάθος αγορά δεν θα κάτσεις να κλάψεις(ειδικά αν έχει περάσει πολύς καιρός) αλλά όσο να ναι μια πικρία ίσως σου βγει.Όπως είπα...από τα λάθη σου μαθαίνεις.

Δημοσ.

και εγω απο το e-shop πηρα πριν 3,5 χρονια ενα φτηνο με οθονη crt 17 και 2,8 celeron 400? καλος υπ/στης για τις δυνατοτητες του το πουλησα.μετα απο 7 μηνες το αλαξα και εδωσα σε εναν ιδιωτη εδω στην πολη μου 1900? και πηρα υπ/στη με τοπ πραγματα επανω αλλα με προβληματα το πουλησα και αυτο μονο οθονη 19αρα κρατησα.εβαλα μυαλο και εμαθα βεβαια και με 600? εχω φτιαξει μονος μου το εργαλειο της υπογραφης.τι να κανουμε αν δεν ξερεις αυτα παθενεις και μαθενεις

Δημοσ.

H μεγαλύτερη μαλακία που έχω κάνει σχετικά με PC:

400 ευρώ σε μια 9800ΧΤ που συνδιάστηκε με έναν P4 στα 1,7ghz. :lol:

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας,είναι γεγονός.

Δημοσ.
ναι και?

και εγώ τον πρώτο pentium2 που είχα πάρει τον είχα πληρώσει 500χιλιάρικα...

να τα κλάψω τώρα? :lol:

και εγώ τον πρώτο pentium1 που είχα πάρει τον είχα πληρώσει 800χιλιάρικα...

συνπασχω....

Δημοσ.

το παιδι λεει οτι...

"τον δεκεμβριο του 2005 αποφασισα να αγορασω υπολογιστη"

δεν αναφερεται πριν πολλα χρονια....και το pc ειναι ...μαυρα χαλια...

το 2 εφεδρικο που εχω ειναι πολυ καλυτερο....

αν δεν εισαι ενημερος ειναι φυσικο να την πατησεις...(οπως και το 80% αυτων που αγοραζουν pc)

αλλα ....ακομα αν κοιταξεις στα πιο πολλα μεγαλοκαταστηματα τι πουλανε και τι διαφημιζουν ,ακομα...

ειναι ηδη για πεταμα ,οχι στο μελλον...

Δημοσ.

Entaksei re man oloi exume petaksei fragka g blakeies eidika g hlektronikes blakeies twra anti na klais ta fragka+na xtypas t kefali s :lol: ftiakse ena 2o Pc me ta yposysthmata pu exeis (syplirwse +oti xreiazetai) pare mia gamath o8onara g t pc pu exeis twra +tn 19ara balth st allo pc +kanto katebasthri h arxise na peiramatizesai se 8emata software ,linux ,h programming.Etsi dn 8a paei xameno tpt+8a su xrhsimepsun kapu ta parts pu exeis twra na pianun skonh;)

Δημοσ.

enas filos mou prin 1 mina agorase to eksis kouti:

mobo: asus p6n sli platinum

cpu: quad Q6600 @2.4Ghz

Graphics: 2X Asus EN8600GTS Silent 512Mb SLI διάταξη

Rams: Σύνολο 4gb kingston αν θυμαμαι καλα στα 1000mhz(αλλα μονο τα 3.2 αναγνωριζουν τα xp που φοραει)

Τροφοδοσία: Enermax @ 720Watts

Κουτι(φοβερο): Lian-Li V600 ασμί

Οθόνη: LG 22' flat widescreen

keyboard: Logitech G15

Mouse: Logitech MX518

2 σκληρούς ο ένας 80gb στισ 10000rpm και ο αλλος 500gb pio agros

συνολικό κόστος γύρω στα 1900-2000 ευρώ

πόσο καιρο να του κρατήσει αυτό?

εγώ λέω με το ρυθμό που προχωράει η τεχνολογία των games αυτόν τον καιρο το πολύ 2 χρόνια

αλλα πολύ τούμπανο το pc.μπορεί να ανοίκσει μέχρι 10 lineage clients μαζί στο τέρμα όλα και δέν το συζητώ για alt-tab... στη στιγμή

και γώ έχω έναν dell dimension 8400 στα 1800 p4 και για να ανοίκσει lineage κάνει 15 λεπτά... :cry::cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...