Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση τώρα !!! (Λίγη Βοήθεια ρε παιδιά είμαι ψιλό -χοντρό άσχετος )!

panpol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Έχω τα παρακάτω :

1)mobo: Asus P5K (s775, DDR2, PCI-X) (Αναμένεται τη Δευτέρα)

2)Cpu:Core 2 Duo 4500 (s775/2,20GHz) Tray () (Αναμένεται τη Δευτέρα)

3)RAM: Ram 2X 1GB DDR2 667MHz Value ) (Αναμένεται τη Δευτέρα)

4)Κάρτα Γραφικών: Sparkle 8800GT 512MB Cool Pipe ) (Αναμένεται τη Δευτέρα)

5) Σκληρός1 : Segate Barracuda ST380011A Χωριτικότητα 80 Giga - 7200 στροφών/ λεπτό - ide

Σκληρός2 : Segate Barracuda ST3200826A Χωριτικότητα 200 Giga - 7200 στροφών/ λεπτό- ide

Σκληρός3 : Segate Barracuda ST3500320AS Χωριτικότητα 500 Giga - 7200 στροφών/ λεπτό sata2 Buffer32 MB

Οθονη LG L197WH (19ra)

Τροφοδοτικό : pro power model LC-B350AX (Μάλλον 350ρι…)

2 DVD –RW IDE

modem SIEMENS SPEEDSTREAM 4200 USB (10/100 Μbs) Αυτο που δινει η tellas

Επειδή όπως θα καταλάβατε αυτά που έχω είναι συγκερασμός παλιών και νέων εξαρτημάτων (προηγούμενος Pc Celeron στα 2.4 αυτός που εχω τώρα …)

Και θέλω να συνθέσω ένα νέο σύστημα ,

Έχω κάποιες απορίες

1ον

Την Οθόνη τη συνδέω με το ψηφιακό η με το αναλογικό καλώδιο ;

Η κάρτα γραφικών υποστηρίζει και τα δυο, αλλά η οθόνη δεν κάνει «Αυτόματο καθορισμό εικόνας με το ψηφιακό καλώδιο … (πράγμα που σημαίνει τι ???)

Έχουν μεγάλες διαφορές-Απόδοση ;

Επίσης παρατήρησα ότι στην ανάλυση (Προτεινόμενη) 1440 χ 900 με το ψηφιακό καλώδιο πάει έως τα 70 Mh ενώ με το αναλογικό 75 Mh. Γιατι ;

Τι με συμφέρει τελικά ;

2ον

Θέλω να κάνω τους σκληρούς δίσκους (Βλέπε ποιο πάνω) σε RAID – 0 .

Α) Πως γινεται ; Διάβασα κάπου ότι γίνεται και μέσω μητρικής (αλήθεια πως;;) αλλά μονό αν έχεις δίσκους σατα. Στην δικιά μου περίπτωση τι γίνεται ; (Όλα τα σημαντικά αρχεία τα κρατώ σε Dvd οπότε δεν με απασχολεί αν χτυπήσει κάποιος σκληρός )

Β) Να κάνω και τους δύο η και τους τρεις σκληρούς δίσκους σε RIDE 0 .

Μπορώ να κάνω και τους 3 και πως (κάποιο ενδεδειγμένο πρόγραμμα ;)

Το φορματ δεν με απασχολεί….

Γ) Μήπως θα χάσω σε GB ;

3ον

Θα περάσω στα Vista να προτιμώ 32 η 64 ; υπάρχει η 64 έκδοση για ελληνικά ; Και ποιες η διαφορές ;

5ον

Πολλά χρονιά τώρα με κατατρώγει ένα φοβερό «zzzzzzzz» που με χτυπάει μέχρι τα μελίγγια . Έλεγα ότι ήταν η κάρτα γραφικών (6600GT) η το τροφοδοτικό αλλά τελικά σήμερα κατάλαβα ότι ήταν το ανεμιστηρακι πάνω στη cpu (το γαμ…..ο) . Για τιμωρία τώρα που γράφω το έχω βγάλει – αποσυνδέσει- και έβαλα κάπου διπλά μια ψήκτρα που βρήκα πρόχειρη από έναν Celeron 3(!!!)

Αποτέλεσμα ; cpu temp 84(!!!) C- άντε να καεί να ησυχάσω-…

Όμως μέσα στο δωμάτιο άκρα του τάφου σιωπή !!! Αυτό δεν αναπληρώνεται με τίποτε , ούτε με 5 celeron –ελπίζω μόνο να προλάβω να τελειώσω το κείμενο 

Αν βάλω τη συγκεκριμένη ψήκτρα από το Celeron 4 στην καινούρια μητρική Θα δουλέψει ;

Τι άλλο οικονομικό και αθόρυβο προτείνεται ;

6ον

Είχα συνδεθεί μέσω νετ με ένα modem sageam fast 800 (Το δωρεαν του οτε) και δούλευε μια χαρά αλλά…

Ενώ ξεκίνησε με ταχύτητα 7 Μbs μετά από λίγο έπεσε στα 6 Mbs . ( H tellas δίνει μέχρι 12 Μbs)

Είπα να βάλω το SIEMENS καλύτερα , αλλά …άνθρακες ο θησαυρός . Ταχύτητα η ιδία (στα 6Μbs) κάτι για απομακρυσμένη περιοχή μου μουρμούρισε κάποιος από την τελλας …

Και όχι μονο αυτό ,τώρα λέει έχω… Router (δεν ξέρω τι είναι αυτό πάντως δεν κάνω «κλικ» στο κουτάκι η σύνδεση μου για να μπω στο νετ όπως εκανα πριν με αυτό του οτε. (Δηλ. πριν δεν ειχα… router ;;;) lol

Τεσπα το θέμα είναι ότι τώρα πολλές φορές το μοδεμ (SIEMENS) δείχνει να «κολλάει» ανεξήγητα η δεν μπορώ να μπω πουθενά στο νετ … Μάλλον θα γυρίσω στο παλιό του οτε να γλιτώσω και το ρευμα από το εχτρα τροφοδοτικο που εχει το SIEMENS .

Αν και κατι μου λεει ότι φτεει το antivirus (panta) που εχω. Γιατί όταν το έβγαλα(το antivirus) σαν να «ξεκόλλησε…» Τυχαιο ; …

Θα το παρακολουθήσω και θα σας πω...

Και τελος… ο τύπος στην τελλας μου ειπε να συνδέσω το modem me ethemet (με το χοντρό καλώδιο ) αλλά το pc μου δεν έχει ,έτσι το συνέδεσα μέσω usb . -όπως ειχα κάνει και με το παλιό modem του οτε (αυτό δεν ειχε ethemet καλώδιο ) έχει καμιά διαφορά;

Επειδή ξερώ ότι τα παραπάνω απασχολούν πολλούς χρήστες ας βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά… Ψυχικό θα κάνετε !!!

Ευχαριστώ.

Πάνος.

Y.Γ θεοκρασία 91(!!!) και δουλεύει το σκυλί ! μέχρι ποτέ όμως ; ….

Υ.Γ. 2 κάποια σχόλια για το σύστημα που επέλεξα ;

Yg.3 kai teliko thermokrasia cpu 97 lei to speeffan (!!!) stelno sta grigora to mail kai pao na balo to anemistiraki giati sta 100 ...kegomai !!!

:)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ το φοβόμουν αυτό … οπότε λάθος έκανα όσο αναφορά τη μητρική ε; Τι θα έπρεπε να πάρω(μήπως προλάβω και ακυρώσω την παραγγελία…)

Αναλυτικότερα για οποίον ενδιαφέρεται ….

1)mobo:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=97097

2)Cpu:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=979171

3)RAM: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743

4)Κάρτα Γραφικών: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1052047

Και αυτά προΰπηρχαν :

Δισκος http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1043056

Οθόνη :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=100&product=1051946

Απορίες συνέχεια …

γιατί στον 200ρι σκληρό τα Win xp (sp2) αναγνωρίζουν μονό τα 150 Giga και στον 500ρι μόνο τα 200 Giga;;;

ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΑ (Z??-VISTA) να μην έχω πρόβλημα…

Καλά όποιος καταφέρει και απαντήσει σε όλα αυτά είναι ΗΡΩΑΣ(!)

ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΊΕΣ ΘΑ ΜΗΝΩ ….

Δημοσ.

To link του mobo είναι λάθος, και ο επεξεργαστής που διάλεξες είναι Tray (πουλιέται σκέτος, χωρίς ανεμιστήρα).Θα πρέπει να διαλέξεις και ψύκτρα.Και πρέπει να υπολογίσεις αν σου φτάνει το τροφοδοτικό σου ή θα χρειαστής καινούριο.

Ναι, μπορείς να βάλεις τον ένα ide δίσκο και το ενα dvd.

Δημοσ.

Μητρική :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=970972

Οπς μου ξέφυγε το… «2»

Ευχαριστώ «επίτροπε».

Οπότε αν γίνετε, «κλαίω» μονό το 1 dvd – έτσι και αλλιώς αχρείαστο είναι και τα έχει ψιλό παίξει και τον 80 σκληρό, να μείνει και κάτι για τον παλιό –καλό- Celeron…

Για το τροφοδοτικό το έχω σκεφτεί αλλά λέω να το δω στην πράξη όταν τα πάρω ,μου βρήκε καλό και δεν θέλω να το αλλάξω ακόμα …Όσο για τον επεξεργαστή λέω να δοκιμάσω να βάλω προσωρινά τον παλιό ανεμιστήρα του Celeron μαζι με την ψήκτρα αν βέβαια μπαίνει (δες το αρχικό μου μήνυμα)

Δημοσ.

Ολα τα μηνύματα τα 'χω διαβάσει , panpol.

Και δεν σου είπα να αλλάξεις τροφοδοτικό, αλλα να υπολογίσεις πόσα Watt χρειάζεσαι για το καινούριο σου σύστημα.

Οσο για τον παλιό ανεμιστήρα του Celeron μαζι με την ψήκτρα , δεν ξέρω αν μπαίνει στον 4500, αλλά αν ο Celeron κάθεται σε 775 socket, ίσως και να ταιριάξει.

Δημοσ.

Απολογούμενος λέω ότι είναι…

Πολύ χρήσιμο side Δεν του έδωσα την πρέπουσα σημασία πριν .

Ευχαριστώ και πάλι .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...