Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα συχρονισμού?


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως λέγετε αυτό το πρόβλημα μια και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με τις οθόνες.Πρόσφατα πήρα μια samsung 22" την 2232bw.Mια χαρά η οθόνη με ωραία χρώματα και στα παιχνίδια είναι απόλαυση.Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι όταν βλέπω κάποια ταινία η σε κάποιο game και ο ρυθμός της κάμερας γίνετε γρήγορος υπάρχουν αυτές οι οριζόντιες γραμμές σαν να μην προλαβαίνει η οθόνη την κάρτα.Θυμάμαι παλιά στο l2 με την 17αρα οθόνη το ειχα μειώσει κάπως με μια ρυθμιση στους driver.Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση και αν γίνετε να διορθωθεί.Να προσθέσω ότι αυτές τις γραμμούλες τις βλέπω και σε windows και σε linux.

Δημοσ.

αυτό είναι όντως πρόβλημα ας πούμε συγχρονισμού που προκύπτει λόγω του υψηλού grame rate που πιάνεις στα παιχνίδια. για να μειωθεί μπορείς απλά να ενεργοποιήσεις το v-sync (Vertical Syncronization ή refresh) στην κάρτα και θα είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Ωραία thanks στο linux που το εφτιαξα βλέπω τις ταινίες τώρα χωρίς πρόβλημα.Στα windows αν το βάλω για τα παιχνίδια θα έχω καμία απώλεια στις επιδόσεις?

Δημοσ.

Δε συμπεριφέρονται όλα τα παιχνίδια το ίδιο αν ενεργοποιήσεις v-sync. Π.χ. ενώ κατά κανόνα δεν είδα πτώση στα fps σε μεμονωμένες περιπτώσεις για ανεξήγητο λόγο τα fps έπεφταν δραματικά (π.χ. Serious Sam 2, από 70 - 90 fps σε 1400x1050, έπεφταν σε 16 fps!). Παρεμπιπτόντως, την ίδια οθόνη πήρα κι εγώ. Το μόνο παράπονο είναι ότι έχει πρακτικά μικρές γωνίες θέασης σε σχέση με τις TFT που είχα μέχρι τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...