Προς το περιεχόμενο

Επιλογή PCI Sata Controller

Cartman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής:

Έχω το παρακάτω PC που χρησιμοποιείται για Internet σχεδόν αποκλειστικά (και για καμιά μετάφραση με Visualsubsynch κτλ.) :

CASE: Noname

PSU: HEROICHI WINDMILL ΡRΟ 385W

CPU: Pentium 4 2,53 Ghz Northwood

MOBO: Gigabyte GA- 8PE667 Ultra

RAM: 2x512 @333Mhz

VGA: Asus 6800 AGP

HD: 1x120 WD ATA, 1x160 WD ATA, 1x320 Seagate 7.200.10 SATA (EXTERNAL), 1x500 Seagate 7.200.10 SATA (EXTERNAL), 1x80 WD 2,5" ATA (EXTERNAL)

DVD-ROM: Pioneer 117 (το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα PIONEER 111D)

DVDRW: Lite-On LH-18A1H

TV-TUNER: Hauppage Wintv PVR-150

SOUND: SB Audigy + Sennheizer HD485

MONITOR: PHILIPS 190X6FB (ναι έχω 2 ίδια)

Λόγω αυξημένων απαιτήσεως σε χωρητικότητα (καταραμένη DSL ;) ) σκέφτομαι επιτέλους να αγοράσω έναν PCI 2 SATA controller, πάνω στον οποίο θα βάλω για αρχή τουλάχιστον έναν καινούριο SATA2 δίσκο. Το ερώτημα είναι:

Ποια κάρτα να επιλέξω;

Δεν με ενδιαφέρει το RAID, αλλά εαν υπάρχει κάποια αξιόπιστη λύση που να παρέχει και Ε-SATA θύρα δεν θα έλεγα όχι μια και οι εξωτερικές θήκες που έχω έχουν δυνατότητα σύνδεσης με E-SATA, επίσης επειδή ακόμα δεν έχω επιλέξει τον δίσκο που θα προσθέσω (αν και μάλλον θα είναι ένας SEAGATE 500 GB 7200.10 SATA2) θα προτιμούσα αν είναι δυνατόν και ο controller να υποστηρίζει SATA2 μήπως και πέσω σε καμμιά περίπτωση ασυμβατότητας.

Έχω δει πολλούς που προτείνουν την DELOCK PCI SERIAL ATA CONTROLLER 4 PORT RAID αλλά ακόμη ποιο ενδιαφέρουσα μου φαίνεται η PROMISE SATA300 TX2PLUS 2+1 SATA/PATA PCI ADAPTER BULK. Η μεν DELOCK προσφέρει 4xSATA1 οπότε ΔΕΝ ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με όποιον SATA2 σκληρό επειλέξω, η δε PROMISE παρέχει 2xSATA2 και 2xPATA αλλά η λίστα συμβατότητας που έχει στο site της εταιρείας είναι το λιγότερο παροχειμένη.

Ενδιαφέρουσα βρίσκω και αυτήν EQUIP SATA/ESATA αλλά δεν ξέρω πόσο συμβατή και πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι, μια και κάνει λόγο για απαίτηση PCI Local Bus 64 bit και ψάχνοντας το μόνο που συμπαίρανα είναι ότι το PCI 2.2 είναι το τελευταίο πρωτόκολλο που έχει βρει εφαρρμογή και το οποίο υποστηρίζει η MOBO μου, αλλά αυτό το 64bit με προβληματίζει. Επιπλέον η EQUIP αν δεν κάνω λάθος είναι κινέζικη, με προϊόντα χαμηλού κόστους μεν αλλά αμφιβόλου ποιότητας δε.

Συμπερασματικά θέλω κάποια ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ πρόταση που να ικανοποιεί τουλάχιστον την βασική μου απαίτηση, δηλ. να είναι PCI 2.2, να ΜΗΝ απαιτεί την ύπαρξη είτε SATA RAID είτε SATA Contoller στην ΜΟΒΟ, και ΑΝ είναι δυνατόν να παρέχει και μια E-SATA θύρα.

Τα φώτα σας παιδιά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...