Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις εν ώρα ...consensus

wardjdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά και καλές γιορτές.

Τα συγκεκριμένα threads (πλην ενός) δεν έλαβαν την - κατά τη γνώμη μου - λογική συμμετοχή, ή τουλάχιστον δεν απέσπασαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Γι' αυτό ευθύνεται είτε η κακή χρήση των χρονολογιών, είτε ο μικρός αριθμός χρηστών, είτε η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σινεμά στο φόρουμ. Ίσως και όλα μαζί, ίσως και κάτι ακόμα που τώρα δε μπορώ να υπολογίσω. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι και υψηλές οι προσδοκίες μου, ίσως και μικρά τα χρονικά διαστήματα που τρέχουν τα consensus.

Γι' αυτό και - από εδώ και πέρα - θα αλλάξει η λογική και χρήση τους.

Επειδή ακόμη πιστεύω ότι είναι χρήσιμα και ωραία threads και εκφράζουν το ίδιο το insomnia, εγώ θα συνεχίσω να τα οργανώνω. Ωστόσο, η χρονολογική σειρά θα ξεκινήσει πλέον από το παρόν, για να καταλήγει στο πρόσφατο παρελθόν, σε αργό ρυθμό backwards. Όλα τα ακόλουθα είναι προτάσεις, οι οποίες, για να γίνουν αποδεκτές, χρειάζονται και τη δική σας συνεισφορά.

Για αρχή, προτείνω να οργανώνονται 4 consensus πενταετίας (15 ταινίες ανά λίστα) ανά έτος (1 ανά τρίμηνο), αφαιρώντας μόνο το consensus της περιόδου 1985-89, το οποίο ήδη τρέχει και θα ολοκληρωθεί μόνο αν μαζευτούν 15 λίστες τουλάχιστον. Κοινώς, τον Ιανουάριο, θα μπορούσε να οργανωθεί ένα thread για την περίοδο 2000-04, τον Απρίλιο ένα για τα χρόνια 1995-99, τον Ιούλιο ένα για εκείνη μεταξύ 1990 και 1994 και τον Οκτώβριο ένα για το 1980-84.

Παράλληλα, ιδέα μου είναι να τρέχουν consensus δεκαετιών (25 ταινίες ανά λίστα) σε ρυθμό ενός thread ανά εξάμηνο. Για το 2008, θα μπορούσαν να τρέξουν οι δεκαετίες 1980-89 και 1970-79, μιας και τα 90s έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σε μία μορφή τριετίας/τετραετίας (12 ταινίες ανά λίστα), μπορούμε να έχουμε ένα thread ανά δίμηνο. 2004-06, 2000-03, 1997-99, 1994-96, 1990-93, 1987-89.

Τέλος, σε μορφή ενός έτους (5 ταινίες ανά λίστα), θα μπορούσαμε να έχουμε ένα thread το μήνα. Από το 2006 προς τα πίσω, αυτό μας βγάζει σε ένα σύνολο 12 ετών, φτάνοντας έως το 1995.

Όλα αυτά είναι, επαναλαμβάνω, προτάσεις. Αν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία (μέχρι και αναφορικά με τη δική μου γραφικότητα), παρακαλώ είτε δημόσια είτε με pm να δηλωθεί, ώστε να ληφθεί υπ' όψιν.

Τώρα, όσον αφορά το πιο μεγάλο consensus της χρονιάς, οραματίζομαι ένα νέο thread για τις πιο ωραίες ηθοποιούς (καμία σχέση με το thread που είχα ξεκινήσει προ καιρού), μετά τον Ιανουάριο. Ένα consensus διαρκείας ενός ολόκληρου χρόνου, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν στο τέλος του 2008. Αυτό το consensus θα μπορεί να έχει και συγκεκριμένα στάδια, ώστε να βρούμε την ταινία όπου η/οι συγκεκριμένη/ες ηθοποιός/οί θα είναι ωραιότερη/ες από οπουδήποτε αλλού.

Τέλος, σε όλα τα παρόμοια θέματα, θα μπορούν όλοι να κάνουν edit τις λίστες των, μέχρι και μία ημέρα πριν το τέλος των μετρήσεων, ώστε να μπορούν να βάζουν τις ταινίες στη σειρά που επιθυμούν.

Θέλω να τονίσω ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται μεν από προσωπικό βίτσιο, ωστόσο αφορά και στη διάθεση για διείσδυση των ιδίων των αποτελεσμάτων, των λιστών και των προτάσεων στο κεφάλι όλων μας. Με τον καιρό, ενδεχομένως, πολλοί από εμάς να μάθουν κάποια πράγματα που, χωρίς αυτά τα threads να αγνοούσαν την ύπαρξή των.

Όσοι είχατε το κουράγιο να διαβάσετε και να κρίνετε το συγκεκριμένο thread, παρακαλώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο, εξηγώντας το αν και που συμφωνείτε ή διαφωνείτε.

Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά δεν συμμετείχα σε κάποιο consensus (πέρα από αυτό του film noir) καθώς έβρισκα τις χρονικές τοποθετήσεις αρκετά περιορισμένες, τυχαίο παράδειγμα (δεν ξέρω αν έχει γίνει) 1958-1961. Δε θα είχε νόημα για μένα -στην καλύτερη περίπτωση- να έκανα μια ταξινόμηση των ταινιών της συγκεκριμένη περιόδου όταν είναι τόσες που θέλω να δω ακόμα ώστε να μαζευτεί ικανοποιητικός για ένα σοβαρό consensus αριθμός (στη χειρότερη και όχι σπάνια περίπτωση, δε θα μάζευα καν σεβαστό αριθμό ταινιών). Επίσης, μιας και ανέφερες το όριο των 15 λιστών, δε νομίζω πως η κινηματογραφική βάση του Insomnia μπορεί αν αναταπεξέλθει σε έναν τέτοιο αριθμό, ιδιαίτερα για παλιότερες ή/και αυστηρά περιορισμένες χρονολογίες (για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν είναι σχόλιο αλλά διαπίστωση).

Για να μην πολυλογώ, πιστεύω πως με τα δεδομένα αυτά και για να υπάρχει κάποια συμμετοχή, η καλύτερη λύση είναι consensus ανα δεκαετία, το πολύ πενταετία (στο παράλληλα που προτείνεις για αυτά τα δυο δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα) και ίσως κάτι πιο εξειδικευμένο για τα 00's.

Καλή χρονιά. :-)

Δημοσ.

κοίταξε για την οργάνωση και την συμμετοχή που περιγράφεις και θέλεις αντίστοιχα, άνετα σου λέω ότι χρειαζόταν ένα φόρουμ μόνο για consencus. μια αντιπρόταση:

προτείνω τουλάχιστον το διάστημα που θα μένει ανοιχτό το οτιδήποτε

να μειωθεί δραματικά. Δεν μπορείς να έχεις την πολυτέλεια τρίμηνου πλάνου, το οποίο βέβαια το κάνεις λόγω πίστης ότι σιγά-σιγά

θα μαζεύεται κόσμος να ποστάρει και μία λιστούλα.

οπότε προτείνω να μειώσουμε λίγο το πόσο θα μένει ανοιχτό το οτιδήποτε, να σφίγγονται όλοι πότε να ψηφίσουν, να ξεχάσουμε

προς το παρόν το ενδεχόμενο consencus 5ετιών, εκεί είναι που σκαλώνουν οι περισσότεροι και βαριούνται να ψάχνουν πότε ήταν το καθετί που τους άρεσε+καταλήγουν να μην ασχολούνται.

προτείνω να τρέχουν παράλληλα δεκαετίες (15άδες όποιος θέλει ποστάρει και 100άδα απλά οι 15 πρώτες παίρνουν βαθμούς. είναι αρκετές. συζητήσιμη και η 20άδα) και χρονιές με 10άδες.

και προτείνω να τρέχουν το πολύ 1 μήνα μαζί.

σημείωση: δεν έχω πρόβλημα να γίνουν όλα όπως τα περιγράφεις.

απλά σε περίπτωση που δεν γουστάρουν οι υπόλοιποι,

δίνω μία εναλλακτική και άλλωστε είναι μία πρόταση πιο απλή

και υλοποιήσιμη κατά την γνώμη μου. μακάρι να γίνει όπως τα λες,

πάντως και μπράβο για το πλάνο και την θέληση για οργάνωσή του.

let us see then....

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πως προσωπικά δεν συμμετείχα σε κάποιο consensus (πέρα από αυτό του film noir) καθώς έβρισκα τις χρονικές τοποθετήσεις αρκετά περιορισμένες, τυχαίο παράδειγμα (δεν ξέρω αν έχει γίνει) 1958-1961. Δε θα είχε νόημα για μένα -στην καλύτερη περίπτωση- να έκανα μια ταξινόμηση των ταινιών της συγκεκριμένη περιόδου όταν είναι τόσες που θέλω να δω ακόμα ώστε να μαζευτεί ικανοποιητικός για ένα σοβαρό consensus αριθμός (στη χειρότερη και όχι σπάνια περίπτωση, δε θα μάζευα καν σεβαστό αριθμό ταινιών). Επίσης, μιας και ανέφερες το όριο των 15 λιστών, δε νομίζω πως η κινηματογραφική βάση του Insomnia μπορεί αν αναταπεξέλθει σε έναν τέτοιο αριθμό, ιδιαίτερα για παλιότερες ή/και αυστηρά περιορισμένες χρονολογίες (για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν είναι σχόλιο αλλά διαπίστωση).

Για να μην πολυλογώ, πιστεύω πως με τα δεδομένα αυτά και για να υπάρχει κάποια συμμετοχή, η καλύτερη λύση είναι consensus ανα δεκαετία, το πολύ πενταετία (στο παράλληλα που προτείνεις για αυτά τα δυο δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα) και ίσως κάτι πιο εξειδικευμένο για τα 00's.

Καλή χρονιά. :-)

Θα συμφωνησω, ειναι κατι που θελει πολυ χρονο και ψαξιμο ειδικα για παλαιοτερα ετη, σιγουρα υπαρχουν ατομα εδω με ενδιαφερον για τον κινηματογραφο αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο. Υπαρχει και το θεμα ηλικιας αλλωστε. Προσωπικα μ αρεσουν τα posts του wardjdim γιατι βρισκω αρκετες ενδιαφερουσες ταινιες που δεν εχω δει και στα conensus με βαση χρονολογια και με βαση το ειδος

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (καλή χρονιά κιόλας). :-)

Είναι λίγο δύσκολο - πέραν των προσφάτων ημερομηνιών - να δεχτώ ότι είναι απλούστερο για κάποιον το ένα έτος παρά η πενταετία. Γενικώς, πάντως, με προβληματίζει το ότι είμαι μια σταθερή μειοψηφία στο site, με μεγαλεπίβολα σχέδια, τα οποία - όμως - δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Το συγκεκριμένο thread έγινε για να μαζευτούν όλο και περισσότερες απόψεις, να φανεί αν τα consensus θα έχουν κάποια λειτουργικότητα μέσα στους ερχόμενους μήνες. Να φύγει, κατά κάποιον τρόπο, ο χαρακτηρισμός του outsiding είδους από αυτά τα threads, για να μπορούν να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι. Αν παραμείνει η κατάσταση ως έχει, τότε δε μπορούμε να τα χαρακτηρίζουμε ως consensus. Θα είμαστε απλά λίγοι και καλοί..

Για να δούμε αν θα απαντήσει και κάποιος άλλος και μετά μπορούμε να καλοσκεφτούμε τη συνέχεια της κατάστασης.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (καλή χρονιά κιόλας). :-)

Είναι λίγο δύσκολο - πέραν των προσφάτων ημερομηνιών - να δεχτώ ότι είναι απλούστερο για κάποιον το ένα έτος παρά η πενταετία. Γενικώς, πάντως, με προβληματίζει το ότι είμαι μια σταθερή μειοψηφία στο site, με μεγαλεπίβολα σχέδια, τα οποία - όμως - δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Το συγκεκριμένο thread έγινε για να μαζευτούν όλο και περισσότερες απόψεις, να φανεί αν τα consensus θα έχουν κάποια λειτουργικότητα μέσα στους ερχόμενους μήνες. Να φύγει, κατά κάποιον τρόπο, ο χαρακτηρισμός του outsiding είδους από αυτά τα threads, για να μπορούν να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι. Αν παραμείνει η κατάσταση ως έχει, τότε δε μπορούμε να τα χαρακτηρίζουμε ως consensus. Θα είμαστε απλά λίγοι και καλοί..

Για να δούμε αν θα απαντήσει και κάποιος άλλος και μετά μπορούμε να καλοσκεφτούμε τη συνέχεια της κατάστασης.

απλα κανε το κεφι σου και ο,τι γινει ενδιαφερον και χρησιμο θα ναι σιγουρα

Δημοσ.
απλα κανε το κεφι σου και ο,τι γινει ενδιαφερον και χρησιμο θα ναι σιγουρα

Ναι μεν θέλω να κάνω το κέφι μου, αλλά θέλω να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο (τουλάχιστον να φτάσουν στο μέλλον να το πετύχουν). Αν καταπιέζονται και τελικά δε συμμετέχουν, ούτε αυτά τα threads έχουν νόημα, ούτε εγώ κάνω το δικό μου κέφι.

Γι' αυτό θεώρησα σωστό να φύγει από μένα όχι τόσο η οργάνωση, όσο η δομή των δεδομένων threads. Όσο περισσότερο απτό γίνει, τόσο πιο άνετα θα τα χειρίζονται όλοι και θα αυξάνεται η συμμετοχή.

Δημοσ.

πιστευω θα χαν πιο πολλες συμμετοχες consensus με βαση το ειδος, αλλα και παλι κατανοεις οτι θα χες πιο πολλες συμμετοχες σε καποιο forum που ασχολειται με cinema, εγω παντως χαιρομαι που σε εχουμε στην παρεα μας

Δημοσ.

Καλή χρονιά wardjdim και σε εσένα.

Τα συγκεκριμένα threads (πλην ενός) δεν έλαβαν την - κατά τη γνώμη μου - λογική συμμετοχή, ή τουλάχιστον δεν απέσπασαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Γι' αυτό ευθύνεται είτε η κακή χρήση των χρονολογιών, είτε ο μικρός αριθμός χρηστών, είτε η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σινεμά στο φόρουμ. Ίσως και όλα μαζί, ίσως και κάτι ακόμα που τώρα δε μπορώ να υπολογίσω. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι και υψηλές οι προσδοκίες μου, ίσως και μικρά τα χρονικά διαστήματα που τρέχουν τα consensus.

Νομίζω τρεις είναι οι κύριο λόγοι της αποχής. Πρώτον οι περισσότεροι έχουμε δει λίγες ταινίες από τα μικρά χρονικά αυτά διαστήματα Δεύτερον το ότι το φόρουμ δεν είναι κινηματογραφικό οπότε η προσπάθεια αυτή χάνεται σχετικά γρήγορα μέσα σε ποστ όπως "Απορία για fps στις ταινίες", "Lost: Θεωρίες και απόψεις πριν την 4η σαιζόν" ή "Σκέψεις εν ώρα ...consensus". Πιστεύω θα έπρεπε να τους δωθεί μεγαλύτερη προσοχή αλλά αυτό δεν είναι εύκολο σε ένα μικρό subforum ενός τεχνολογικού forum.

Υπάρχει τέλος και το θέμα του ότι σε κάποιους δεν αρέσει να φτιάχνουν λίστες (δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ταινίες).

Επειδή ακόμη πιστεύω ότι είναι χρήσιμα και ωραία threads και εκφράζουν το ίδιο το insomnia...

Πράγματι θα ήταν ωραίο εδώ που είναι το μεγαλύτερο σε χρήστες forum στην Ελλάδα να βλέπαμε την άποψη τους στα consensus αλλά πιστεύω πως αρκετοί δεν θα κοιτάνε καν αυτό το subforum.

Όλες οι προτάσεις σου για τα consensus είναι ωραίες και μακάρι να βρεθεί τρόπος να πιστούν και άλλοι να γράφουν. Η χρονική περίοδος που θέτεις για τα consensus δεν νομίζω να παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο. Εκτός και αν πιστεύεις πως με την ευκαιρία των consensus θα καθήσουν οι χρήστες να δουν και τις αντίστοιχες ταινίες οπότε πρέπει να δωθεί αυτή η μεγάλη χρονική περίοδος.

πιστευω θα χαν πιο πολλες συμμετοχες consensus με βαση το ειδος, αλλα και παλι κατανοεις οτι θα χες πιο πολλες συμμετοχες σε καποιο forum που ασχολειται με cinema, εγω παντως χαιρομαι που σε εχουμε στην παρεα μας

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά forums που να ασχολούνται αποκλειστικά με τον κινηματογράφο :mrgreen:

Δημοσ.

Ok..

Μπορούμε, φαντάζομαι, να έχουμε κάποια λύση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Τα consensus αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Μέσα στο μήνα θα ολοκληρωθεί η πενταετία 1985-89 και η καταμέτρηση των ψήφων. Θα επακολουθήσει poll για το επόμενο thread και την περίοδο που θα καλύπτει. Το επόμενο consensus θα πρέπει να ακολουθήσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις, παρακαλώ να τις γράψετε. :-)

Δημοσ.

Ας πω κι εγώ λοιπόν τις σκέψεις μου για τα consensus.

Τα λατρεύω! Κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα νέο consensus χαίρομαι που θα δω προτάσεις για ταινίες που μπορεί να μην έχω δει και οι άλλοι τις θεωρούν τις καλύτερες μιας περιόδου. Είναι ίσως η σημαντικότερες πηγές ταινιών για την "Have to see" λίστα μου.

Όσο για την συμμετοχή μου σε αυτά... ελάχιστη. Δυσκολεύομαι πραγματικά να κατατάξω ταινίες αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι να θυμηθώ χρονολογίες από ταινίες για να φτιάξω ένα τοπ 10. Για παράδειγμα, στο 85-89 μου ήρθαν στο μυαλό μόνο 3-4 ταινίες από εκείνη την περίοδο. Μετά χρειάστηκε να σκεφτώ άλλες ταινίες που μπορεί να μου άρεσαν και να έφερναν χρονολογικά και να τσεκάρω εάν πέφταν μέσα στην 4ετία, γεγονός που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

Εύχομαι να μην αποθαρρυνθείς και να συνεχίσεις να δημιουργείς αυτά τα threads.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...